Με αφορμή την έκδοση εγκυκλίου, από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με την οποία «καθορίζεται ότι η υποβολή αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες θα γίνεται μέχρι τις 31 Μαΐου 2022 μόνο με την ηλεκτρονική αίτηση στην πλατφόρμα, χωρίς να απαιτείται να υποβληθούν δικαιολογητικά και υλικό υποστήριξης, τα οποία θα μπορούν να υποβληθούν σε μεταγενέστερο χρόνο», ο Ανδριώτης φοροτεχνικός Χρήστος Βουραζέρης απευθύνεται με ανοιχτή επιστολή του στον αρμόδιο υφυπουργό Γιώργο Αμυρά εκθέτοντας για μια ακόμη φορά την κατάσταση που διαμορφώνεται στο νησί.

 

Χρήστος Βουραζέρης: Πολύ αργά για το δάσος "Η ωραία Άνδρος"
Η Επιστολή του Χρήστου Βουραζέρη

Σας ευχαριστούμε πολύ Υπουργέ κ. Γιώργο Αμυρά, που μετατρέψατε το Νησί μας σε δάσος!

Δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ…

Ποιος Ανδριώτης σας ζήτησε ελεημοσύνη; Ποιος σας ζήτησε να μην πληρώσουμε το τέλος αντιρρήσεων τώρα αλλά ένα μήνα μετά;

Παράταση ζητάμε μόνο ώστε να προλάβουμε να υποβάλλουμε τις αντιρρήσεις μας, διότι χαρακτηρίσατε ένα ολόκληρο νησί δάσος και μάλιστα το 13ο  σε έκταση της Ελλάδος!!!

Ποια η διαφορά να  δίνατε παράταση, όσο δηλώνονται τα δικαιώματα μας στο Κτηματολόγιο, ώστε να έχουμε το δικαίωμα να υποβάλλουμε την αντίρρηση μας;

Κάτι κρύβεται πίσω από αυτή την βιασύνη Κύριε Υπουργέ!

Η περίοδος ενστάσεων ξεκίνησε από τον Μάρτιο του 2021, μέσα στην πανδημία, με περιοριστικά μέτρα  που εμπόδιζαν τους ιδιοκτήτες να αναζητήσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, με τα υποθηκοφυλακεία στο νησί μας υποστελεχομένα, με τα συμβολαιογραφεία εκτός λειτουργίας τον τελευταίο μήνα,  με την εφαρμογή του  Ε9 (2022) ακόμη και τώρα κλειστή, με αλλαγή στην Νομοθεσία περί δασών μόλις πριν δύο μήνες , ζώντας παράλληλα σε πρωτόγνωρες καταστάσεις στην καθημερινότητα μας λόγο πανδημίας!

Δεν τα γνωρίζετε ή ζείτε σε άλλο κόσμο…..Κάτι μας κρύβετε, αυτό είναι σίγουρο….

Διαβάστε την ανακοίνωση του υπουργείου…..όσοι δεν γνωρίζουν ίσως πουν πολύ καλά, λύθηκε το πρόβλημα.

Όσοι όμως γνωρίζουν θα καταλάβουν ότι οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές για το νησί μας, αφού το μεγαλύτερο μέρος των πολιτών δεν θα προλάβει να ολοκληρώσει τις διαδικασίες!

Από το δάσος «Η ΩΡΑΙΑ ΑΝΔΡΟΣ» καληνύχτα σας ή καλημέρα σας… όπως το βλέπει κανείς!

Χρήστος Βουραζέρης

Λογιστής-Φοροτέχνης

Ακολουθεί η ανακοίνωση τύπου

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Ανακοινώσεις Τύπου

26 Μαΐου, 2022

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοινώνει τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου των δασικών χαρτών στις 31 Μαΐου 2022.

Οι διαδικτυακές εφαρμογές υποβολής αντιρρήσεων και πρόδηλων σφαλμάτων στην ιστοσελίδα του φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο» (https://www.ktimatologio.gr/el/e-services/civilians) θα παραμείνουν διαθέσιμες για την αποδοχή των αιτημάτων έως την καταληκτική ημερομηνία.

Η υποβολή της αντίρρησης συνοδεύεται από:

-Την οριοθέτηση του πολυγώνου που αφορά στο αίτημα.

-Την επίκληση της ύπαρξης έννομου συμφέροντος.

-Τη δέσμευση για την καταβολή του ειδικού τέλους.

Μετά την υποβολή της αντίρρησης και με καταληκτική προθεσμία δέκα (10) ημερών μετά την λήξη της προθεσμίας των αντιρρήσεων, αποστέλλεται από τον ενδιαφερόμενο στο οικείο Σημείο Υποστήριξης της Ανάρτησης Δασικού Χάρτη (ΣΥΑΔΧ) φάκελος στον οποίο περιλαμβάνονται κατ’ ελάχιστο:

Το αντίγραφο της φόρμας των υποβληθεισών αντιρρήσεων, εκτυπωμένο και υπογεγραμμένο (εκδίδεται από την ηλεκτρονική εφαρμογή).

Τα στοιχεία που αποδεικνύουν την καταβολή του ειδικού τέλους ή το αποδεικτικό υποβολής αντίρρησης που εκδίδεται από την ηλεκτρονική εφαρμογή.

Το έννομο συμφέρον.

Στον φάκελο αποστολής αναγράφεται υποχρεωτικά το όνομα του ενδιαφερόμενου και ο αριθμός πρωτοκόλλου των αντιρρήσεων που υποβλήθηκαν. Τα παραπάνω στοιχεία εξασφαλίζουν το παραδεκτό του αιτήματος.

Συμπληρωματικά αποδεικτικά στοιχεία (όπως έκθεση φωτοερμηνείας, τοπογραφικό διάγραμμα κλπ.), που επικαλείται ο ενδιαφερόμενος, μπορούν να συμπεριλαμβάνονται είτε στην ανωτέρω αλληλογραφία ή να κατατίθενται στην Επιτροπή Εξέτασης Αντιρρήσεων (ΕΠ.Ε.Α.) κατά την εξέταση της αντίρρησης.

Στους ενδιαφερόμενους που κρίνουν ότι δεν προλαβαίνουν να υποβάλλουν αντίρρηση, δίνεται η δυνατότητα, ομοίως μέχρι τις 31 Μαΐου 2022, να καταθέσουν ηλεκτρονικά αίτημα διόρθωσης πρόδηλου σφάλματος, το οποίο υποβάλλεται ατελώς και εξετάζεται από την οικεία Διεύθυνση Δασών.

Σε περίπτωση απόρριψης του πρόδηλου σφάλματος, η σχετική αίτηση θα διαβιβαστεί προς την αρμόδια Επιτροπή Εξέτασης Αντιρρήσεων (ΕΠ.Ε.Α.). Η ΕΠ.Ε.Α. θα εξετάσει την αίτηση ως υποβληθείσα αντίρρηση, κοινοποιώντας το σχετικό διαβιβαστικό έγγραφο στον ενδιαφερόμενο και παρέχοντας προθεσμία τριάντα (30) ημερών για την καταβολή του ανάλογου παράβολου, στις περιπτώσεις που αυτό προβλέπεται.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.