ΑΝΔΡΟΣ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ: info@rae.gr Είναι υπόθεση όλων μας!

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΧΕΙ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΑΝΑΡΧΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ.

Στο επικείμενο σημερινό δημοτικό συμβούλιο, της 14ης Οκτωβρίου, πήραμε την πρωτοβουλία 13 δημοτικοί σύμβουλοι και καταθέσαμε αίτημα για συζήτηση εκτός ημερησίας διάταξης, στο μείζον ζήτημα της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο νησί μας. Το αίτημα εστάλη προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Ελ. Μπάλλα, προκειμένου να εισαχθεί ως κατεπείγον το θέμα αυτό, αφού δεν υπήρχε στην ημερήσια διάταξη.

(Δείτε την ημερησία διάταξη ΕΔΩ)

Ζητάμε από τον Δήμαρχο Δ. Λοτσάρη, να μας γνωστοποιήσει άμεσα, και χωρίς καμία καθυστέρηση, τις ενέργειες τις οποίες έχει κάνει ή πρόκειται να προβεί σχετικά με την αδειοδότηση των ανεμογεννητριών.

Το δημοτικό συμβούλιο οφείλει να πάρει θέση στο ζήτημα αυτό, να συμμετέχει στην διαβούλευση εκφράζοντας την άποψή του και να ζητηθεί από την ΡΑΕ παράταση της διαβούλευσης, ώστε να μπορέσουν να συμμετέχουν περισσότεροι φορείς, αφού το θέμα μας έγινε γνωστό μόλις πριν λίγες μέρες.

Οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν με τι περιβαλλοντικό, οικονομικό και αισθητικό αντίκτυπο θα εγκατασταθούν, άναρχα, ανεμογεννήτριες στην Άνδρο. Απαιτείται πλήρης διαφάνεια και λογοδοσία όλων όσοι με την υπογραφή τους ή με την σιωπή τους, θα δεσμεύσουν το νησί μας για πολλές δεκαετίες. Και οφείλει να μας γνωστοποιήσει ο Δήμαρχος και ο Έπαρχος, σχετικά με το χωροταξικό σχέδιο που υλοποιείται αυτό το διάστημα σε ποια φάση βρίσκεται, αφού αποτελεί προϋπόθεση οποιασδήποτε εγκατάστασης ή αδειοδότησης ανεμογεννητριών.

Η παράταξή μας «Άνδρος, Νέοι Ορίζοντες», τάσσεται σταθερά εναντίον της άναρχης και μαζικής εγκατάστασης ανεμογεννητριών στην Άνδρο. Και καλούμε τους πολίτες, τους συλλόγους και τους φορείς να συμμετάσχουν στη δημόσια διαβούλευση της ΡΑΕ για το θέμα αυτό, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info@rae.gr Είναι υπόθεση όλων μας!

ΑΝΔΡΟΣ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.