Ζωοδόχου Πηγής σήμερα και ο Μητροπολίτης μας στο μοναστήρι

Ζωοδόχου Πηγής σήμερα 29.4.2022 και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Δωρόθεος Β΄ δεν παρελειψε -όπως κάνει εδώ και χρόνια- να ιερουργήσει στο Μοναστήρι της Αγίας στην Άνδρο

Ζωοδόχου Πηγής σήμερα και ο Μητροπολίτης μας στο μοναστήρι

“Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ιερούργησε σήμερα το πρωί στο Καθολικό της ιστορικής και παλαιφάτου Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής «Αγίας», στην Άνδρο, με τη συλλειτουργική συμμετοχή του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Τουρλιανής Μυκόνου, Αρχιμ. Αλεξίου, και Εφημερίων της νήσου, τη συνευχητική παρουσία της Ηγουμενευούσης Μοναχής Παρθενίας, της Αδελφής της ιεράς Μονής Μοναχής Παναρέτης και των Μοναζουσών Ολυμπιάδας και Μαγδαληνής, από την Ιερά Μονή Πανοράματος Θεσσαλονίκης, και την παρουσία του Δημάρχου Άνδρου κ. Δημ. Λοτσάρη, των διατελεσάντων Δημάρχων κ.κ. Κ. Θωμά και Θ. Σουσούδη, του Επάρχου Άνδρου κ. Δημ. Λάσκαρη, των Αντιδημάρχων Χώρας και Γαυρίου, της Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητος Μπατσίου, των Δημοτικών Συμβούλων κ.κ. Αντ. Αντώνογλου και Γ. Ψωμά, καθώς και πλήθους πιστών, οι οποίοι είχαν κατακλύσει το Καθολικό και τους αύλιους χώρους της Μονής.

Ζωοδόχου Πηγής σήμερα και ο Μητροπολίτης μας στο μοναστήρι Ζωοδόχου Πηγής σήμερα και ο Μητροπολίτης μας στο μοναστήρι

Ζωοδόχου Πηγής σήμερα και ο Μητροπολίτης μας στο μοναστήρι Ζωοδόχου Πηγής σήμερα και ο Μητροπολίτης μας στο μοναστήρι Ζωοδόχου Πηγής σήμερα και ο Μητροπολίτης μας στο μοναστήρι Ζωοδόχου Πηγής σήμερα και ο Μητροπολίτης μας στο μοναστήρι Ζωοδόχου Πηγής σήμερα και ο Μητροπολίτης μας στο μοναστήρι
Ο Σέβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στη νίκη του Χριστού επί του θανάτου και στη συμμετοχή των πιστών στο θάνατο και την Ανάστασή Του, όπως τονίζεται και στον Τρισάγιο Ύμνο “όσοι εις Χριστόν εβαπτίσθητε, Χριστόν ενεδύσασθε”.
Προσέθεσε δε ότι τα Ευαγγέλια καταγράφουν ελαχίστους λόγους της Θεοτόκου, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει η εντολή Της προς τους διακόνους στο Γάμο της Κανά, ο οποίος μαρτυρείται στο κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο, ” ὅ,τι ἂν λέγῃ ὑμῖν, ποιήσατε”, εντολή και προτροπή, η οποία απευθυνεται διαχρονικά σε όλους τους Χριστιανούς και υπογράμμισε ότι εάν τηρούσαμε όλοι όσα μας λέγει ο Κύριος, τα οποία είναι καταγεγραμμένα στα ιερά Ευαγγέλια, δεν θα υπήρχαν πόλεμοι, έριδες, διαμάχες και διαπροσωπικές συγκρούσεις.
Ευχαρίστησε, τέλος, την Ηγουμενεύουσα Μοναχή Παρθενία για τους ανύστακτους κόπους και την κοπιώδη μέριμνά της για την Ιερά Μονή καθώς και τη Μοναχή Παναρέτη, τις Μοναχές Ολυμπιάδα και Μαγδαληνή, από την Ιερά Μονή Πανοράματος, οι οποίες,όπως κάθε χρόνο, συνδράμουν στην προετοιμασία της Μονής για την ετήσια Πανήγυρή της, τους διακονήσαντας το ιερό Αναλόγιο κ.κ.Βασ. Παπαγεωργίου, Κωνστ. Ζησιμόπουλο και Ιω. Παπαδόπουλο, το φιλέντολο, φιλάγιο και ευεργετικό ζεύγος Μαρίνας και Αθανασίου Μαρτίνου, για την προθυμία τους να συνδράμουν στην διαμόρφωση του Κειμηλιοφυλακείου της Μονής, και όλους τους παραστάντες Ανδρίους για τη στήριξή τους προς τη Μονή, προς τους οποίους διένειμε κόκκινα αυγά και απηύθυνε πασχάλιες ευχές.”

Ζωοδόχου Πηγής σήμερα και ο Μητροπολίτης μας στο μοναστήριΠερισσότερα στον ιστότοπο της Ι.Μ. Σύρου ΕΔΩ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.