Ο Γιώργος Σπέης μιλά για τους μύλους στην Άνδρο, σε εκδήλωση που οργανώνει ο δραστήριος σύλλογος του Αγίου Νικολάου, την Παρασκευή 15 Ιουλίου στον ανοικτό χώρο του Παλαιού Παρθεναγωγείου των Λαμύρων.

 

Ο Γιώργος Σπέης μιλά για τους μύλους στην Άνδρο

Ο Γιώργος Σπέης μιλά για τους μύλους στην Άνδρο
Photo: androsfilm.gr

Ο Γιώργος Σπέης γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στην Αμερική ηλεκτρολόγος μηχανικός. Έχει περάσει τη ζωή του ανάμεσα στην πληροφορική (για βιοπορισμό) και την εθνογραφία.
Έχει κάνει εθνογραφική έρευνα ανά την Ελλάδα, έχει συλλέξει αντικείμενα και συγγράψει διάφορα άρθρα με θέμα τον υλικό πολιτισμό και την περιβαλλοντική εκπαίδευση, και αρκετά βιβλία, όπως: «Τα Ορυχεία της Κέας» (Αρτέον 2022), «Η Αγγειοπλαστική της Κέας» (Αρτέον 2022), «Ανεμόμυλοι του τόπου μας» (Αρτέον 2018), «Οι Σιφνιοί της Άνδρου» (Καΐρειος Βιβλιοθήκη 2009), «Ένα λιοτρίβι στην Αλόννησο» (Κέδρος 2005), «Η Μελισσάνθη και οι μέλισσες» (Κέδρος 2005), «Ένας νερόμυλος στην Τζια (Κέδρος 2004) Θουρίδες και μελισσοκηπία Η μελισσοκομία στην Άνδρο και τα παράγωγά της” (Καΐρειος Βιβλιοθήκη 2002) κ.ά. Έχει τιμηθεί με βραβείο από το Λαογραφικό Αρχείο τη Ακαδημίας Αθηνών. Είναι ενεργό μέλος της The International Molinological Society (TIMS).

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.