ΑΝΔΡΟΣ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ: με την υγεία των κατοίκων δεν παίζουμε!Κύριε δήμαρχε, με την υγεία των κατοίκων της Άνδρου δεν παίζουμε!

 
Η φωτιά στα σκουπίδια καίει για ημέρες- άγνωστη η κατάσταση του δεματοποιητή.
Χριστούγεννα με διοξίνες έκαναν οι κάτοικοι στα γύρω χωριά από την Σταυροπέδα και μέχρι την Χώρα, αφού όλος ο κάμπος γέμισε από καπνό, προϊόν της καύσης των σκουπιδιών, τα οποία για πολλοστή φορά καίγονται από «άγνωστη» αιτία…
 
Τα κοινωνικά δίκτυα γέμισαν με δεκάδες φωτογραφίες κατοίκων που δεν μπορούσαν να βγουν από τα σπίτια τους, γιατί η δημοτική αρχή ανέχεται τις επαναλαμβανόμενες καύσεις σκουπιδιών στον χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων στην Σταυροπέδα και μάλιστα δίπλα στον δεματοποιητή.
 
Ο Δήμαρχος Λοτσάρης και η ομάδα του έχουν προφανώς βολευτεί με αυτόν τον τρόπο διαχείρισης, προκειμένου να εξαφανίσουν τα σκουπίδια για να ισχυρίζονται πως έλυσαν το πρόβλημα. Είναι η επιτομή της ανευθυνότητας!
 
Αντί να δώσουν το παρόν οι εκ του νόμου υπεύθυνοι για την διαχείριση των απορριμμάτων, τόσο ο Δήμαρχος όσο και οι συνεργάτες του «έλαμψαν» διά της απουσίας τους και μάλιστα εκτός Άνδρου… Και όμως συνέβη.
 
Από τον Νοέμβρη του 2021, που η φωτιά για πρώτη φορά εκδηλώθηκε δίπλα στον δεματοποιητή, καίγοντας 15.000 τουλάχιστον δέματα σκουπιδιών, τα σκουπίδια καίγονται μέχρι και σήμερα στο ίδιο σημείο. Και αυτό έργο δημαρχίας Λοτσάρη, όπου εκτός των διοξινών που κατακλύζουν επί μήνες, κάθε λίγο την ατμόσφαιρα, κινδυνεύει να καταστραφεί ο δεματοποιητής που στοιχίζει πάνω από 700.000 ευρώ και βρίσκεται εκεί από το 2012.
Προς τούτο, η δημοτική μας παράταξη απέστειλε επείγον έγγραφο στη Δημοτική Αρχή προκειμένου να ενημερωθούν άμεσα οι κάτοικοι για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα ο δεματοποιητής.
 
Ας μας πει ο Δήμαρχος λοιπόν:
– Πρώτον, λειτουργεί ο δεματοποιητής;
– Δεύτερον, έχει υποστεί ζημιές από τις φωτιές που καίνε δίπλα του για πολλούς μήνες;
– Τρίτον, πότε έγινε τελευταία φορά συντήρηση;
Η δεματοποίηση σταμάτησε εδώ και χρόνια, η ανακύκλωση «έπιασε πάτο», ο κ. Λοτσάρης βρίσκεται σε εορταστική διάθεση καμαρώνοντας ότι κρατά το νησί καθαρό.
 
Είναι επιτακτική ανάγκη να σβήσει άμεσα η φωτιά. Το γεγονός ότι παραμένουν απαθείς, δείχνει πλήρη αδιαφορία στο πρόβλημα, που δημιουργείται από τα τοξικά αέρια και μεγάλο θράσος που την αφήνουν να καίει ακόμα, χωρίς να έχουν παρθεί μέτρα ελέγχου της φωτιάς και μέτρα φύλαξης της περιοχής του δεματοποιητή.
 
Οι κάτοικοι της Άνδρου δεν αξίζουν να ζουν σε αυτή την τοξική ατμόσφαιρα! Ήδη πέρασαν 3,5 χρόνια και η λύση παρά τις προεκλογικές ψευτουποσχέσεις δεν βρέθηκε.
Η ανύπαρκτη και ανεύθυνη δημοτική αρχή, με την στάση της, προκαλεί μεγάλη ζημιά στην εικόνα του νησιού μας και στην υγεία των κατοίκων της Άνδρου.
 
Κύριε Δήμαρχε,
Αφήστε τα πολιτικά παιχνίδια και έστω και αργά βρείτε το θάρρος να αναλάβετε τις ευθύνες σας. Με την υγεία των κατοίκων της Άνδρου δεν παίζουμε!
 
ΑΝΔΡΟΣ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ
ΑΝΔΡΟΣ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ: με την υγεία των κατοίκων δεν παίζουμε!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.