Στο συμβούλιο της 14ης Οκτωβρίου συζητήθηκε τελικά, εκτός ημερησίας το θέμα της επικείμενης ανεξέλεγκτης ανάπτυξης ανεμογεννητριών στο νησί μας.

Το θέμα της διαβούλευσης, που λήγει σήμερα 17 Οκτωβρίου, το φέραμε 13 σύμβουλοι στο Δημοτικό Συμβούλιο, αφού η δημοτική αρχή του κ. Λοτσάρη, δεν μπήκε καν στον κόπο να ασχοληθεί.

Ο πρόεδρος Λευτέρης Μπάλλας προσπάθησε να πείσει το Σώμα, ότι -ΘΑ- έφερναν το θέμα, αλλά κανένας δεν τους είχε ενημερώσει για την διαβούλευση της ΡΑΕ.  (Για άλλη μια φορά ψέματα και κοροϊδία.)
Ο δήμαρχος  «κουνώντας το δάχτυλο», δήλωνε άγνοια φωνασκώντας, πως δεν τον ενημερώσαμε έγκαιρα.  (Η ανοησία αντάμα με την κουτοπονηριά σε όλο τους το μεγαλείο).

Παράλληλα ο κ. Μπάλλας, για να κάνει άνω-κάτω το συμβούλιο, όπως συνηθίζει, ανάγκασε με την συμπεριφορά του, να αποχωρήσει ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Καπάκης.
 Μια συνήθης συμπεριφορά ανόητου απολυταρχισμού, όπου δεν αφήνει κανέναν σύμβουλο να εκφραστεί, χωρίς να τον διακόπτει συνέχεια με σκοπό να τον εκνευρίσει. Μια άθλια τακτική από τον «δημοκρατικό Λευτέρη», ο οποίος έχει αναλάβει εργολαβικά να καλύπτει την αμηχανία και την ανεπάρκεια του κ. Λοτσάρη, οραματιζόμενος  έναν δικό του «στρατιωτικό νόμο».

Τελικά…

Ευτυχώς ο δήμος Άνδρου, ύστερα από ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΗΧΗΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ,  θα συμμετέχει στην διαβούλευση οριακά, αφού λήγει αύριο 17 Οκτωβρίου,  εκφράζοντας  την άρνησή του.

Αυτό όμως δεν μας εφησυχάζει, γιατί πρέπει ο δήμαρχος, ο έπαρχος και όλη η διοίκηση του δήμου να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος.

-Πρωτοβουλίες που μέχρι τώρα δεν έχουμε δει, καθόσον ο κ. Λοτσάρης δεν ανέφερε στο συμβούλιο καμία ΑΠΟΛΥΤΩΣ ενέργεια ή αλληλογραφία, που είχε με εμπλεκόμενους φορείς τα τελευταία τρία χρόνια,  για το θέμα της αποτροπής της επέλασης των ανεμογεννητριών.

 -Δεν γνωρίζει επίσης και δεν μας είπε τίποτα για το ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ,  που  αποτελεί ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ για την όποια άδεια ή εγκατάσταση τους.  ( Τυχαίο???)

Προς τούτο, αναμένουμε την σύγκλhση ΔΣ, με σκοπό να μας αναφέρει ο δήμαρχος τις ενέργειες εκείνες που έχει κάνει την τελευταία τριετία και ποιές ακόμα προτίθεται να κάνει, προκειμένου να διασφαλιστεί η ακεραιότητα του νησιού μας σχετικά με την επέλαση των γιγαντιαίων ανεμογεννητριών, που θα κατακλύσουν κάθε κορυφογραμμή μας.

Αναμένουμε ενημέρωση σχετικά,  σε ποιά φάση ΑΚΡΙΒΩΣ βρίσκεται το ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ, καθώς επίσης να μας αναφέρει, ποιά είναι τα ανταποδοτικά οφέλη για την Άνδρο, που έχει διεκδικήσει ο Δήμος  για τα Αιολικά που ήδη έχουν στηθεί.

Ο κ. Λοτσάρης και ο κ. Μπάλλας, αν νομίζουν ότι απευθύνονται σε ανόητους, στους οποίους μεταξύ άλλων θεωρούν πως δεν οφείλουν λογοδοσία, σύντομα θα μάθουν, σε ποιους απευθύνονται και πόσους ακόμα θα μπορούν να κοροϊδεύουν, εκείνοι  και ο «ελεύθερος τύπος τους».

ΑΝΔΡΟΣ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

 

 

 

 

 

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αγαπητοί συμπατριώτες, συμπεριλαμβανόμενων και των μελών των δημοτικών παρατάξεων που μετέχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο – σίγουρα γνωρίζετε την από ετών εμπλοκή μου στα ζητήματα των Α.Π.Ε. στην Άνδρο , αφού εκτός από δημότης Άνδρου , είμαι μέλος των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ, αλλά και Μηχανικός – Μελετητής Εγκαταστάσεων Α.Π.Ε. στα Κτίρια. Έτσι και μετά από Μεταπτυχιακό τ΄ίτλο και πολλαπλή συμμετοχή σε Συνέδρια και Εκθ΄έσεις περι των Α.Π.Ε. έχω αποκτ΄ήσει βαθιά εμπειρία καθώς και Γνώση της σχετικής Νομοθεσίας. Μ΄άλιστα το ετος 2006 συνεγραψα και δημοσίευσα Προμελέτη για την Άνδρο ως Πρότυπο Ενεργειακά Αυτόνομο -Πρασινο κια Γαλάζιο- Νησί στο Αιγαίο και την Ν.Α. Μεσόγειο. ΄Έτσι λοιπόν συνέταξα και κατέθεσα στις 17-10 την δική μου παρέμβαση – Απορριτικλη με τεκμηριωμένα αριθμητικά στοιχεία . Θέλω όμως να προσθέσω στο παραπάνω κειμενο των -Ανδρος – Νέοι Ορίζοντες- ότι δημοσιευμένος Πίνακας – Χάρτης του ήδη συζητούμενου στην Κυβέρνηση Νέου Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου για τις Α.Π.Ε. , προβλέπεται για τα Νησιά του Νοτίου Αιγαίου η Μ΄έγιστη Δυναμικότητα των Α.Π.Ε. να μην υπερβαίνει το 4% της έκτασης τους – και το 2% αν αυτά ορίζονται ως σημασίας Τουριστικής Ανάπτυξης. Επομένως – αν και κρίνω λανθασμένο στην διατύπωση του το συγκεκριμμένο κριτήριο – ήδη το Σχέδιο Εισήγησης των ΡΑΕ – ΑΔΜΗΕ, το καταπατά και δεν το λαμβάνει καν υπ’ όψη.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.