Η ΕΕΠΑΥ, ο Γ. Βλασερός και η επίσκεψη στην Άνδρο

Ο Γιάννης Βλασερός Ιατρός καρδιολόγος  συμμετείχε το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Ιανουαρίου σε εθελοντική ιατρική εξόρμηση του προγράμματος «υγεία για όλους» με άλλους τέσσερις ειδικευμένους γιατρούς (ενδοκρινολόγο, οφθαλμίατρο, καρδιολόγου, ωτορινολαρυγγολόγο και μίας μαίας) στο νησί της Άνδρου…

Η υγειονομική ομάδα εξέτασε συνολικά 232 άτομα. Ο Γιάννης Βλασερός εξέτασε καρδιολογικά 44 άτομα με κλινική εξέταση, ηλεκτροκαρδιογράφημα και υπέρηχο καρδιογράφημα. διαπιστώνοντας στους εξετασθέντες σημαντική καρδιοαγγειακή νοσηρότητα και σε κάποιους μάλιστα πρωτοδιαγνωσθείσα νόσο.

Ας σημειωθεί ότι η δράση στην Άνδρο με την συνεργασία των ιδιωτικών θεραπευτηρίων οργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Προαγωγής και Αγωγής Υγείας (ΕΕΠΑΥ) η οποία έχει ως στόχο την ενίσχυση και διάχυση της γνώσης στο αντικείμενο της προαγωγής υγείας, στη χώρα μας. Επιπλέον, αποσκοπεί στην προαγωγή και διατήρηση της υγείας του ελληνικού πληθυσμού μέσω της εφαρμογής παρεμβάσεων τόσο στο γενικό, όσο και σε ευάλωτους πληθυσμούς. Η ΕΕΠΑΥ λειτουργεί από το 1987 υπό τη μορφή επιστημονικού σωματείου και αριθμεί 350 μέλη, τα οποία είναι επαγγελματίες υγείας που εργάζονται σε όλη τη χώρα.

Η ΕΕΠΑΥ, ο Γ. Βλασερός και η επίσκεψη στην Άνδρο

Ο κ. Βλασερός σημείωσε: «εισπράξαμε την ευγνωμοσύνη του κόσμου που έκλεισε σε ελάχιστο χρόνο τα διαθέσιμα ιατρικά ραντεβού αλλά γίναμε και κοινωνοί των μεγάλων αναγκών περίθαλψης του πληθυσμού του νησιού και την σοβαρή ανεπάρκεια της κρατικής περίθαλψης που εστιάζεται κυρίως στην έλλειψη επαρκούς ιατρικού προσωπικού». Ο γιατρός αφού ευχαρίστησε τον προσωπικό του Κέντρου Υγείας Ανδρου όπου έγινε η παρέμβαση υποσχέθηκε, εφόσον οι ανάγκες το επιτάσσουν, μία ανάλογη ιατρική εξόρμηση στην Άνδρο θα μπορέσει σύντομα να πραγματοποιηθεί.

Ο Γ. Βλασερός ως αναπλ.γραμματέας του Τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων πιστεύει δε, ότι η περίθαλψη στα νησιά χρήζει ειδικής αντιμετώπισης που περιλαμβάνει την πρόληψη. την νοσηλεία και την ασφαλή στοχευμένη διακομιδή των σοβαρών περιστατικών και προσφέρεται ο ίδιος τόσο ιατρικά όσο και πολιτικά να συνδράμει στην επίτευξη αυτού του στόχου.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.