ΑΝΔΡΟΣ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ: Σε αποδρομή η δημοτική παράταξη Λοτσάρη.
Ο χάρτης με τις περιοχές Natura

Μόλις 3 δημοτικοί του σύμβουλοι παρέστησαν στη προχθεσινή κρίσιμη ενημέρωση για τις ειδικές ζώνες NATURA 2000, απών και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, με αποτέλεσμα την ακύρωση του ΔΣ λόγω μη απαρτίας.

Σε αποδρομή φαίνεται πως είναι η δημοτική παράταξη του Δημάρχου Λοτσάρη καθώς στο προχθεσινό συμβούλιο δεν σχηματίστηκε απαρτία λόγω μη προσέλευσης της συμπαράταξης Λοτσάρη.

Παράλληλα με το δημοτικό συμβούλιο θα γινόταν η κρίσιμη ενημέρωση αναφορικά με την χωροθέτηση των ειδικών ζωνών NATURA 2000 στο νησί, από τους μελετητές που ανέλαβαν την μελέτη και ήρθαν από την Αθήνα.

Παρουσιάστηκαν μόλις 3 δημοτικοί σύμβουλοι του κ. Λοτσάρη και ένας της συμπαράταξης, ενώ από την αντιπολίτευση παρέστησαν έξι δημοτικοί σύμβουλοι.

Η εν λόγω ενημέρωση ήταν πολύ σημαντική γιατί αφορά ένα σύνθετο και κρίσιμο ζήτημα που απασχολεί τους κατοίκους του νησιού μας. Η χωροθέτηση των ειδικών ζωνών NATURA 2000 θα επηρεάσει τις συνθήκες οικιστικής ανάπτυξης στην Άνδρο, επιβάλλοντας συγκεκριμένους περιορισμούς δόμησης, δραστηριοτήτων, κλπ.

Παρά την κρισιμότητα του θέματος η δημοτική αρχή αδιαφόρησε καθώς από τους 8 δημοτικούς συμβούλους της συμπαράταξης εμφανίστηκαν στη ενημερωτική σύσκεψη μόλις 4, με αποτέλεσμα να μη γίνει το συμβούλιο και να απουσιάζουν από την κρίσιμη ενημέρωση, η μισή δημοτική αρχή.

Η αδιαφορία όμως έχει και άλλη διάσταση. Ο δήμαρχος Δ. Λοτσάρης δεν κάλεσε κανέναν φορέα, όπως τον σύλλογο μηχανικών ή άλλους, που θα μπορούσαν να βοηθήσουν με τις επαγγελματικές ως ειδικοί επί του θέματος απόψεις τους. Όσοι ήρθαν το έμαθαν από το διαδίκτυο μόλις δυό μέρες πριν το ΔΣ.

Το σίγουρο είναι πως με 3 δημοτικούς συμβούλους παρόντες σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα ως Δήμαρχος και δημοτική παράταξη δεν πας και πολύ μακριά….

ΑΝΔΡΟΣ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

Δείτε το Δημοτικό Συμβούλιο ΕΔΩ

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.