Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γιάννης Βρούτσης “στέκεται” στην Άνδρο. Όπως μας πληροφόρησε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού κ. Αντώνης Πανταζής, χάρη στην επέμβαση του βουλευτή  Κυκλάδων του νομού κ. Γιάννη Βρούτση, το Κόρθι συνεχίζει από χθες Παρασκευή 16/9 να έχει ΑΤΜ καθώς η Τράπεζα ήρε τελικά την απόφασή της να “πάρει” το μηχάνημα από το Κόρθι και μάλιστα προτίθεται να φέρει νέο για καταθέσεις μετρητών.

"Σώθηκε" το ATM του Κορθίου
Για την ιστορία

Με μεγάλη προσπάθεια του Αγροτικού Συνεταιρισμού του Κορθίου “μπήκε” η Αυτόματη Ταμειολογιστική Μηχανή (ΑΤΜ) της Τράπεζας Πειραιώς στο Κόρθι, πριν από κάποια χρόνια, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής που εκτείνεται από το Ζαγανιάρι μέχρι το Συνετί.

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την χρησιμότητα ενός ΑΤΜ  καθώς εξ’ ορισμού οι πελάτες μπορούν να έχουν πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, προκειμένου να κάνουν αναλήψεις μετρητών (με τη χρήση καρτών ανάληψης ή χρεωστικών καρτών), έλεγχο στις κινήσεις του λογαριασμού τους ή ακόμα και πληρωμές υπολοίπων πιστωτικών καρτών τους αλλά και εν γένει πληρωμές (εφόσον είναι συμβατό για καταθέσεις μετρητών το μηχάνημα)  Εαν σημειώσει κανείς και την ανάγκη του συναλλάγματος καθώς το καλοκαίρι πολλοί συμπατριώτες μας ομογενείς από την Αμερική επισκέπτονται το Κόρθι, εύκολα είναι αντιληπτή κατάσταση, που ευνοεί την τράπεζα και τους πελάτες της.

Στο δια ταύτα 

Καλό είναι να μην ξεχνάμε πως τράπεζα ονομάζεται μία επιχείρηση, η οποία ασχολείται με χρηματικές και πιστωτικές συναλλαγές. Η κερδοφορία της τράπεζας βασίζεται στη λεγόμενη “ψαλίδα”, δηλαδή τη διαφορά ανάμεσα στο επιτόκιο δανεισμού και στο επιτόκιο καταθέσεων, ωστόσο η κύρια λειτουργία της έγκειται στον δανεισμό (χορηγήσεις και καταθέσεις).

Ως εκ τούτου οι συναισθηματισμοί δεν είναι στο “πρόγραμμά” της και χρειάζεται η παρέμβαση, όπως στην προκειμένη περίπτωση του Γιάννη Βρούτση ο οποίος αφουγκράζεται την ανάγκη του νησιώτη και αφυπνίζει την ανθρώπινη διάσταση των θεμάτων που άπτονται του οικονομικού. 

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Να είστε όλοι βέβαιοι ότι τον Βρουτση άκουσαν και έτρεξαν να το φτιάξουν. Πλαναστε…..

    • Δυστυχώς -γιατί σε ευνομούμενες κοινωνίες αυτά δεν θα έπρεπε να συμβαίνουν- χρειάστηκε να παρέμβει πολιτικός για να κρατήσει η τράπεζα το ΑΤΜ στο Κόρθι. Όχι για να το φτιάξει. Για να μην το πάρει και χρειαστεί οι Κορθιανοί και οι “περίοικοι” να ταξιδεύουν στην Χώρα ή στην ευρύτερη περιοχή της Υδρούσας για τις συναλλαγές τους. Μπορεί στην θέση του συγκεκριμένου βουλευτή να ήταν κάποιος άλλος. Ο Βρούτσης εν προκειμένω κινήθηκε, όπως σαφώς ενημερώνει και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κορθίου που “έτρεξε” την υπόθεση.
      Σας ευχαριστούμε για τον σχολιασμό σας.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.