Το διοργανώνει η ΑΝΔΡΟΣ ΚΟΙΝΣΕΠ. Το Σαββατοκύριακο του Αγίου Πνεύματος, τότε που το νησί θα “σφίζει” από επισκέπτες. Τότε είναι που η μουσική θα παίξει το ρόλο της. Παραδοσιακή, νησιώτικη, ρεμπέτικα, λαϊκά και όχι μόνο. Surf rock! Ένα πολλά υποσχόμενο event με την υποστήριξη του Δήμου Άνδρου και του Διεθνούς Φεστιβάλ Άνδρου. 

Σε μια εβδομάδα το 1ο ETLASFEST
Η Πρόσκληση

Με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε στο πρώτο “ETLASFEST” για το 2022.
Το μουσικό μας φεστιβάλ ευχόμαστε να καθιερωθεί και να μπορεί να προσφέρει χαρά σε κάθε έναν που θα μας τιμήσει με την παρουσία του υποστηρίζοντας και με αυτόν τον τρόπο τη δυνατότητα να παραμένουμε δημιουργικοί και να προσφέρουμε στην τοπική κοινωνία.
Ευχαριστούμε το Δήμο Άνδρου και το Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου που  από  την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν το εγχείρημα μας αυτό.

Σε μια εβδομάδα το 1ο ETLASFEST

Σε μια εβδομάδα το 1ο ETLASFEST

H πρώτη ημέρα ξεκινάει με την παράδοση μας!
Στις 21:00 το πρόγραμμα ξεκινάει!

 Ο Αθανάσιος Καρπούζης μέλος της Άνδρου Κοιν.Σ.Επ. ο Παντεζής Τέντες και Γιώργος Γιαννίσης  αγαπημένοι φίλοι και μουσικοί  που συνεργαζόμαστε μαζί τους για δεύτερη φορά, ξεκινάνε το  πρόγραμμα με νησιώτικα ταξίμια. Μετά τη συμμετοχή τους παίζοντας ζωντανά στην περσινή παράσταση θεάτρου σκιών, στο πλαίσιο του Διευθνούς Φεστιβάλ Άνδρου, καθιερώθηκαν σαν σχήμα και εκπροσωπούν επάξια τους ήχους του τόπου.

Το πρόγραμμα συνεχίζει στις 23:00 με λαϊκό και ρεμπέτικο και τι καλύτερο από τον κορυφαίο δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Μανώλη Πάππο που δεν χρειάζεται και πολλές συστάσεις.

Ο Μανώλης Πάππος γεννήθηκε στον Πειραιά το 1963 και από το 1978 άρχισε να ασχολείται με την λαϊκή και την παραδοσιακή μουσική μαθαίνοντας μπουζούκι, ούτι και κιθάρα.
Εργάζεται ως επαγγελματίας μουσικός από το 1982, παίζοντας σε κέντρα διασκέδασης και συναυλίες, ενώ ταυτόχρονα συμμετέχει σε ηχογραφήσεις δίσκων πολλών γνωστών συνθετών και τραγουδιστών.
Θεωρείται από τους κορυφαίους σολίστες μπουζουκιού και έχει συνεργαστεί με τον Νίκο Παπάζογλου, την Δήμητρα Γαλάνη, την Ελευθερία Αρβανιτάκη, τον Γιώργο Νταλάρα,την Ελένη Βιτάλη, τον Σωκράτη Μάλαμα, τον Ορφέα Περίδη και πολλούς άλλους.
Συνεργάστηκε επίσης με τον Μίκη Θεοδωράκη στην όπερα Λυσιστράτη, με τον Δημήτρη Παπαδημητρίου στον δίσκο Τραγούδια για τους μήνες.

Μαζί του ο  Γιώργος Φουντούκος μια απο τις καλύτερες λαϊκες κιθάρες της χώρας μας,  θα μας ταξιδέψουν στο ρεμπέτικο και το λαϊκο τραγούδι  με συνοδεία  την υπέροχη φωνή της Εύας Ξένου.
Ο Γιώργος Φουντούκος από το 1995 εργάζεται ως λαϊκός κιθαρίστας σε κέντρα διασκέδασης και συναυλίες ενώ έχει συνεργαστεί και δισκογραφικά με πολυάριθμους γνωστούς τραγουδιστές. Ενδεικτικά αναφέρονται οι: Δημήτρης Μητροπάνος, Γιώτα Νέγκα, Μελίνα Κανά, Παντελής Θαλασσινός, Δημήτρης Μπάσης, Κατερίνα Κούκα, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Λιζέτα Καλημέρη, Σοφία Παπάζογλου, Λάκης Χαλκιάς, Βαγγέλης Κορακάκης, Μπάμπης Γκολές και Μανώλης Πάππος. 

Η Εύα Ξένου, μια εξαιρετική φωνή, ιδίως στο χώρο του ρεμπέτικου, γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 7 ετών ξεκίνησε μαθήματα κλασσικής κιθάρας με την Λίζα Ζώη. Αργότερα ασχολήθηκε με το ούτι, έχοντας δάσκαλο τον Haig Υazdjian. Από το 2003 τραγουδάει επαγγελματικά έχοντας συνεργαστεί με τον Μπάμπη Γκολέ, τον Haig Yazdjian, τον Νίκο Τατασόπουλο, τον Αγάθωνα Ιακωβίδη, τον Γιάννη Παπαβασιλείου κ.ά.

Σε μια εβδομάδα το 1ο ETLASFEST Σε μια εβδομάδα το 1ο ETLASFESTΣε μια εβδομάδα το 1ο ETLASFEST

Από το 2008 οι Dirty Fuse εξερευνούν τον μανιασμένο κόσμο του surf rock και παραμένουν ένα από τα πιο σημαντικά συγκρότηματα διεθνώς στο είδος τους.

Μέλος τους ο δικός μας Γιάννης Δράκος στο μπάσο!

Οι Dirty Fuse σχηματίστηκαν το 2008 από τον κιθαρίστα Duda Victor και τον ντράμερ
Χρήστο Κόγιο. Με επιρροές από Dick Dale, Ventures, Atlantics, Ramones και Televison, η μουσική τους είναι βασισμένη στην old school surf μουσική των ’60s, αποδιδόμενη με την ενέργεια του garage και του punk rock. Με δικές τους κυρίως συνθέσεις ξεκινούν την περιπλάνηση τους στα live bars της Αθήνας σαν τρίο (κιθάρα, μπάσο και τύμπανα). Μετά από κάποιες αλλαγές στη σύνθεσή τους στα μέσα του 2009 ηχογραφούν τα πρώτα τους κομμάτια τα οποία θα κυκλοφορήσουν ένα χρόνο αργότερα στο 7″ βινύλιο “Lost Riders”. Μέσα στο 2010 προστίθενται στη μπάντα οι Μάνος Κισαμιτάκης (σαξόφωνο), Γιάννης Δράκος (μπάσο) και Κώστας Μπακούλας (κιθάρα).
Το 2012 κυκλοφορούν το ομώνυμο full-length CD “Dirty Fuse”, με το κομμάτι Sunset Beach (απόδοση του “Ακρογιαλιές Δειλινά” του Β. Τσιτσάνη) να βρίσκει μεγάλη αποδοχή από το ραδιόφωνο και τους DJs (ψηφίστηκε Νο 47 στα 101 καλύτερα surf κομμάτια στον κόσμο από τα ’70 μέχρι σήμερα από τους ακροατές του North Sea Surf Radio και τους αναγνώστες του φόρουμ SurfGuitar101.com). Το 2013 συνεχίζουν κυκλοφορώντας το 10″ βινύλιο “Surfbetika!” (ψηφίστηκε Νο 60 στα 101 καλύτερα surf άλμπουμ στον κόσμο από τα ’70 μέχρι σήμερα από τους ακροατές του North Sea Surf Radio και τους αναγνώστες του φόρουμ SurfGuitar101.com) με αποδόσεις εφτά παλιών ρεμπέτικων τραγουδιών.
Στη συνέχεια προστίθεται στο συγκρότημα η κιθαρίστρια Έρη Καπετανάκη, λόγω της επικείμενης αποχώρησης του Duda Victor τον Μάρτιο του 2015. Τον Αύγουστο του 2015 και μετά απο μία άκρως επιτυχημένη περιοδεία στην Κρήτη, ο κιθαρίστας Κώστας Μπακούλας αποχωρεί και το συγκρότημα συνεχίζει με τους Χρήστο Κόγιο (ντράμς), Μάνο Κισαμιτάκη (σαξόφωνο), Γιάννη Δράκο (μπάσο) και Έρη Καπετανάκη (κιθάρα). Χαρακτηριστικό των Dirty Fuse σε όλη τη διάρκεια της πορείας τους είναι η συνεχής και δυναμική παρουσία τους σε live stages.

Σημαντικές στιγμές στην πορεία των Dirty Fuse είναι η περιοδεία τους στην Βραζιλία (πολιτεία Sao Paolo, 10εμφανίσεις)(2018), η εμφάνισή τους δίπλα στους Atlantics στο Bat City,Intenso (2013), η συμμετοχή τους στο North Sea Surf Festival στην Ολλανδία (2014), η συμμετοχή τους στο Surfer Joe Summer Festival στην Ιταλία (2012), η εμφάνισή τους δίπλα στους The Fleshtones στο Gagarin 205 (2014), η διοργάνωση του Surf Rock Mayhem, του πρώτου all-surf-music live event στο Bios (2013), η σύνέχεια των επιτυχημένων διοργανώσεων φέρνει στο φεστιβάλ του Ιουλίου 2015 σαν Headliners τους αμερικανούς Daikaiju το πρώτο αμερικανικό surf συγκρότημα που επισκεπτεται την Ελλάδα και οι συμμετοχές τους στη συλλογή του Continental Magazine (USA, 2012), στο soundtrack του ντοκυμαντέρ«Welcome to the show (Η μουσική κληρονομιά του Παύλου Σιδηρόπουλου)» (2013), στο soundtrack του ντοκυμαντέρ «Yusef`s Song» (2014) και στη συλλογή Unsigned United (2009), στην πρώτη συλλογή με ελληνικά surf συγκροτήματα Search for Atlantis (2014).

Δισκογραφία: Lost Riders, 7 “EP (2010, self-released) Dirty Fuse, CD (2012, Green Cookie Records) Surfbetika!, 10 “EP (2013, Green Cookie Records) last wave, CD/LP (2014, Deep Eddy Records, Ikaros Records/B-otherside Records) Back to Brazil (2015 Ikaros Reckords)
Calling of the Deep (2018 Ottitis Media Records)

Dirty Fuse www.dirtyfuse.com Tel: +30 6949224214 (John) email: dirtyfuse@hotmail.com

Χρήστος Κόγιος – Τύμπανα, Γιάννης Δράκος – Μπάσσο, Μάνος Κισαμιτάκης – Σαξόφωνο
Έρη Καπετανάκη Κιθάρα.

Σε μια εβδομάδα το 1ο ETLASFEST Σε μια εβδομάδα το 1ο ETLASFESTΣε μια εβδομάδα το 1ο ETLASFEST

 Los Tre  “σημαίνει”  καλοκαίρι.
Eίναι ένα από τα πιο ενεργά τρίο της Αθήνας τα τελευταία χρόνια!

Με 3 κυκλοφορίες μέχρι τώρα και πολλές συναυλίες ανά την Ελλάδα έχουν πάντα κάτι καινούργιο να παρουσιάσουν επί σκηνής!
Μέσα σε μια δεκαετία ζωής, οι Los Tre μετρούν τέσσερις δίσκους, με πιο πρόσφατη κυκλοφορία τους ένα 7ιντσο βινύλιο με τίτλο “Flea market”.
Η μουσική τους θα μπορούσε να περιγραφεί σαν μία μίξη από ρυθμούς και μελωδίες της Βόρειας Αφρικής, της Εγγύς Ανατολής, της Λατινικής Αμερικής επηρεασμένη με αρκετή ψυχεδέλεια των 70’s και στοιχεία από την Ελληνική μουσική παράδοση και την Jazz-Funk αυτοσχεδιαστική διάθεση.
  Δημιουργήθηκαν το 2012 στην Αθήνα και από τότε εμφανίζονται με μεγάλη συχνότητα σε μικρά και μεγαλύτερα μπαρ της Αθήνας και άλλων πόλεων. 

“…Τα τύμπανα απο το Λέανδρο,  πιάνουν το τέμπο γειώματος/κατάστασης. World music η συμπεριφορά, μεταξύ afro/soul/funk η διάθεση και με πολύ jazz στα πιατίνια. Το μπάσο απο τον Βασίλη, γεμίζει με βάθος τον ρυθμό, δονείται σαν woofer και ενώ παραμένει τονικό, επίμονα συμπληρώνει ποικιλοτρόπως, τον γδούπο από την μπότα. Όσο αναφορά τον Άγγελο, κιθαρίστας εξαιρετικός. Με γυμνά τα δάχτυλα, σε μακροσκελή grind, κινείται συχνά γύρω από την ψυχεδέλεια και την blues rock, προσδίδοντας σε φάσεις, όχι μόνο τη μελωδία των κομματιών, αλλά και την φωνή τους, μέσω των χορδών. Θ’ ακούσεις αμανέδες, τριξίματα, επιτηδευμένα τραβήγματα και τραγουδιστά σημεία, χωρίς λόγια, παρά μόνο με τον ήχο που αντανακλά στο νου. Όπου, κρουστά και κουδούνα, ίσον ηχόχρωμα. Απο τον ημιμόμιμο Άγγελο. Με punk-ρεμπέτικη αντίληψη τουτέστιν και ταξιδιάρικους σκοπούς, η αποδόμηση της jazz, του Αφρικάνικου παλμού, των Ανατολίτικων αντηχήσεων και του κουνήματος αλλά ”Cubaretto” (βλέπε part1), αναγκάζει το αποτέλεσμα, να αναπνέει πολυπολιτισμικά, εφόσον ενώνει μουσικούς δρόμους, επιρροές και είδη, αποδεικνύοντας πως δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε, εμείς οι άνθρωποι…”

https://rockinathens.gr/poioi-einai-oi-los-tre/

Άγγελος Αγγελίδης-κιθάρα Βασίλης Παπασταμόπουλος-μπάσο Λέανδρος Φρατνικ-τύμπανα
Άγγελος Πολύχρονου χελιδονάκι-percussion  

Ελάτε και θα δείτε τίγρεις, τιγράκια και χελιδόνια να εμφανίζονται.

Το Πρόγραμμα

Σάββατο 11/6/2022

21:00 Παραδοσιακό και νησιώτικο πανηγυράκι με τους:
Αθανάσιο Καρπούζη, Παντεζή Τέντε και Γιώργο Γιαννίση.

23:00 Λαϊκό και Ρεμπέτικο ταξίδι με τους:
Μανώλη Πάππο, Γιώργο Φουντούκο και Εύα Ξένου.

Κυριακή 12/6/22

21:00 DIRTY FUSE δαμάζοντας τα κύματα με surf rock

23:00 LOS TRE  Ελάτε να δείτε τίγρεις, τιγράκια και χελιδόνια να εμφανίζονται.

Τιμές μια ημέρα με δύο σχήματα 15,00 ευρώ, δύο ημέρες με τέσσερα σχήματα 25,00 ευρώ.

Androp και μπύρα με 2,5 ευρώ

Ε

υχόμαστε να σας δούμε να γεμίζετε την αυλή μας και έτσι να συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε πολλές ακόμα τέτοιες βραδιές!
Άνδρος Κοιν..Σ.Επ.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.