Η λαθραλιεία, ο Σύλλογος Αλιέων και ο Λιμενάρχης Άνδρου
Τα αλιευτικά και οι βάρκες του Γαυρίου στην ειδυλλιακή εικόνα του ζωγράφου Μιχάλη Τζανουλίνου

Την εντατική προσπάθεια της Λιμενικής Αρχής Άνδρου ευχαριστεί δημόσια ο Σύλλογος Επαγγελματιών Αλιέων Άνδρου, με αφορμή πρόσφατη υπόθεση βεβαίωσης παραβάσεων της Υπηρεσίας σε ερασιτέχνη αλιέα.

Δεν είναι η πρώτη φορά, που ο Σύλλογος ευχαριστεί τα στελέχη του Λιμεναρχείου Άνδρου για τις συνεχείς προσπάθειές του στην καταπολέμηση της παράνομης ερασιτεχνικής αλιείας, που μαστίζει ιδιαίτερα τους επαγγελματίες ψαράδες. Ψαράδες από “χόμπι” πάνε για ψάρεμα με διάφορα μέσα όχι για να περάσουν τον ελεύθερο χρόνο τους, αλλά να αποκομίσουν παράνομο οικονομικό όφελος σε βάρος τόσο των νόμιμων επαγγελματιών, όσο και σε βάρος του Δημοσίου (φοροδιαφυγή) και του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Και αυτό γιατί κάποιοι από αυτούς έχουν αναγάγει το χόμπι τους σαν δεύτερο επάγγελμα πουλώντας την ψαριά τους σε γνωστούς τους, από πόρτα σε πόρτα ή ακόμα και σε εστιατόρια και ψαροταβέρνες. Για τον καταναλωτή αυτό μπορεί μάλιστα να γίνει αντιληπτό όταν διαπιστώσει ότι το ψάρι που επιθυμεί να απολαύσει είναι τρυπημένο από ψαροντούφεκο ή υπολείπεται των νόμιμων διαστάσεων αλιείας του. 

Στο πλαίσιο αυτό επικοινωνήσαμε με τον Λιμενάρχη Άνδρου Πλωτάρχη Λ.Σ. Θεόδωρο Κραψίτη. Μας δήλωσε ότι η Πολιτεία και το Υπουργείο Ναυτιλίας είναι πάντα κοντά στους επαγγελματίες αλιείς αναφορικά με το εν λόγω φαινόμενο. Ειδικότερα, η Υπηρεσία του Λιμεναρχείου Άνδρου, παρά τη σημαντική υποστελέχωσή της και με το αξιέπαινο φιλότιμο των στελεχών της, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου διενεργεί εντατικούς και αυστηρούς ελέγχους και από ξηράς και με τα πλωτά μέσα του Λιμενικού, έτσι ώστε να περιοριστεί όσο το δυνατόν περισσότερο η λαθραλιεία και η παράνομη διακίνηση αλιευμάτων. Το καλοκαίρι το φαινόμενο αυτό αυξάνει, αλλά παράλληλα και η Υπηρεσία αυξάνει και τη δική της δυναμική στην καταπολέμηση της παράνομης ερασιτεχνικής αλιείας και υπαραλίευσης. Οι εντατικοί έλεγχοι θα παραμείνουν συνεχείς και εντατικοί.

Το ευχαριστήριο του Συλλόγου Αλιέων “Η Άνδρος” 

Αξιότιμε κ. Λιμενάρχα,

Με αφορμή πρόσφατη υπόθεση βεβαίωσης παραβάσεων σε ερασιτέχνη ψαροντουφεκά που διακινούσε και μεταπωλούσε παράνομα αλιεύματα σε καταστήματα εστιατορίων στην Άνδρο, ο Σύλλογός μας θέλει να ευχαριστήσει δημόσια και για ακόμη μία φορά την Υπηρεσία σας. Παρά τη σημαντική υποστελέχωσή της, τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος της Άνδρου καταβάλλουν εντατικές και φιλότιμες προσπάθειες στην καταπολέμηση του φαινομένου της παράνομης διακίνησης αλιευμάτων από ερασιτέχνες αλιείς. Τα ψάρια, συνήθως προϊόντα ψαροντούφεκου και σε μεγάλες ποσότητες, διοχετεύονται στη «μαύρη» αγορά, μέσω της πώλησης τους σε ταβέρνες και ψαράδικα, χωρίς παραστατικά, προκαλώντας με αυτό τον τρόπο ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή, φοροδιαφυγή για το κράτος και ζημιά στον κλάδο μας. Ευελπιστώντας ότι η προσπάθεια για την πάταξη του παραπάνω φαινομένου θα συνεχιστεί, ο Σύλλογος και τα μέλη του παραμένουν δίπλα σας, αρωγοί, στο κοινό αυτό στόχο.  

                                                                      Με εκτίμηση,

                                                                                           
                Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                                       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.