Από την Κυριακή 16 έως και την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022, μια μεγάλη γκάμα καλλιτεχνών και κοινωνικών ομάδων, Ελλήνων και ξένων συμπορεύονται καλλιτεχνικά στη Θεσσαλονίκη.

Ανάμεσα τους η Ανδριώτισσα Μαρία Σαλουβάρδου με το καλλιτεχνικό project “Dead Land”. Το φεστιβάλ Eye’s Walk Digital Festival, το οποίο ξεκίνησε από τη Σύρο, συνδυάζει digital τεχνολογία, video mapping, installation – performing των digital με την ιστορία, τη μουσική, τα εικαστικά. 

image Eye’s Walk Digital festival

Οι δημιουργοί θα συναντηθούν στα 57α Δημήτρια, όπου φιλοξενούν τις πολυσυμμετοχικές συναντήσεις, των καλλιτεχνών από Ελλάδα, Αμερική, Ρωσία, Κορέα, Γερμανία, Ουκρανία και Μεξικό και πραγματοποιούνται στο πανέμορφο Βυζαντινό Λουτρό της Άνω Πόλης, αλλά και σε διάφορα σημεία της πόλης.

Performance-Maria-Salouvardou
Performance Μαρία Σαλουβάρδου, The Dead Land

facebook.com/eyeswalk
Meet the artists| Πέρασε η ΜαρίαΣαλουβάρδου από το Λουτρό;

Η αγωνία για την κλιματική αλλαγή και τον αυξανόμενο καταναλωτισμό καθώς και ο ρόλος του καλλιτέχνη απέναντι στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος αποτελούν την ουσία του έργου. Η πίστη ότι μπορούμε να συνομιλήσουμε με φαντασία και δημιουργικότητα ακόμη και με τους ίδιους τους εφιάλτες μας, αποτελούν την κινητήρια δύναμη του “Dead Land”.

Το εντυπωσιακό εικαστικό installation – κουστούμι γίνεται σύμβολο ενός απωλεσθέντος ονείρου, μιας κατεστραμμένης γης, μιας αέναης κατανάλωσης σε έναν κόσμο που γίνεται όλο και πιο άγριος και βάρβαρος. Αυτό θα δημιουργηθεί από τα σκουπίδια που οι κάτοικοι της γειτονιάς θα δώσουν στην performer και από εκείνα που η ίδια θα συλλέξει από τους δρόμους του Κουλέ Καφέ.

Παρακαλούμε όσους έχουν τη διάθεση να συμβάλουν στο καλλιτεχνικό project “Dead Land”, να φέρουν τα πλαστικά σκουπίδια τους, με έμφαση στα διάφανα σακουλάκια, με πολύ ή λίγο χρώμα στη διαφάνειά τους, χαλασμένα καλώδια, δίχτυα και διχτάκια, σπασμένα πλαστικά παιχνίδια, κατά προτίμηση κούκλες μωρά.
Για πληροφορίες, επικοινωνήστε με την Μαρία Σαλουβάρδου στο msalou@hotmail.gr

Πρόγραμμα:

thessaloniki

Καλλιτέχνες, καλλιτεχνικές & κοινωνικές ομάδες που συμμετέχουν
Κατερίνα Αναστασίου μαζί με Βασιλική Αρελάκη, Αλέξια Κουκουνασούλη, Αθηνά Φελούρη, Ερμίνα Αποστολάκη, Jaehwa Baek (Jae-Nder Fluid), Katina Bitsicas, Αγγελίνα Βοσκοπούλου, Olga Guse, Ομάδα Εικαστικών Εν Δυνάμει, Natalia Ludmila, Άγης Κελπέκης, Κάτια Μεσσήνη, Meryl Murman μαζί με Χαρά Ζαμπράκα, Χριστίνα Καϊρη, Έλενα Βολιώτη-Μαραγκού, Όλγα Διακίδου, Μαρία – Ελισάβετ Κοτίνη, Ατλαντίδα Κουτσοβαγγέλη – Μαλιοκάπη, Darya Pugachova, Αλέξανδρος Ριζόπουλος, Μαρία Σαλουβάρδου, Χριστίνα Τσαντεκίδου, Ομάδα Σύγχρονου χορού Proastio Art.

—Επιμέλεια: Φιλία Μηλιδάκη, Παραγωγή: Eye’s Walk Digital festival, Εικαστικό – πολυσυλλεκτικό project.
Eye’s Walk Digital festival, με την υποστήριξη του Proastio Art Center και του Ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

Πληροφορίες

Χώροι παρουσίασης:
—Βυζαντινό Λουτρό, 16-21 Οκτωβρίου 2022
—Πολυχώρος Πολιτισμού Ισλαχανέ, 17-21 Οκτωβρίου 2022
—MOMus – Πειραματικό Κέντρο Τεχνών, 16,18-21 Οκτωβρίου 2022

ΠΗΓΕΣ

eyeswalk.gr/index.php/el/

thessalonikiguide.gr/event/eikastiko-project-vyzantino-loutro

https://www.facebook.com/eyeswalk/

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.