Παρουσίαση Βιβλίου των εκδόσεων Gutenberg

Το καινούριο βιβλίο των εκδόσεων Gutenberg αφιέρωμα στον πρώην τσάρο της Οικονομίας Γεράσιμο Δ. Αρσένη, με τίτλο “Γεράσιμος Δ. Αρσένης Ένας επίμονος μεταρρυθμιστής” που επιμελήθηκε ο Βασίλης Κολλάρος παρουσιάζεται αύριο Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022 στις 6.30 μ.μ. στο Αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης», Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50) 

Ομιλητές:

Άγγελος Συρίγος Υφυπουργός Παιδείας, Αν. Καθηγητής του Διεθνούς Δικαίου
και της Εξωτερικής Πολιτικής, Πάντειο Πανεπιστήμιο

Τάσος Γιαννίτσης Ομότ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, π. Υπουργός

Βίκυ Φλέσσα Δημοσιογράφος – Κλασική Φιλόλογος

Γιάννης Μαντζουράνης Δικηγόρος

Χρήστος Παπουτσής τ. Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, π. Υπουργός

Ο συλλογικός αυτός τόμος που προλογίζει ο Γιώργος Δαρδανός  είναι αφιερωμένος στον αείμνηστο πολιτικό Γεράσιμο Αρσένη, ο οποίος ηγήθηκε τριών σημαντικών υπουργείων (Εθνικής Οικονομίας, Εθνικής Άμυνας και Εθνικής Παιδείας) την περίοδο της μεταπολίτευσης. Παρατίθενται ομιλίες και συνεντεύξεις που αναδεικνύουν τον πυρήνα της πολιτικής του σκέψης γύρω από την έννοια της ανάπτυξης, με την πολιτική, κοινωνική, οικονομική, αμυντική και εκπαιδευτική διάσταση του όρου. Τα κείμενά του αναδεικνύουν τον προφητικό του λόγο, το όραμά του για την Ελλάδα του 21ου αιώνα, αλλά και την επιμονή του στην ανάγκη προώθησης τολμηρών οικονομικών και θεσμικών μεταρρυθμίσεων ως προϋπόθεση για μια βιώσιμη ανάπτυξη.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.