Μια συνέντευξη προπομπός των διακρίσεων που ακολούθησαν. Η Βαρβάρα Σπανού μας μίλησε στην έντυπη έκδοση της “ΑΝΔΡΙΑΚΗΣ” του Μαρτίου. Αργότερα οι μαθητές της σχολής χορού συμμετείχαν στο διεθνή αγώνα αναγνωρισμένο από την ΕΧΟΕ Acropolis Dance Open φέρνοντας καταφέροντας σημαντικές διακρίσεις: Αμάντα Αζαπη 1η θέση Solo Rumba 1η θέση Solo Chacha 1η θέση Solo Samba Φιλιώ Μπάβα 2η θέση Solo Rumba 3η θέση Solo Chacha Σπυριδούλα Καλαδάμη 4η θέση Solo Chacha 6η θέση Solo Rumba Βερενίκη – Λύδια Τατάκη 1η θέση Rumba Κλειστή Κατηγορία 1η θέση Chacha Κλειστή Κατηγορία 1η θέση Ομαδικό Λάτιν.

Χορός σημαίνει έκφραση, διέξοδο, ζωή!Χορός σημαίνει έκφραση, διέξοδο, ζωή! Με αυτό τον τίτλο η έντυπη έκδοση της “Ανδριακής” του Μαρτίου 2022 επιχειρεί την καταγραφή…

Η Βαρβάρα Σπανού ήρθε στην Άνδρο και έδωσε μια νέα ώθηση στην αστική κοινωνία της μικρής μας πόλης. Για το λόγο αυτό αξίζει μια συζήτηση γνωριμίας.

Ποια η σχέση σας με το νησί;

Η αλήθεια είναι ότι η ζωή με έφερε σε αυτόν τον τόπο για πρώτη φορά πριν 11 χρόνια! Πλέον ζω μόνιμα εδώ τα τελευταία 10 χρόνια! Μπορεί οι ρίζες μου να μην προέρχονται από το νησί αλλά σίγουρα το έχω αγαπήσει από την πρώτη στιγμή. Αυτός ήταν και ένας λόγος που αποφάσισα να δραστηριοποιηθώ επαγγελματικά εδώ και να δημιουργήσω την οικογένεια μου.

Χορός σημαίνει έκφραση, διέξοδο, ζωή!

Πως ξεκινήσατε;

Ο χορός μπήκε στη ζωή μου από μικρή ηλικία ξεκινώντας σαν χόμπι αλλά σύντομα κατάλαβα ότι ήταν κάτι με το οποίο ήθελα να ασχοληθώ επαγγελματικά. Πέρα από την απαραίτητη κατάρτιση, μέσω της κατάκτησης επαγγελματικών διπλωμάτων από κρατικούς και διεθνείς φορείς, αυτό που με συνεπήρε και με μάγεψε ήταν η συμμετοχή μου σε αγώνες και φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, κερδίζοντας διακρίσεις.

Όταν εγκαταστάθηκα μόνιμα στην Άνδρο, σκεπτόμενη τα επόμενα επαγγελματικά μου βήματα, με γνώμονα ότι η εκμάθηση μοντέρνων χορών ήταν κάτι το οποίο έλειπε από το νησί τη δεδομένη περίοδο, ένιωσα ότι ήταν κάτι το οποίο θα προσέφερε στον τόπο και αποφάσισα να κάνω την αρχή.

Ξεκίνησα τη συνεργασία μου τα πρώτα 2 χρόνια με ένα τοπικό γυμναστήριο και εδώ και 5 χρόνια στεγαζόμαστε πλέον στο δικό μας χώρο στην Χώρα της Άνδρου.

Χορός σημαίνει έκφραση, διέξοδο, ζωή!

Πως σας «είδε» η τοπική κοινωνία;

Ο κόσμος μας στήριξε και μας αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή. Υπήρξε μεγάλη απήχηση και συμμετοχή στα προγράμματα  μας κάτι το οποίο μας έδωσε και το κίνητρο να συνεχίσουμε με περισσότερο ζήλο την προσπάθεια μας.

Ποια ήταν η δυσκολία, η καλύτερη και η χειρότερη στιγμή σας;

Οι δυσκολίες που συναντήσαμε ήταν κυρίως στην αρχή. Χρειαζόμασταν αφενός έναν χώρο που να πληρούσε τις προδιαγραφές μιας σχολής χορού και να είναι εξοπλισμένος κατάλληλα και αφετέρου την στελέχωση του από καταρτισμένους επαγγελματίες δασκάλους-χορευτές.

Η χειρότερη στιγμή δυστυχώς είναι αυτή που αφορά όλη την περίοδο της πανδημίας τα τελευταία 2 χρόνια, που έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την εύρυθμη λειτουργία των σχολών χορού.

Όσο αφορά την καλύτερη στιγμή, γιατί μου έρχονται πολλές στο μυαλό….

Αν έπρεπε να ξεχωρίσω κάποιες, θα ήταν σίγουρα οι παραστάσεις μας στο τέλος της κάθε χρονιάς στο ανοιχτό θέατρο Άνδρου, βλέποντας την προσπάθεια και τον κόπο των παιδιών να γίνονται χαμόγελα στα πρόσωπα τους.

Η συμμετοχή μας σε Πανελλήνιους αγώνες και πρωταθλήματα  χορού με τις σημαντικές διακρίσεις των αθλητών μας.

Και φυσικά ομολογώ ότι η μεγαλύτερη μου ικανοποίηση και ευτυχία είναι που βλέπω καθημερινά τη συνεχή εξέλιξη των μαθητών μου.

Χορός σημαίνει έκφραση, διέξοδο, ζωή!

Που έχετε συμμετάσχει κατά καιρούς;

Όσον αφορά σε αγωνιστικό επίπεδο από το 2017 συμμετέχουμε ενεργά σε πανελλήνιους και διεθνείς αγώνες χορού όπως το PPanHellenic dance open, Acropolis open κτλ. με τελευταία μας συμμετοχή στο 29ο πρωτάθλημα αθλητικού χορού Ελλάδος.

Οι αθλητές μας διαγωνίζονται και σε solo κατηγορίες και σε ομαδικό επίπεδο και όπως προανέφερα έχουν καταφέρει σημαντικές διακρίσεις κερδίζοντας χρυσά, αργυρά και χάλκινα μετάλλια.

Επόμενοι μας αγώνες είναι το PPanHellenic dance open στις 02 Απριλίου, το διεθνές κύπελλο Acropolis open στις 14 Μαΐου καθώς και το Larissa dancesport open στις 29 Μαΐου.

Επίσης η σχολή μας λειτουργεί σαν εξεταστικό κέντρο και στο τέλος της εκάστοτε χρονιάς διενεργούνται εξετάσεις στο χώρο μας, για την απόκτηση διπλωματών υπό την αιγίδα του Πανελληνίου συλλόγου χοροδιδασκάλων Ελλάδος, μέλος της ΕΧΟΕ, ( εθνική χοροαθλητική ομοσπονδία Ελλάδος).

Επιπλέον δίνονται εξετάσεις σε εξεταστικά κέντρα στην Αθήνα, για την απόκτηση διπλωμάτων από το διεθνή βρετανικό σύλλογο Ιdta.

Τέλος, σίγουρα σημαντική θεωρείται η ενεργός συμμετοχή μας σε όλες τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που αφορούν τον τόπο μας όπως η λευκή νύχτα την περίοδο των Χριστουγέννων, το καρναβάλι μας και σε αλλά καλλιτεχνικά δρώμενα του νησιού.

Χορός σημαίνει έκφραση, διέξοδο, ζωή!

Τι έχετε επιτύχει στις σχέσεις σας με τους γονείς των μαθητών;

Το σημαντικότερο απ’ όλα είναι ότι υπάρχει μεταξύ μας αμοιβαία εμπιστοσύνη και εκτίμηση.

Οι γονείς βλέποντας ότι μέσα στα χρόνια έχουμε μια σταθερή και επαγγελματική πορεία, μας δείχνουν εμπιστοσύνη για τις αποφάσεις μας και τις στηρίζουν.

Μη ξεχνάμε ότι χωρίς τη σημαντική αυτή υποστήριξη, ως προς τα παιδιά αρχικά και τελικά ως προς μια γενική προσπάθεια, τίποτα απ’ ολα αυτά δε θα ήταν εφικτό.

Συγχαρητήρια  λοιπόν και σε όλους τους γονείς που με τη δράση τους βοηθούν στην υλοποίηση των στόχων των παιδιών.

Χορός σημαίνει έκφραση, διέξοδο, ζωή!

Πως σκέφτεστε και –αν- να επεκτείνετε την εργασία σας;

Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που επεκτείναμε τις δραστηριότητες μας και στο Κόρθι, σε συνεργασία με την Άνδρος  ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.

Στεγαζόμαστε σε έναν πολύ ωραίο και λειτουργικό χώρο και η ανταπόκριση του κόσμου είναι συγκινητική καθώς και η εκτίμηση που μας δείχνουν.

Προς το παρόν θέλουμε απλά να εξασφαλίσουμε την ομαλή λειτουργία μας σε Χώρα και Κόρθι. Τώρα τι άλλο καινούργιο θα φέρει το μέλλον κανείς δεν ξέρει…γιατί η αλήθεια είναι ότι πάντα μας αρέσει να φέρνουμε καινούργια προγράμματα και να δοκιμαζόσαστε σε νέες προκλήσεις.

Ποιοι στάθηκαν κοντά σας.

Από την αρχή, που όλο αυτό υπήρχε ακόμα σαν ιδέα μόνο, σημαντική ήταν η στήριξη του συζύγου μου αλλά και των οικογενειών μας.

Μέσα στα τόσα χρόνια της πορείας μου όμως υπήρχαν πολλοί άνθρωποι που από τη θέση τους ο καθένας στήριξε την όλη προσπάθεια.

Από τον πρώτο συνεργάτη μου, Δημοσθένη Μαγουλά που πίστεψε σε όλο αυτό και μας έδωσε τον πρώτο μας χώρο για να στεγαστούμε, από την τοπική αυτοδιοίκηση, από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες του νησιού για την μεταφορά των αθλητών μας και φυσικά από τους συνεργάτες μου και δασκάλους της σχολής.

Χορός σημαίνει έκφραση, διέξοδο, ζωή!

Με ποιους συνεργάζεστε ;

Ένας σημαντικός παράγοντας που συνετέλεσε στην επιτυχία της σχολής σε όλα τα επίπεδα, είναι η πιο στενή μου συνεργάτης και δασκάλα της σχολής, Αμάντα Αζάπη και της οφείλω ένα μεγάλο «ευχαριστώ».

Οι δάσκαλοι μας που έρχονται από την Αθήνα, δηλαδή η δ. Σουζάνα Μπαζιώτη, απόφοιτος της Ανωτέρας κρατικής σχολής Ορχηστρικής τέχνης και ο Βαγγέλης Πάτακας κάτοχος επαγγελματικών διπλωμάτων και με χορευτικές διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Και φυσικά ο σύζυγος μου, Μιχάλης Μανδαράκας, που συμμετέχει σε προγράμματα της σχολής ως απόφοιτος ΤΕΦΑΑ Αθηνών.

Ποιοι είναι οι στόχοι σας;

Ο μεγαλύτερος μας στόχος ήταν να δημιουργήσουμε μια σχολή χορού σε έναν όμορφο χώρο που να καλύπτει πολλά είδη χορού και να μπορεί να ικανοποιήσει όλες τις απαιτήσεις! Να μην έχει τίποτα να «ζηλέψει» από αντίστοιχες σχολές της πρωτεύουσας είτε ως προς τις εγκαταστάσεις είτε ως προς τις παροχές.

Κάτι το οποίο καταφέραμε και είμαστε περήφανοι.

Από δω και πέρα οι στόχοι μας δεν μπορεί να είναι άλλοι από το να συνεχίσουμε να προτρέπουμε τον κόσμο του νησιού να χορεύει, να διασκεδάζει και να αθλείται!

Και όπως είναι και το μοτό της σχολής μας…. «εμείς χορεύουμε….εσείς;»

ΜΦΜ/ΑΜ

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.