Ο Μ. Τάγκας και η έκθεση φωτογραφίας του Κ.Μ. Λεμού στην Λέσχη Ανδρίων
Κ.Μ. Λεμός

Ένας κόσμος, οι Ανδριώτες του Λονδίνου, μια παράδοση, οι φιλίες, οι οικογενειακές σχέσεις, η τέχνη, η μουσική οι άνθρωποι, ο στόχος. Όλα συνέκλιναν και η έκθεση του Κωνσταντίνου Μ. Λεμού παρουσιάστηκε το καλοκαίρι στην Λέσχη Ανδρίων.

Ο Μ. Τάγκας και η έκθεση φωτογραφίας του Κ.Μ. Λεμού στην Λέσχη Ανδρίων

Με δευτεραγωνιστές αλλά πρωτεργάτες τους κ.κ. Επαμεινώνδα Εμπειρίκο και Μιχαήλ Τάγκα. Η έκθεση άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων για την ιδέα, την διοργάνωση, το άρτιο αποτέλεσμα. Μιλήσαμε με τον κ. Τάγκα και μας έδωσε το αποτύπωμα της έκθεσης αλλά και το στίγμα της μελλοντικής του συνεργασίας με την Άνδρο.

Ο Μ. Τάγκας και η έκθεση φωτογραφίας του Κ.Μ. Λεμού στην Λέσχη Ανδρίων

Κλείνει μια επιτυχημένη έκθεση φωτογραφίας στην Άνδρο. Πως προέκυψε η επιλογή της Άνδρου και της Λέσχης Ανδρίων ειδικότερα;

Βρισκόμουν σε συζητήσεις την περασμένη άνοιξη με τον κύριο Επαμεινώνδα Εμπειρίκο, δωρητή του νοσοκομείου και του γηροκομείου Άνδρου για την περίπτωση να κάνω ένα ρεσιτάλ στο νησί. Εν τω μεταξύ συνέπιπτε και η οργάνωση της παρούσας έκθεσης. Για αυτό το σκοπό κάνοντας μια σύντομη έρευνα από τον περασμένο Μάιο για την πιθανή διαθεσιμότητα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, καταλήξαμε στη Λέσχη Ανδρίων, έναν ιστορικό χώρο από το 1925 που μπαίνοντας κανείς μέσα στο κτίριο αισθάνεται ότι κάνει ένα ταξίδι στο χρόνο. Το αστικό τοπίο του εσωτερικού χώρου μας φάνηκε φιλόξενο να υποδεχθεί μια τέτοια έκθεση, τύχη αγαθή η συνεργασία με τη λέσχη.

Ποιος ήταν ο εμπνευστής της;

Εμπνευστής της παρούσας έκθεσης ‘Κάλλος στη σιγή’ ο φωτογράφος (σύγχρονης φωτογραφίας τοπίων) και πλοιοκτήτης Κωνσταντίνος Μ. Λεμός.

Πως επελέγη ο καλλιτέχνης;

Η σταθερή συνεργασία, το ταλέντο, έντιμη και ειλικρινής ματιά  αποτέλεσαν τα κριτήρια για αυτή την επιλογή.

Τι περιμένατε όταν ξεκινήσατε την έκθεση;

Οι 250 επισκέπτες ήταν ένας ικανοποιητικός αριθμός.

Ο κόσμος ανταποκρίθηκε;

Με χαρά, ευχάριστα δικαίωσε τις προσδοκίες μας.

Τί σας άρεσε;

Η αβίαστη εκφραστικότητα της φωτογραφικής ματιάς του καλλιτέχνη για το φυσικό κάλλος και η ειλικρινής αποτύπωση του τοπίου μέσα από το φακό. Ειδικότερα, το γεγονός ότι οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν εν μέσω πανδημίας – τίτλος έμπνευσης της παρούσας έκθεσης – ..Κάλλος στη σιγή..

Τί σας δυσκόλεψε;

Ομολογουμένως δε με δυσκόλεψε τίποτε. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τη συνεργασία με τον κύριο Κοκκίνη και την κυρία Στρατή, πρόεδρο και μέλος του Δ.Σ. της Λέσχης Ανδρίων αντίστοιχα.

 Με ποιους συνεργαστήκατε;

Αγαστή συνεργασία με το σύνολο του Δ.Σ. της Λέσχης Ανδρίων, του κυρίου Λεμού και εμένα προσωπικά.

Ποια η σχέση σας με το νησί;

Επισκέψεις από το παρελθόν από καιρού εις καιρόν σε συνδυασμό με τους φιλικούς δεσμούς που με συνδέουν με κάποιες Οικογένειες με καταγωγή από το νησί.

 Τι σχέδια έχετε για το μέλλον;

Την πραγματοποίηση του μελλοντικού μου ρεσιτάλ πιάνου την ερχόμενη σεζόν σε συνεργασία με το Δήμο αλλά και την επιθυμία μου για ένα μικρό αφιέρωμα στη μνήμη του Peter George Goulandris που έφυγε από τη ζωή πρόσφατα και έμπνευση από την Άνδρο. Τι με εμπνέει; Η γη, οι πέτρες , το χώμα και τα φυτά, οι μυρωδιές του νησιού, ο ουρανός και η θάλασσα που αλλάζουν συνέχεια, ότι μεγαλώνει στο νησί – αποτελεί έμπνευση.

Ο Μιχάλης Tάγκας είναι Έλληνας πιανίστας.Γεννήθηκε στην Ελλάδα το Μάρτιο του 1984. Σπούδασε στο Ωδείο Αθηνών με την Μαρία Χαιρογιώργου-Σιγάρα, την Αλίκη Βατικιώτη-Farrant και αποφοίτησε παίρνοντας το Δίπλωμα του από την τάξη του Άρη Γαρουφαλή. Έπειτα συνέχισε τις σπουδές του έχοντας γίνει ήδη δεκτός ως μαθητής της Patsy Toh (Fou Tsongs wife) στο Λονδίνο στη Royal Academy of Music σε Μεταπτυχιακό επίπεδο. Επίσης, τελειοποίησε τις σπουδές του στην Αυστρία μελετώντας με τον Pavel Gililov στο Universität Mozarteum Salzburg. Υποστηριζόμενος από το Διεθνές Μουσικό Σωματείο Τζίνα Μπαχάουερ, παρακολούθησε παράλληλα, στην International Piano Academy Lake Como στην Ιταλία master classes από το διάσημο πιανίστα Fou Τsong. Επικεντρώνονται στο Chopin αλλα και σε Beethoven, Schubert, Debussy. Νικητής του «Fulbright Art Serie» προσκλήθηκε από τον Dr. Vitaly Margulis να συνεργαστεί μαζί του (Postdoc) στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες {UCLA} και αργότερα εργάστηκε με το Jura Margulis όπου εγκαινίασαν μια γόνιμη συνεργασία, η οποία συνεχίζεται ακόμη ενεργά. Εχει πάρει μέρος σε master courses με τους: Aquilles Delle-Vigne, George Kern, Peter Lang, Sulamita Aronovsky, Christopher Elton, Pierre-Laurent Aimard, Sir Andras Schiff, Dame Fanny Waterman, Fou Ts’ong και Dmitri Bashkirov.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.