Η επιστολή που ακολουθεί φέρει την υπογραφή της Κατερίνας Σαλωνίκη.  

“Με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό της αφαίρεσης σχολίων σε ανάρτηση της ομάδας εθελοντών Άνδρου, όπως μετονομάστηκε από Φιλοζωικό Σωματείο και κατοπινού μπλοκαρίσματός μου από τη σελίδα χωρίς καμία ειδοποίηση, ενημερώνω όλους, γιατί κάποια στιγμή κάποιος πρέπει να μιλάει και αυτό γίνεται πάντα και παντού.

Στην ανάρτηση για μια γατούλα που το κεφάλι της είχε εγκλωβιστεί σε μια κονσέρβα και αναφέρονταν στο γεγονός πως οι γάτες πεινάνε, σχολίασα και εγώ, αναρωτώμενη για άλλη μια φορά γιατί να πεινάνε! Εφόσον υπάρχει μέριμνα. Και αν δεν υπάρχει, θα πρέπει να υπάρξει ή να ενισχυθεί.

Έλαβα μια χυδαία απάντηση όπου πίσω από την επιγραφή των εθελοντών Άνδρου, κάποια μου έγραφε ανώνυμα ενώ εγώ έγραφα με όνομα. Μου έλεγε λοιπόν, πως εμείς που δεν ζούμε εκεί μιλάμε από τον καναπέ μας, ερχόμαστε διακοπές και μετά αφήνουμε τις γάτες εκεί στους εθελοντές. Μου ζήτησε να πω τι κάνω εγώ για τα ζώα και άλλα γραφικά και ασυνάρτητα και να μην μιλάω από τον καναπέ μου.

Απάντησα αμέσως, πως δεν είμαι τουρίστρια. Φροντίζω χρόνια τώρα μια ολόκληρη αποικία στο Αλαδινού χωρίς να έχω ζητήσει τίποτα. Ταίζω, περιθάλπω, και τον χειμώνα έχουν επίβλεψη. Ας μην συζητήσω για το πόσα σκυλιά και γατιά έχουμε σώσει και ξενυχτήσει πάνω τους τα καλοκαίρια. Έχω το σπίτι μου εκεί και είμαι Δημότης Άνδρου. Όπως συμβαίνει με πάρα πολλούς ανθρώπους που φροντίζουν ζώα στο νησί.

Όταν λοιπόν η άγνωστη κάποια,  είδε πως γελοιοποιήθηκε η πρόεδρος των εθελοντών έσβησε την ανάρτηση αλλά και άλλα δύο σχόλιά μου σε άλλη ανάρτηση, όπου συνομιλούσα με άλλον άνθρωπο! Και μετά με μπλόκαρε από τη σελίδα όταν ρώτησα με ποια κριτήρια γίνεται κανείς μέλος, ποιος αποφασίζει και αν υπάρχει καταστατικό του Σωματείου.

Και φυσικά θα προσπαθήσει να πείσει πως εγώ είμαι αγενής, ενοχλητική ή ότι άλλο θεωρήσει πως θα καλύψει αυτό που έκανε και άλλα πολλά.

Εγώ όμως ερωτώ. Με ποιο δικαίωμα η πρόεδρος των εθελοντών μπλοκάρει κάποιον που προσφέρει διαρκώς στην προσπάθεια για τα ζώα και έχει διοργανώσει δύο εκδηλώσεις με έσοδα για τη φιλοζωική, επειδή τολμάει να πει την άποψή του;

Με ποιο δικαίωμα αυθαιρετεί χωρίς να ενημερώσει τα υπόλοιπα μέλη;

Πότε θα σταματήσει η πρόεδρος των εθελοντών να μετατρέπει σε προσωπικό επίπεδο τις διαφωνίες της με τους άλλους, οι οποίες είναι συνεχείς με πολλούς, που κάνουν έργο μακριά από το Σωματείο, επειδή ενοχλούνται;

Τέτοιες φασιστικές κινήσεις και συμπεριφορές πρέπει να καταδικάζονται από όλους. Είναι ντροπή να χρησιμοποιεί κάποιος την όποια μορφής εξουσία, αποφασίζοντας και διατάσσοντας.

Και είναι ντροπή όταν κάποιος αναφέρεται σε μια επιγραφή που γράφει «Εθελοντές», η ηγεσία να τον κατηγορεί πως θίγει όλους τους εθελοντές, τη στιγμή που συνομιλεί μόνο αυτή και άλλος ένας διαχειριστής του site!!!!

Πού τελικά δίνονται τροφές, πόσες γάτες ταίζονται από το φιλοζωικό σωματείο, αν επαρκεί η τροφή του Δήμου, γιατί λιμοκτονούν οι γάτες και γιατί δεν ενημερώνονται οι πολίτες για τις στειρώσεις αλλά μόνο όταν τελειώσουν, θα παραμείνουν αναπάντητα σε αυτό το νησί.

Κρίμα για τα ζώα και τον σκοπό, που είναι να τα φροντίζουμε και να προσπαθούμε να ζουν αξιοπρεπώς.

Και όπως είπε και ο σπουδαίος Μπρέχτ, « Τι να τον κάνω τον σκοπό σου. Η στάση σου μου αρκεί».

Κατερίνα Σαλωνίκη Δημότης Άνδρου

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.