Ζένιο, Φλέα, Μένητες, Ζαννάκη, Ευρουσές, Σάριζα, Πεντάβρυσο, Βρυσάρι, Κατάκοιλος, Άρνη, Πετρένια, Αηδόνια… πηγές, ρέματα, ρυάκια, πηγάδια, στέρνες, χαβούζες, δεξαμενές, υπόγεια νερά και ποτάμια…

“Ύδωρ πολύ” που αυξάνει την ένταση στους συμβολισμούς της σημερινής φωτισμένης ημέρας. Χρόνια πολλά, με υγεία και φώτιση σε όλους μας… Για την Άνδρο να ευχηθούμε σύντομα να ανοίξουν οι ουρανοί! (μεταφορικά και κυριολεκτικά)

Ο Αγιασμός των υδάτων
Γιώργος Σαλταφέρος, Ακουαρέλα 65×55

Να γιατί την λένε και Υδρούσα!
Στην Άνδρο έχουν καταγραφεί 172 πηγές, άπειρα ρέματα και τα ποτάμια-χείμαρροι όπως: της Άρνης, ο Μεγάλος Ποταμός Λειβαδίων, ο Άχλας, ο Ποταμός στα Γιάλια, ο Ποταμός των Λουρίων, το Μεγάλο Ρέμα στο Βαρίδι, ο Ποταμός του Κορθίου. Αν συνεχίσει όμως έτσι άνυδρος ο καιρός σύντομα θα στραγγίξουν. 

✒️ Άννα Μ. Βούλγαρη

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.