"Ο κατά φαντασίαν ασθενής" του Μολιέρου από την Θεατρική Ομάδα του Γαυρίου  στο Ανοιχτό Θέατρο 20/7

Η Θεατρική Ομάδα Γαυρίου Άνδρου παρουσιάζει στο κοινό της Άνδρου την κωμωδία του Μολιέρου “Ο ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΝ ΑΣΘΕΝΗΣ” Η πρώτη παράσταση δόθηκε την Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022 στο Γυμνάσιο Τ.Λ. Γαυρίου Άνδρου και η δεύτερη θα δοθεί την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022 στις 21.00 στο Ανοιχτό Θέατρο Χώρας Άνδρου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Το έργο σκηνοθετεί η Κωνσταντίνα Σταθοπούλου σε μετάφραση Ιωάννη Πολέμη. 

"Ο κατά φαντασίαν ασθενής" του Μολιέρου από την Θεατρική Ομάδα του Γαυρίου  στο Ανοιχτό Θέατρο 20/7
Αξίζει να σημειωθεί πως η θεατρική ομάδα Γαυρίου Άνδρου δημιουργήθηκε το 2019 και απαρτίζεται από εκπαιδευτικούς, μαθητές και κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Άνδρου. Η ομάδα τελεί υπό την αιγίδα του Γυμνασίου Τ.Λ. Γαυρίου και παρουσιάζει πάντα τις παραστάσεις της με ελεύθερη είσοδο για το κοινό της Άνδρου. Το 2019 παρουσίασε το έργο του Σαίξπηρ “ΟΙ ΕΥΘΥΜΕΣ ΚΥΡΑΔΕΣ ΤΟΥ ΓΟΥΙΝΤΖΟΡ”. Το 2020 μετέφερε στη μεγάλη οθόνη το έργο του Ιωάννη Κονδυλάκη “Ο ΠΑΤΟΥΧΑΣ” το οποίο γυρίστηκε στην Άνδρο.

Το 2021 παρουσίασε ένα διήμερο τιμητικό αφιέρωμα στον κωμωδιογράφο Δημήτρη Ψαθά, παρουσιάζοντας την κωμωδία του “Η ΜΑΙΡΗ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ”, τα μονόπρακτά του “Ο ΚΗΦΙΣΟΦΩΝ” και “Ο ΝΕΥΡΙΚΟΣ ΚΥΡΙΟΣ” καθώς και οπτικοακουστικό υλικό για την ζωή και το έργο του. Την ομάδα σκηνοθετεί η ηθοποιός και σκηνοθέτης Κωνσταντίνα Σταθοπούλου.

Ο συγγραφέας 

Ο Μολιέρος γεννήθηκε στις 15 Ιανουαρίου 1622 και το πραγματικό του όνομα ήταν Jean-Baptiste Poquelin. Υπήρξε θεατρικός συγγραφέας και ηθοποιός. Θεωρείται ως ένας από τους σημαντικότερους δασκάλους της κωμωδίας. Τα έργα του έως και σήμερα διατηρούνται αναλλοίωτα στο χρόνο. Τα ποιο γνωστά στο ευρύ κοινό είναι Το σχολείο των γυναικών, Ο Δον Ζουάν, Ο Μισάνθρωπος, Ο Φιλάργυρος, Ο Ταρτούφος, Ο Αρχοντοχωριάτης, Ο κατά φαντασίαν ασθενής, κ.α.
Ο κατά φαντασίαν ασθενής είναι το τελευταίο θεατρικό έργο του Μολιέρου. Ο Μολιέρος κατά τη διάρκεια της παράστασης παίζοντας τον Αργγάν κατέρρευσε επί σκηνής και έχασε τη ζωή του μετά από λίγες ώρες. Το ημερολόγιο έγραφε 17 Φεβρουαρίου 1673. 

Και το έργο του 

Ο Αργγάν, ένας φιλάργυρος οικογενειάρχης, αισθάνεται συνεχώς άρρωστος, αν και στην πραγματικότητα είναι απόλυτα υγιής. Επιθυμεί να παντρέψει την κόρη του Αγγελική με ένα γιατρό ώστε να έχει δωρεάν ιατρική φροντίδα, αλλά εκείνη δε θέλει γιατί είναι ερωτευμένη με τον Κλεάνθη. Ο αδερφός του, Βεράλδος, και η υπηρέτρια Τουανέττα, καταστρώνουν σχέδιο ώστε να θεραπεύσουν τον Αργγάν από τις φαντασιοπληξίες του. Με μια σειρά από ατελείωτες κωμικές δράσεις ο Αργγάν στο τέλος του έργου θεραπεύεται από τις φαντασίες του, γίνεται γιατρός ο ίδιος και αποκαθίσταται το δίκαιο της ζωής για όλους.

Διάρκεια: 80΄ 
Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022 στις 21.00, Ανοιχτό Θέατρο Χώρας
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.