Κεντρικό θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο της 4ης Φεβρουαρίου έφερε τις αντιδράσεις της δημοτικής παράταξης “Άνδρος Νέοι Ορίζοντες”.

Γράφουν οι “Νέοι Ορίζοντες”:
Χρειάστηκε να περάσουν 3 ολόκληρα χρόνια για να πράξει η Διοίκηση Λοτσάρη τα αυτονόητα για την Αναπτυξιακή Εταιρεία. Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο ήρθε το θέμα των οφειλών της υπό εκκαθάρισης Αναπτυξιακής. Για την ψήφιση του θέματος αυτού απαιτούνταν απόλυτη πλειοψηφία (τουλάχιστον 11 από τους παρόντες).
Η συνείδησή μας, μας επέβαλε να ψηφίσουμε θετικά, μένοντας πιστοί σε όσα λέμε τόσα χρόνια: Η Αναπτυξιακή πρέπει να εκκαθαριστεί και οι άνθρωποι που εργάστηκαν πρέπει να πληρωθούν.
Αποδείξαμε στην πράξη και όχι με ευχολόγια ότι θέλουμε να βοηθήσουμε προς τη λύση του ζητήματος της Αναπτυξιακής, αν και η εισήγηση που μας έδωσαν είχε αστοχίες και λάθη. Όλα αυτά τα χρόνια εγκαλούσαμε τον Δήμαρχο Λοτσάρη για τους χειρισμούς του και το γεγονός ότι το θέμα παρέμενε στον πάγο για τρία χρόνια.
Αντί λοιπόν να συμφωνήσουμε όλοι μαζί πως πρέπει να απαλλαγούμε από το βαρίδι της Αναπτυξιακής και να κλείσει επιτέλους η υπόθεση, ο κ. Λοτσάρης και οι συν αυτώ, παρά την διάθεση μας για συνεργασία, άρχισαν να εξαπολύουν χθες ψέματα σε βάρος της δικής μας τότε διοίκησης. Λέγοντας ότι δήθεν τα σημερινά χρέη έχουν γίνει επί δικής μας θητείας 2014-2019, ρίχνοντας για άλλη μια φορά λάσπη.
Υπενθυμίζουμε στον κ. Λοτσάρη, πως ΚΑΝΕΝΑ χρέος από αυτά, για το οποία αποφάσισε χθες το Δ.Σ., δεν δημιουργήθηκαν κατά τη δική μας θητεία. Αφορούν έργα απλήρωτα προ του 2010 και κάποια μεταξύ 2011-2014. Αντίθετα, την απόλυτη ευθύνη έχει ο δήμαρχος Λοτσάρης για το υπέρογκο χρέος που δημιούργησε με την ολιγωρία του επί 3 χρόνια και τις μεθοδεύσεις του. Οι τόκοι των 100.000 ευρώ που εισηγήθηκαν στο Δ.Σ. είναι ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ Λοτσάρη, αφού με τις καθυστερήσεις εκτίναξαν το χρέος.
Αξίζει να αναφέρουμε επίσης ότι:
1. Το Δ.Σ. επί ημερών μας (2014-2019), προκειμένου να σταματήσει ο κατήφορος που δημιουργούσε το καρκίνωμα της Αναπτυξιακής και κληρονομήσαμε το 2014 με χρέος 540.000 ευρώ, αποφάσισε την λύση και εκκαθάριση τον Οκτώβρη του 2017. Ώστε να πληρωθούν όλοι εκείνοι που τους είχαν εκμεταλλευτεί διάφοροι, κάποιοι από τους οποίους σήμερα το παίζουν τιμητές.
2. Το Δ.Σ. για το λόγο αυτό όρισε 5μελή Γενική Συνέλευση το 2017, εκπροσωπούμενη από όλες τις παρατάξεις του τότε Δημοτικού Συμβουλίου, για πλήρη διαφάνεια.
3. Παράλληλα, όρισε δύο (2) Ορκωτούς Λογιστές ως εκκαθαριστές. Ο ένας προτάθηκε από εμάς, ως διοίκηση, και ο άλλος από την αντιπολίτευση, με πλήρεις δημοκρατικές και ανοιχτές διαδικασίες και προκειμένου να υπάρχει ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ επί των διαδικασιών. Σημειώνουμε πως οι ορκωτοί λογιστές είναι εκ του νόμου οι πλέον αρμόδιοι για τέτοιες διαδικασίες, σχετικά με τη διαχείριση ή διαπραγμάτευση δημόσιου χρήματος.
ΑΝΤΙΘΕΤΑ:
1. Ο Δήμαρχος Λοτσάρης, καταλύοντας όλες τις δημοκρατικές διαδικασίες και ύστερα από τις γνωστές αλχημείες μέχρι τον Ιούνιο του 2022 και παράλληλα με την σκόπιμη καθυστέρηση επί 3 χρόνια για να το φτάσει στις εκλογές, ΑΥΤΟΟΡΙΣΤΗΚΕ μοναδικός εκπρόσωπος της Γ.Σ., παύοντας την 5μελή επιτροπή που εκπροσωπούσε πλήρως τον Δήμο και όλες τις παρατάξεις.
2. Δεν αρκέστηκε βέβαια σε αυτό. Στη συνέχεια έπαυσε και τους δύο Ορκωτούς Λογιστές, οι οποίοι είχαν οριστεί από το σύνολο του Δ.Σ. και είχαν ήδη ολοκληρώσει το 80% της εκκαθάρισης. Τους αντικατέστησε δε με λογιστές όχι ορκωτούς, οι οποίοι είναι ήδη εξωτερικοί συνεργάτες δικοί του στον δήμο.
Τα συμπεράσματα είναι αυτονόητα!!
Αυτές ήταν οι κινήσεις του «συνεπή» και «δίκαιου» δημάρχου, ο οποίος πράττει κατά το δοκούν, με μοναδικό στόχο την προεκλογική του ετοιμασία και όχι το συμφέρον του Δήμου και των πολιτών. Ποιος θα μπορούσε να τον εμπιστευθεί όταν μόνος συνεδριάζει, μόνος αποφασίζει και μόνος του ορίζει;
Σήμερα, ο κ. Λοτσάρης συνεχίζει καταχρηστικά να είναι ΜΟΝΟΣ εκπρόσωπος της Αναπτυξιακής, το Συμβούλιο Επικρατείας, το ανώτατο δικαστήριο της χώρας έχει αποφανθεί (απόφαση 2377/2022) ότι μια τέτοια εκπροσώπηση δεν είναι νόμιμη!! Μάλιστα, η παράταξή μας έχει καταθέσει αίτημα ακύρωσης στο ΣτΕ για την απόφαση που ορίζει τον Δήμαρχο ως μοναδικό εκπρόσωπο του Δήμου στη Γ.Σ. της Αναπτυξιακής. Η συζήτηση έχει οριστεί για τις 25 Μαΐου.
Ο Δήμαρχος Λοτσάρης λοιπόν, οφείλει να σεβαστεί την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου και να αποκαταστήσει την νομιμότητα.
Οφείλει να ζητήσει συγγνώμη προς το σύνολο του δημοτικού συμβουλίου που κατήγγειλε στον εισαγγελέα.
Και ΚΥΡΙΩΣ φείλει να ζητήσει συγγνώμη προς τους Ανδριώτες για τις πρακτικές του και τις μεθοδεύσεις του που έχουν υποβαθμίσει την πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου μας.
Εμείς εξακολουθούμε να υπηρετούμε την ενότητα, τη συνεννόηση και φυσικά τη νομιμότητα, ώστε να μπει ένα ΤΕΛΟΣ στις πρακτικές Λοτσάρη που οδήγησαν το νησί στην απομόνωση και είναι βέβαιο σε νέα χρέη. Και σκοπός μας είναι να επαναφέρουμε την αξιοπρέπεια και την προοπτική στον τόπο μας.
 
AΝΔΡΟΣ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ
 
 
 
 
 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.