Ένας ισολογισμός του 2018 που φτάνει ως τις μέρες μας! Θέσεις κι Αντιθέσεις που διατυπώνονται από τον Δήμο Άνδρου αλλά και από τον Σπύρο Τσαούση που ο δήμαρχος βγάζει στη σέντρα. Ακολουθούν τα σχετικά δημοσιεύματα και των δύο. 

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ: ΟΙ ΚΑΛΟΙ, ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΟΛΥΝΤΟΙ

O ισολογισμός του 2018 vs Δήμος Άνδρου-Σ. ΤσαούσηςΟ ισολογισμός της χρήσεως 2018, που ουδέποτε συνέταξε ο πρώην Δήμαρχος Θ. Σουσούδης, ήρθε προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο της 9ης Αυγούστου 2022.

Πολλές και κραυγαλέες οι απουσίες και πολλά τα πολιτικά συμπεράσματα από την ψηφοφορία…..

Καταρχάς έλειπε από την συζήτηση του προϋπολογισμού ο Θ. Σουσούδης χωρίς να ενημερώσει για κάποιο κώλυμα του. Έλειπε αυτός που δεν μπόρεσε να φέρει τον ισολογισμό (όπως και των άλλων ετών) στην ώρα του. Αλλά και από την ομάδα του, παρόντες ήταν μόνο τρεις: οι Α. Αντώνογλου, Δ. Θεοδωράκης και Α. Τσατσομοίρου….

Τι να πει κανείς;  Ίσως ούτε ο ίδιος δεν έχει διάθεση να εγκρίνει την διαχείριση του!!!

Ίσως ήταν «τα μπάνια του λαού» όπως είπε κατ’ επανάληψη ο εταίρος του Ι. Καπάκης. Ή, όπως ακούστηκε στο Συμβούλιο κάτι για «τα μπάνια του λαγού!»

Αν πιστέψουμε πάντως την ερμηνεία του Ι. Καπάκη, ίσως ο Θ. Σουσούδης προτίμησε το μπάνιο από την παρουσία του σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο για να συζητηθεί ο ισολογισμός του 2018, όταν ο ίδιος ήταν Δήμαρχος…..

Ο Ι. Καπάκης προσπάθησε στο Συμβούλιο να πείσει ότι κακώς θεωρείται δεκανίκι του Θ. Σουσούδη και για να το αποδείξει τόσο αυτός όσο και ο Β. Αδάμης καταψήφισαν τον ισολογισμό.

Βέβαια αμφότεροι μπορεί να καταψήφισαν, όμως δεν είπαν τίποτα για την απουσία του Θ. Σουσουδη από έναν ισολογισμό που εκείνος διαχειρίστηκε!!!

Βέβαια καταψήφισαν μιας και δεν ενδιαφέρονται για το γεγονός ότι ο Δήμος πρέπει να λειτουργεί και μάλιστα χωρίς μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Δεν ήταν μόνο αυτά όμως. Οι Σ. Τσαούσης, Α. Αντώνογλου και Ι. Μπακέλας ψήφισαν λευκό σε μια κίνηση να δείξουν ουδέτεροι, λευκοί και αμόλυντοι. Δεν τόλμησαν ούτε να υπερψηφίσουν ούτε να καταψηφίσουν. Λευκό, έτσι χωρίς γνώμη…

Ξεχωρίζει πάντως από τους τρεις ο Α. Αντώνογλου. Πολιτεύτηκε με τον Θ. Σουσούδη το 2019, αλλά δεν έχει γνώμη για τα πεπραγμένα του δημάρχου του… για το 2018!!! Ο Α. Αντώνογλου στηρίζει σήμερα τον Θ. Σουσούδη αλλά όχι «τα έργα και τις ημέρες του….». Ευτυχώς που οι Δ. Θεοδωράκης και Α. Τσατσομοίρου τον υπερψήφισαν! Ήταν βέβαια και μέλη και του τότε Συμβουλίου και θα ήταν παράξενο να τον καταψηφίσουν!

Για την ιστορία ο ισολογισμός της χρήσεως 2018 με Δήμαρχο τον Θ. Σουσούδη, ψηφίστηκε από τις ψήφους της ομάδας Λοτσάρη και τους δύο εκ των παρόντων συμβούλων της ομάδας Σουσούδη! Καταψηφίστηκε από τους εταίρους του κ. Σουσούδη, Καπάκη και Αδάμη. Λευκοί, άσπιλοι κι αμόλυντοι οι Μπακέλας, Τσαούσης και Αντώνογλου. Δεν είχαν γνώμη. Απλώς είδαν φως στην οθόνη του υπολογιστή τους και μπήκαν να δουν τι γίνεται!!!

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

Ο κ. ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΑΟΥΣΗΣ: ” Οι Ισολογισμοί του Δήμου Άνδρου” 

O ισολογισμός του 2018 vs Δήμος Άνδρου-Σ. Τσαούσης

Χθες ο Δήμος Άνδρου εξέδωσε Δελτίο Τύπου (sic!) στο γνωστό ύφος του κ. Λοτσάρη και με αναφορές, ανάμεσα σε άλλους και στο πρόσωπό μου, σχετικά με την ψηφοφορία για τον Ισολογισμό του 2018.

Ερώτημα πρώτο: Γιατί το 2022 ψηφίζουμε τον Ισολογισμό του 2018;

Διότι η προηγούμενη Διοίκηση Σουσούδη προσπαθούσε να κλείσει τους Ισολογισμούς της πρώτης θητείας του Ενιαίου Δήμου Άνδρου που συστήθηκε το 2010 και ήταν επί σειρά ετών στον αέρα.

Ερώτημα δεύτερο: Γιατί υπήρξε τόσο μεγάλη καθυστέρηση στη σύνταξη των Ισολογισμών του Ενιαίου Δήμου Άνδρου;

Διότι όπως επισημαίνουν στις εκθέσεις τους οι Ορκωτοί Ελεγκτές, διαπιστώθηκαν διάφορα ζητήματα κυρίως στους πρώην Δήμους Κορθίου και Υδρούσας σε ό,τι αφορά την επιβεβαίωση των λογιστικών γεγονότων, το ελεγκτικό τους πλαίσιο και τη δυσκολία ενοποίησης των Χρηματοοικονομικών Καταστάσεων.

Μεγάλο ενδιαφέρον ωστόσο παρουσιάζει η αναφορά των Ορκωτών Ελεγκτών στον πρώην Δήμο Υδρούσας, όπου ΔΕΝ τηρούσε διπλογραφικό σύστημα και ΔΕΝ ελέγχονταν από Ανεξάρτητους Ορκωτούς Ελεγκτές και του οποίου Δήμαρχος επί οκτώ χρόνια ήταν ο κ. Κυριάκος Θωμάς, σημερινός έμμισθος συνεργάτης του κ. Λοτσάρη.

Η Διοίκηση Λοτσάρη λοιπόν μέχρι στιγμής είχε την πολιτική ευθύνη σύνταξης και παρουσίασης τριών Ισολογισμών 2016 – 2018.

Ισολογισμός 2016

α) Κατά τη συζήτηση του Ισολογισμού, έλαβα το λόγο θέτοντας τεχνικά λογιστικά και ελεγκτικά ζητήματα για τα οποία δεν έλαβα καμία απάντηση.

β) Η Συμπαράταξη Λοτσάρη – Γιαννίση – Μπάλλα είχε σύσσωμη ΚΑΤΑΨΉΦΗΣΕΙ τον Ισολογισμό. Ο κ. Μπάλλας δε, ως μέλος της Διοίκησης Σουσούδη το 2016 είχε ψηφίσει τον σχετικό Προϋπολογισμό, αλλά ως μέλος της Διοίκησης Λοτσάρη το 2020 καταψήφισε τον αντίστοιχο Ισολογισμό για το ίδιο έτος!

γ) Στην επαναληπτική συνεδρίαση και αφού είδαν το αδιέξοδο, οι συμπράττοντες κ. κ. Γιαννίσης και Μπάλλας, αποφάσισαν τελικά να ψηφίσουν τον Ισολογισμό του 2016, ενώ η παράταξη Λοτσάρη τον καταψήφισε και στη δεύτερη ψηφοφορία!

Ισολογισμός 2017

Ενώ ο νομοθέτης ορίζει την έγκριση Ισολογισμού ως ΕΙΔΙΚΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να μπορούν να ενημερώνονται οι Δημοτικοί Σύμβουλοι από τους Λογιστές, Ορκωτούς Ελεγκτές και τη Διοίκηση, και να συζητούνται εκτενώς τα θέματα που προκύπτουν, ο κ. Λοτσάρης ευτελίζοντας για πολλοστή φορά τους θεσμούς και τις διαδικασίες, μας έστειλε πρόσκληση ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ, δηλ. να ενημερωθούμε, τοποθετηθούμε και ψηφίσουμε επί του Ισολογισμού 2017 δια sms στο κινητό τηλέφωνο και email, αποκλείοντας έτσι και τη δημοσιότητα της συνεδρίασης.

Ισολογισμός 2018

Μοναδική πρωτοτυπία του κ. Λοτσάρη να φέρει προς έγκριση έναν Ισολογισμό και να λείπει από τη συνεδρίαση ο Λογιστής που τον συνέταξε και η Προϊσταμένη της Οικονομικής Υπηρεσίας. Ακόμα και ο Ανεξάρτητος Ορκωτός Ελεγκτής όταν του έδωσαν το λόγο, ζήτησε με απορία να τοποθετηθεί πρώτα ο εκπρόσωπος του Λογιστικού Γραφείου, ο οποίος όμως απουσίαζε.

Για την ιστορία ο συγκεκριμένος Λογιστής είναι το ίδιο πρόσωπο που ο κ. Λοτσάρης τοποθέτησε ως Ελεγκτή στην υπό εκκαθάριση Αναπτυξιακή, όταν ορίστηκε μοναδικός εκπρόσωπος του Δήμου στη Γενική Συνέλευση της Αναπτυξιακής Άνδρου, καταλύοντας κάθε έννοια αντιπροσωπευτικότητας, διαφάνειας και θεσμικών αντίβαρων που οφείλουν να έχουν τα συλλογικά όργανα, αφού αντικατέστησε σε μια νύχτα την πενταμελή Γ.Σ. όλων των παρατάξεων με τον εαυτό του!

Μας εγκαλεί λοιπόν ο κ. Λοτσάρης γιατί ψηφίσαμε λευκό σε έγκριση Ισολογισμού για έτη στα οποία δεν ήμασταν Δημοτικοί Σύμβουλοι, μην αντέχοντας ο ίδιος να πάρει την ευθύνη των Ισολογισμών που συντάσσει και παρουσιάζει!

Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω ότι στο ίδιο Δελτίο Τύπου εγκαλούνται οι κ. κ. Καπάκης και Αδάμης επειδή ψήφισαν αρνητικά, ότι δήθεν δεν ενδιαφέρονται για τη λειτουργία του Δήμου, ενώ οι πρώτοι διδάξαντες όπως τόνισα παραπάνω είναι η παράταξη Λοτσάρη που το έκανε εις διπλούν μάλιστα.

Τέλος, παρακολουθώ επί τρία χρόνια τους δεκάδες συκοφαντικούς και επιθετικούς προσδιορισμούς που αποδίδονται στο πρόσωπό μου, τόσο από τον κ. Λοτσάρη όσο και από τον προπαγανδιστικό βραχίονα που υφαίνει το πολιτικό του αφήγημα, την ιστοσελίδα «Εν Άνδρω». Να ‘ναι καλά.

Μπορεί να δηλώνει επαγγελματίας της πολιτικής ο κ. Λοτσάρης πολύ συχνά, όμως πεποίθησή μου είναι ότι δεν διαθέτει το πολιτικό ανάστημα για να κουνάει το δάχτυλο σε συναδέλφους Δημοτικούς Συμβούλους, συλλογικούς φορείς, κρατικούς λειτουργούς και απλούς πολίτες, κάνοντάς μας δημόσια πολιτική κατήχηση.

Αποδέχομαι ωστόσο ευχάριστα τον, έστω και ειρωνικό, χαρακτηρισμό «άσπιλος και αμόλυντος» που μου απέδωσε, διότι πραγματικά έτσι νιώθω.

Εύχομαι ειλικρινά να μπορεί να νιώθει και εκείνος έτσι.

Χρόνια πολλά με υγεία και Καλό Δεκαπενταύγουστο σε όλο τον κόσμο.

Σπύρος Τσαούσης

 

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.