Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του νηπιαγωγείου Γαυρίου διαμαρτύρεται -και όχι άδικα- για την τοποθέτηση τσιμεντένιου ιστού σε πεζοδρόμιο έξω από το νηπιαγωγείο. Την διαμαρτυρία συμμερίζεται πλήρως ο Δήμος Άνδρου, ενώ το θέμα φέρει στην ελληνική βουλή ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. του νομού κ. Νίκος Συρμαλένιος.

Διαμαρτυρία για τις  "όπου γης" κολώνες του ΔΕΔΔΗΕ

Ο Σύλλογος Γονέων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ

& ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΓΑΥΡΙΟΥ

 

 

 

Ημερομηνία:21-12-2022

ΠΡΟΣ: ΔΕΔΔΗΕ

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΓΑΥΡΙΟΥ

ΔΗΜΟ ΆΝΔΡΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ  ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΓΑΥΡΙΟΥ

 

 

 

Θέμα: ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ/ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΟΛΩΝΑΣ ΔΕΔΕΗΗ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ  ΓΑΥΡΙΟΥ

Αξιότιμοι Κύριοι-ες,

Με έκπληξη αντικρίσαμε συνεργείο τοποθέτησης κολώνας της ΔΕΔΔΗΕ στο πεζοδρόμιο που βρίσκεται στον εξωτερικό χώρο του Νηπιαγωγείου Γαυρίου κατά τη διάρκεια Σαββατοκύριακου (17-18 Δεκεμβρίου 2022.

Θα θέλαμε να σας θέσουμε τα παρακάτω ερωτήματα:

  1. Οι αρμόδιες αρχές είναι ενήμερες για τα έργα της ΔΕΔΔΗΕ;

2. Προβλέπεται ο περιορισμός του ωφέλιμου χώρου ενός πεζοδρομίου προς τους πολίτες λόγω τοποθέτησης/αντικατάστασης κολώνας ΔΕΔΔΗΕ;

3. Αν ναι υπάρχει σχετική μελέτη όπου φροντίζει την ασφαλή παραμονή – μετακίνηση παιδιών και ποιος εγγυάται για αυτήν; Επισημαίνουμε ότι το δυναμικό των μαθητών- μαθητριών του σχολείου μας ξεπερνά τους 30 και σε αυτό προσθέτουμε ισάριθμους γονείς όπου παραδίδουν- παραλαμβάνουν τα παιδιά τους σε καθημερινή βάση.

Επιπλέον θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι η υπάρχουσα κολόνα, με τον μετασχηματιστή περίπου απόσταση 1,40μ από το έδαφος έχει τραυματίσει αρκετούς πολίτες κατά καιρούς λόγω προφανώς του χαμηλού της ύψους ή ακόμα και του σημείου τοποθέτησής της.

Σε μία εποχή όπου πεζοδρόμια αντικαθίστανται με  πεζοδρόμια

  • από υλικά φιλικά προς το περιβάλλον
  • ασφαλή για τον πολίτη
  • λειτουργικά για κάθε πολίτη και ειδικά για άτομα με κινητικά προβλήματα αλλά και με προβλήματα όρασης
  • μεγαλύτερου ωφέλιμου χώρου,

γιατί θα πρέπει να γίνονται βήματα προς τα πίσω και οι πολίτες μικροί και μεγάλοι να συνωστίζονται καθημερινά σε στενά πεζοδρόμια και να κινδυνεύουν από τα διερχόμενα αυτοκίνητα, φορτηγά και λεωφορεία; Σημειώνουμε μάλιστα ότι σε πολύ κοντινή απόσταση βρίσκεται  παιδική χαρά, γήπεδο αλλά και το δημοτικό σχολείου Γαυρίου όπου και προφανώς ο αριθμός των εν δυνάμει μαθητών που χρησιμοποιούν τα πεζοδρόμια αυξάνεται σε ώρες αιχμής.

Περιμένουμε εναγωνίως να απαντήσετε στα ερωτήματά μας  να μας ενημερώσετε εγγράφως για τις κινήσεις σας.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων,

Για το Δ.Σ. του συλλόγου Νηπιαγωγείου Γαυρίου

Ο πρόεδρος: Ορφανός Εμμανουήλ

 
Κοινή Επιστολή Επαρχείου και Δήμου Άνδρου

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΗΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΣΙΜΕΝΤΕΝΙΩΝ ΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ

 Προς: ΔΕΔΔΗΕ

Αξιότιμοι κύριοι,

Το τελευταίο διάστημα στο νησί της Άνδρου παρατηρούμε πως γίνεται αντικατάσταση από την υπηρεσία σας, των ξύλινων ιστών ηλεκτροδότησης με νέους ακαλαίσθητους τσιμεντένιους μεγαλύτερου ύψους και διαμέτρου.

Σε συνέχεια αμέτρητων διαμαρτυριών από κατοίκους, φορείς και συλλόγους του νησιού μας, τις οποίες και υιοθετούμε, θα θέλαμε να σας εκφράσουμε την πλήρη δυσαρέσκειά  μας για αυτή σας την απόφαση για τους λόγους ότι :

  1. Υποβαθμίζουν αισθητικά τόσο το παραδοσιακό τοπίο της Άνδρου και μας πάνε αρκετές δεκαετίες πίσω όπου όλα γίνονταν με τσιμέντο
  2. Μειώνουν κατά πολύ την αξία των ακινήτων (σπίτια-αγροτεμάχια) όπου τοποθετούνται ή εφάπτονται σε προσόψεις
  3. Υποβαθμίζουν την τουριστική ανάπτυξη και το τουριστικό προϊών που προβάλει η Άνδρος ως ένας εναλλακτικός προορισμός με βάση το φυσικό κάλλος, τις περιπατητικές διαδρομές και την περίτεχνη αρχιτεκτονική της, με επεκτάσεις στην οικονομία του νησιού.
  4. Τέλος, θεωρούμε πως η φυσική φθορά τους θα είναι πολύ πιο σύντομη απ ότι στις ξύλινες με αποτέλεσμα σε σύντομο χρονικό διάστημα να απαιτούν επισκευή και να θεωρούνται επικίνδυνες.

Για τους παραπάνω λόγους και για την αποφυγή δικαστικών ενεργειών, θεωρούμε επιτακτική ανάγκη

  • Την άμεση παύση των εργασιών αντικατάστασης και την επανεγκατάσταση ξύλινων ιστών
  • Και την εκπόνηση μελετών σε συνεργασία με τις υπηρεσίες μας για περεταίρω υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροδότησης, τόσο εντός όσο και εκτός οικισμών για την αποφυγή  ζημιών και αισθητικών λόγων

Οι νέοι πολεοδομικοί νόμοι προστατεύουν αποτελεσματικά την όποια ανοικοδόμηση και άναρχη παρέμβαση στο περιβάλλον με αυστηρούς κανόνες και παρακαλούμε όπως κι εσείς σεβαστείτε το όμορφο και παραδοσιακό τοπίο της Άνδρου

     Παραμένουμε στη διάθεση σας για την από κοινού επίλυση του τόσο σοβαρού προβλήματος που έχει προκύψει από τους  τσιμεντένιους ιστούς

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ                          Ο ΕΠΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΟΤΣΑΡΗΣ                          ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΣΚΑΡΗΣ

 
Επιστολή Ν. Συρμαλένιου

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων
ΑΝΑΦΟΡΑ
Για τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Θέμα: «Διαμαρτυρία για την τοποθέτηση τσιμεντένιων ιστών στην
Άνδρο»

Ο βουλευτής Νίκος Συρμαλένιος καταθέτει αναφορά την κοινή επιστολή Διαμαρτυρίας του Δημάρχου Άνδρου και του Έπαρχου Άνδρου, καθώς και την επιστολή Διαμαρτυρίας του Φιλοπρόοδου Ομίλου «Το Γαύριο», για την τοποθέτηση τσιμεντένιων ιστών (στηλών) της ΔΕΗ σε αντικατάσταση των παλαιών ξύλινων, καλαίσθητων ιστών ηλεκτροδότησης.
Με τις επιστολές αυτές ζητούν την άμεση παύση εργασιών αντικατάστασης και την επανεγκατάσταση των ξύλινων ιστών, καθώς και την εκπόνηση μελετών σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου και του Επαρχείου για την περεταίρω υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροδότησης.
Η εγκατάσταση των τσιμεντένιων στηλών, υποβαθμίζει αισθητικά το παραδοσιακό τοπίο της Άνδρου, την τουριστική ανάπτυξη και το τουριστικό προϊόν που προβάλει η Άνδρος. Οι τσιμεντένιες κολώνες δεν εναρμονίζονται με το περιβάλλον, όπως άλλωστε ορίζεται από την ελληνική νομοθεσία και την Ευρωπαϊκή Οδηγία 2011/92/ΕΕ.

Επισυνάπτονται τα σχετικά έγγραφα.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειές σας και να μας
ενημερώσετε σχετικά.

Αθήνα 21/12/2022
Ο καταθέτων Βουλευτής
Νίκος Συρμαλένιος

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Υπογειοποίηση ΤΩΡΑ. Είναι παράλογο να υφίσταται ο πολίτης άπειρους περιορισμούς για τα κτίσματα του λόγω του παραδοσιακού χαρακτήρα των οικισμών της Άνδρου και να φυτεύει ο ΔΕΔΔΗΕ όπου θέλει κι όπως θέλει κολώνες ξύλινες ή ακόμα χειρότερα τσιμεντένιες. Γι αυτούς δεν ισχύουν τα περί παραδοσιακών οικισμών; Υποβαθμίζουν το περιβάλλον και τις περιουσίες μας κι αποτελούν μόνιμο κίνδυνο για ατυχήματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.