Οι δήμοι μοχλός αξιολόγησης για τις αντικειμενικές αξίεςΜετά από ενέργειες του Βουλευτή Κυκλάδων της Ν. Δ. κ. Φίλιππου Φόρτωμα και επαφές του με την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, ανοίγει ο δρόμος για τον εξορθολογισμό των αντικειμενικών αξιών και την αποκατάσταση των αδικιών που έχουν προκύψει από αυτές.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με διάταξη του σχεδίου νόμου που προωθείται από το Υπουργείο, οι Δήμοι θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν την πλήρως αιτιολογημένη γνώμη τους για τις αντικειμενικές αξίες που ισχύουν από την 1η Ιανουαρίου 2022 στην περιοχή τους και στη συνέχεια, το Υπουργείο Οικονομικών θα προχωρά στον επαναπροσδιορισμό τους.

Το μέτρο αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα όλα τα νησιά των Κυκλάδων. Τα τελευταία χρόνια οι αντικειμενικές αξίες έχουν εκτοξευτεί, με δυσμενείς επιπτώσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή τους, αλλά και για την καθημερινότητα των κατοίκων, καθώς η αύξηση των αντικειμενικών αξιών επισύρει και αντίστοιχη αύξηση των φόρων που συνδέονται με την ακίνητη περιουσία τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.