Τα θησαυρίσματα της Μονής Αγίου Νικολάου στην Καστέλλα
Photo: Ι. Μ. Πειραιώς

Στον Ι. Ν. Τιμίου Σταυρού στην Καστέλλα βρίσκονται από 9 Σεπτεμβρίου, Τεμάχιον του Τιμίου Ξύλου, να απότμημα εκ των Τιμίων ήλων, τεμάχιο εκ του Ακανθίνου Στεφάνου, τεμάχια εκ των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, από την Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Άνδρου.

Τα ιερά Θησαυρίσματα συνοδεύει ο καθηγούμενος της Μονής αρχιμανδρίτης Δωρόθεος Θεμελής. Θα παραμείνουν στο ναό για τους πιστούς μέχρι 21 Σεπτεμβρίου. 

Τα ιερά Θησαυρίσματα υποδέχθηκε επικεφαλής κλήρου και λαού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, ο οποίος επεσήμανε πως «η πιο απτή εικόνα της αγάπης του Θεού για τον άνθρωπο είναι ο Τίμιος και Ζωοποιός Σταυρός». «Είναι το αιώνιο σύμβολο της αγάπης του Θεού για όλους εμάς, αλλά και της αξίας την οποία έχει ενώπιον Θεού ο κάθε ένας άνθρωπος», σημείωσε ο Σεβασμιώτατος, υπογραμμίζοντας πως με αυτό τον τρόπο «ο Πανάγιος Θεός χάρισε στην ανθρωπότητα την παλιγγενεσία της και την επιστροφή της στην προτέρα αθωότητά της».

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.