Ένα έργο απαραίτητο για την ασφάλεια οδηγών και πεζών καθώς η κατάσταση του οδικού δικτύου του νησιού είναι επικίνδυνη. Ευτυχώς που η οικονομική κατάσταση της χώρας επιτρέπει τέτοιες αποφάσεις υψηλού κόστους, για ένα έργο που πέραν της υλοποίησής του απαιτεί και μετέπειτα συντήρηση.

Το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Δήμου Άνδρου

Bελτιώσεις όλου του οδικού δικτύου του Νησιού, προϋπολογισμού 2.800,000€.

Εγκρίθηκε με κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών  η χρηματοδότηση του Δήμου μας με το ποσό των 2.800.000,00€ για την υλοποίηση του έργου: «Βελτιώσεις για την ασφάλεια του οδικού δικτύου νήσου Άνδρου» και περιλαμβάνει παρεμβάσεις  σε όλο το οδικό δίκτυο όλων των δημοτικών διαμερισμάτων. Τα χρήματα προέρχονται  από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. 

Η μελέτη του έργου, καθώς και η σχετική ωρίμανσή του ( λήψη αδειών, εγκρίσεων κτλ )  έγιναν  αποκλειστικά από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας.

Το έργο περιλαμβάνει, ενδεικτικά:

Α. ΑΣΤΙΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

  • Τροποποιήσεις στην Οριζοντιογραφία της οδού
  • Αλλαγές στην επιφάνεια της οδού
  • Μέτρα σε εισόδους οικισμών
  • Περιοχές με περιορισμό ορίου ταχύτητας
  • Κατακόρυφη και οριζόντια σήμανση, καθώς και διαγραμμίσεις
  • Δημιουργία εσοχών κατάλληλων για την ασφαλή στάση ή στάθμευση
  • Δημιουργία θέσεων στάθμευσης μοτοσυκλετών, ποδηλάτων και οχημάτων μικροκινητικότητας
  • Δημιουργία θέσεων στάθμευσης ΑμεΑ
  • Δημιουργία διαβάσεων
  • Δημιουργία πεζοδρομίων
  • Τοποθέτηση Κιγκλιδωμάτων πεζών
  • Βελτίωση οδοστρώματος
  • Βελτίωση διαχείρισης ομβρίων

 Β. ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ οδικο δικτυο               

  • Τοποθέτηση – βελτίωση της απαραίτητης οριζόντιας σήμανσης και κατακόρυφης σήμανσης
  • Τοποθέτηση – βελτίωση στηθαίων ασφαλείας
  • Τοποθέτηση-βελτίωση απολήξεων στηθαίων ασφαλείας
  • Βελτίωση οδοστρώματος – Δημιουργία των απαραίτητων επικλίσεων
  • Αντικατάσταση κρασπέδων
  • Εγκατάσταση – Βελτίωση διαχείρισης ομβρίων

 Παράλληλα:  Θα δημιουργηθούν θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ. Θα επισκευαστούν πεζοδρόμια εντός αστικών περιοχών. Έχουν ήδη ξεκινήσει οι προβλεπόμενες διαδικασίες ανάθεσης του έργου σε αναδόχους.

Σχεδόν 3 εκ.€ για την ασφάλεια του οδικού δικτύου Άνδρου

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Δημήτρης Λοτσάρης τόνισε: «Χρηματοδοτήθηκε και ξεκινάει το επόμενο διάστημα μια ιδιαίτερα σημαντική παρέμβαση που αφορά το οδικό δίκτυο του Νησιού. Από την αρχή της θητείας μας θεωρήσαμε ότι το οδικό μας δίκτυο χρειάζεται παρεμβάσεις που θα βοηθήσουν σημαντικά την καθημερινότητα των πολιτών, θα βελτιώσουν την ασφάλεια και θα συμβάλουν στην αναπτυξιακή προοπτική του. Η απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών για την χρηματοδότηση της Άνδρου με 2,8 εκατ ευρώ αποτελεί το επιστέγασμα μιας 3ετούς προσπάθειας.

Θέλω να ευχαριστήσω τους Υπουργούς, Εσωτερικών και Οικονομικών Στ. Πέτσα και  Θ. Σκυλακάκη αντίστοιχα, για την απόφασή τους να εντάξουν την Άνδρο στους προς χρηματοδότηση Δήμους για την υλοποίηση της Οδικής Βελτίωσης του Νησιού μας. Να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες και τους εργαζόμενους του Δήμου, κυρίως όμως τους μηχανικούς της Τεχνικής μας Υπηρεσίας  οι οποίοι έδωσαν «τον καλύτερο εαυτό τους» για την μελέτη και ωρίμανση του έργου.

Συνεχίζουμε να δίνουμε πνοή στο Αναπτυξιακό μας όραμα με παρεμβάσεις σε όλες τις υποδομές της Άνδρου. Σε ένα πρωτόγνωρο Τεχνικό Πρόγραμμα που για πρώτη φορά υλοποιείται στο Νησί μας».

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Η κατάσταση των δρόμων της Άνδρου είναι τουλάχιστον τριτοκοσμική, είτε αναφερόμαστε στο επαρχιακό είτε στο δημοτικό δίκτυο. Οι τελευταίες βροχοπτώσεις ανέδειξαν και τα γνωστά χάλια αλλά και νέα. Τα χαντάκια στο κεντρικό δίκτυο ήταν ακαθάριστα με αποτέλεσμα χόρτα κλαδιά και χώματα να παρασύρονται από το νερό στην άσφαλτο, σε άλλα τμήματα τα χαντάκια έχουν τσιμενταριστεί χωρίς να έχουν γίνει έργα απορροής των ομβρίων……άλλο πανηγύρι αυτό….η μισή άσφαλτος πλημμυρισμένη, με ο,τι σημαίνει αυτό σε επίπεδο επικινδυνότητας. Αυτά δεν τα ήξεραν ούτε ο Δήμαρχος, ούτε ο έπαρχος , ούτε είχαν ενημερώσει τα αρμόδια υπουργεία ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ κι έπρεπε να φτάσουμε προεκλογικά για να αποφασίσουν να κάνουν τα αυτονόητα, τα απαιτούμενα για την ΑΣΦΑΛΕΙΑ των πολιτών. Ελπίζω αν υλοποιηθούν τα έργα να γίνουν σωστά κι όχι σαν τα χάλια των πρόσφατων οδικών έργων κι ας μην έχουν την ψευδαίσθηση ότι τα έργα της τελευταίας στιγμής διορθώνουν την εικόνα που σχηματίστηκε σε μια ολόκληρη θητεία, μόνο την κουτοπονηριά τους και την ψηφοθηρική συμπεριφορά αναδεικνύουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.