Οι τάσεις του Απριλίου

Το πιο σημαντικό πράγμα, πέρα από την πειθαρχία και τη δημιουργικότητα, είναι η τόλμη να τολμάς.

Maya Angelou –Αφροαμερικανίδα ποιήτρια

Μετά τον παγωμένο κυριολεκτικά και μεταφορικά Μάρτιο και τις σκληρές όψεις που εξαργυρώθηκαν με τον Ρωσοουκρανικό πόλεμο, περνάμε σε έναν ελπιδοφόρο Απρίλιο.

Στην έναρξή του έχουμε τη Νέα Σελήνη του μήνα στον Κριό, σε ένα ζώδιο εκκίνησης, που σημαίνει πως τα νέα ξεκινήματα έχουν μεγαλύτερη ένταση.

Η Νέα Σελήνη με τη συμμετοχή του Ερμή, προκαλεί μια ακατανίκητη επιθυμία να εκφραστούμε, να κυνηγήσουμε τους στόχους μας και να φύγουμε μακριά από τη νωθρότητα και την αναποφασιστικότητα. Φυσικά η παρόρμηση θα είναι μεγάλη, γι αυτό χρειάζεται προσοχή στη βιασύνη, στον ενθουσιασμό και στην ανυπομονησία που μας διακατέχουν.

Επηρεάζονται περισσότερο Κριοί γεννημένοι από 1 έως 5/4, Καρκίνοι γεννημένοι 2 έως 6/7, Ζυγοί γεννημένοι 3 έως 7/10 και Αιγόκεροι γεννημένοι 1 έως 5/1.

Σε κοινωνικό επίπεδο, αυτή η Νέα Σελήνη προωθεί τις διαπραγματεύσεις του πολέμου και την εύρεση γρήγορης λύσης.

Γύρω από τις 5/4 χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή καθώς Άρης και Κρόνος στον Υδροχόο συγκρούονται σφοδρά και αναγκαζόμαστε να πάρουμε θέσεις, να αναλάβουμε ευθύνες, να διαλέξουμε στρατόπεδα και να αναγνωρίσουμε τον φανατισμό ως πρόβλημα.

Στις 12/4 κορυφώνεται η εξαιρετική όψη της συνάντησης του Δία με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύς, η οποία είναι ο προάγγελος μιας αποκλιμάκωσης, είτε προσωπικής είτε γενικότερης.

Η όψη αυτή φέρνει ιατρικά επιτεύγματα όπως η αναγγελία ενός φαρμάκου για τον κορωνοϊό αλλά και την ευωδιά της ειρήνης που πλαισιώνει τις αισθήσεις μας.

Επιπλέον αυξάνεται ο ανθρωπισμός και η συμπόνια καθώς και η ανάγκη να συντρέξουμε, να βοηθήσουμε και να στηρίξουμε.

Η Πανσέληνος στις 16/4 στον Ζυγό με τη βαριά συμμετοχή του Πλούτωνα, έρχεται να μας υπενθυμίσει πως η ώρα της αρμονίας μέσω διαμάχης είναι η μόνη λύση απέναντι στα γεγονότα. Κάτι θα χρειαστεί να πεθάνει για να μπορέσει κάτι άλλο να αναστηθεί. Είναι σημαντικό να δούμε κατάματα τους φόβους μας και να τους ξεπεράσουμε με κάθε θυσία.

Επηρεάζει περισσότερο Κριούς γεννημένους από 16 έως 20/4, Καρκίνους γεννημένους από 18 έως 22/7 Ιουλίου, Ζυγούς γεννημένους από 18 έως 23/10 και Αιγόκερους από 16 έως 20/1.

Η Εβδομάδα του Πάσχα κατακλύζεται από διάφορες όψεις, με πιο σημαντική αυτή της κόντρας του Ήλιου με τον Πλούτωνα στις 18/4. Γύρω από αυτές τις μέρες η σκληρότητα παλεύει με την καλοσύνη και όλα γύρω μας βρίσκονται σε διαρκή πόλεμο και ένταση, προκειμένου να επιτευχθεί μια μεταμόρφωση.

Η μέρα του Πάσχα χρειάζεται προσοχή σε διαξιφισμούς, υποδείξεις, συζητήσεις, διαφωνίες, καθώς η σύγκρουση Ερμή – Κρόνου προκαλεί εύφλεκτες αντιδράσεις.

Στις 27/4 και γύρω από τη μέρα αυτή, θα υπάρξουν ευκαιρίες για αναδιοργάνωση, προτάσεις, προτροπές, εποικοδομητικές συζητήσεις, έμπνευση και μεγάλη δημιουργικότητα.

Ο μήνας τελειώνει με τη γλυκιά συνάντηση της Αφροδίτης με τον Δία στους Ιχθύς, που κάνει τις μέρες πριν την πρωτομαγιά να μοιάζουν με μελωδία, που γαληνεύει την ψυχή. Ωστόσο η τάση για απολαύσεις διογκώνεται, αυξάνοντας τις τυχόν εξαρτήσεις και μειώνοντας τη θέληση για πειθαρχία.

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση με την προσωπική μου ευχή για λιγότερα ζωάκια προς σφάξιμο και περισσότερη ειρήνη παντού.

Κατερίνα Σαλωνίκη

Αστρολογική Σχολή Κοσμόγραμμα

https://www.facebook.com/kosmogramma.gr

www.kosmogramma.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.