Ενώ ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων απαντά με ανακοίνωσή του στον δήμαρχο κ. Λοτσάρη ο Δήμος ανακοίνωσε το απόγευμα ότι κανονικά θα λειτουργήσει αύριο 19.1.2023 το Γυμνάσιο-Λύκειο Γαυρίου. 

Η Ανακοίνωση του Συλλόγου

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων Γαυρίου ενημερώνει για την κατάληψη. Κανονικά θα λειτουργήσει το σχολείο αύριο ανακοινώνει ο Δήμος.

“Με μεγάλη μας έκπληξη πληροφορηθήκαμε για το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο δήμαρχος του νησιού μας για την κατάληψη που γίνεται στο Γυμνάσιο -Λυκειο Γαυρίου.

Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο το πόσο γρήγορα είναι τα αντανακλαστικά του, πράγμα που δεν συνέβη ποτέ στις τόσες επιστολές που έχουμε στείλει ως σύλλογος αναζητώντας λύσεις στα προβλήματα που απασχολούν τη λειτουργία του σχολείου μας, τα κτιριακά κ.λ.π.
Αντί της εύρεσης λύσης των προβλημάτων από κοινού, εισπράξαμε την αδιαφορία και την απαξίωση.
Θεωρούμε ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να καπηλεύεται τα προβλήματα των παιδιών στη σχολική καθημερινότητά τους και να χρησιμοποιεί ο ίδιος πολιτικά την συγκεκριμένη κατάσταση διασπείρωντας ψεύδη και στοχοποιώντας γονείς, σύμφωνα με πληροφορίες από “στενούς” συνεργάτες του.
Ο Σύλλογος Γονέων από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε για την κατάληψη ήταν παρών και σε συνεργασία με τους καθηγητές προσπάθησε να λειτουργήσει συμβιβαστικά επιδιώκοντας το διάλογο με τους μαθητές, τους καθηγητές αλλά και τη δημοτική αρχή.
Ο δήμαρχος μέσω της αντιδημάρχου κ. Μπιθικώτση δεσμεύτηκε στο σύνολο των μαθητών, καθηγητών, μελών του συλλόγου γονέων αλλά και κάποιων γονέων που ήταν παρόντες, ότι θα παρευρεθεί την Τετάρτη 18/1/2023 στις 08.30 το πρωί στο χώρο του σχολείου ώστε να υπάρξει διάλογος και συζήτηση για την εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα που παραθέτουν τα παιδιά ως αιτήματα.
Δυστυχώς αθέτησε το λόγο του και δεν παρευρέθηκε στη συνάντηση εκθέτοντας ανεπανόρθωτα τον εαυτό του σε όλους μας, αλλά κυρίως στα παιδιά δίνοντας τους λάθος πρότυπα.
Έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία του πρόεδρου της Σχολικής Επιτροπής κ. Στεφάνου με την πρόεδρο του συλλόγου μας, ορίστηκε εκ νέου συνάντηση με τον δήμαρχο στο χώρο του σχολείου για την Πέμπτη 19/1/2023 και ώρα 10.00 το πρωί παρουσία του 15μελους, του συλλόγου γονέων και του συλλόγου διδασκόντων.
Καλούμε λοιπόν όποιον έχει αποδείξεις για υποκίνηση της κατάληψης από γονείς να τα δημοσιοποιήσει, διαφορετικά να σωπάσει και να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα που απασχολούν το σχολείο μας.
Τα προβλήματα αυτά προϋπάρχουν εδώ και τουλάχιστον 2 χρόνια όταν και τότε οι μαθητές του σχολείου είχαν προχωρήσει ξανά σε κατάληψη με δεσμεύσεις για την εξεύρεση λύσεων.
 
Το Δ. Σ. του Συλλόγου
 
Ακολουθούν όλες οι επιστολές που έχουμε αποστείλει ως σύλλογος”.
 
Η Ανακοίνωση του Δήμου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

18/01/2023

Κανονικά θα λειτουργήσει αύριο 19 Ιανουαρίου 2023 το Γυμνάσιο Λύκειο Γαυρίου. 

Παράλληλα έχει αποφασιστεί συνάντηση της εκπαιδευτικής κοινότητας του σχολείου με τον Δήμαρχο Άνδρου, αύριο γύρω στις 10:00 π.μ.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του σχολείου με θέμα τα αιτήματα των μαθητών.

Ο Δήμαρχος  χαιρετίζει με ικανοποίηση την απόφαση για το άνοιγμα του σχολείου δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι βρίσκεται στο πλευρό των μαθητών και στα πλαίσια δυνατοτήτων και αρμοδιοτήτων του Δήμου θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την συνεχή αναβάθμιση, συντήρηση και βελτίωση των σχολικών υποδομών.

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.