Θεοδόση,

«Η γνωστή μετριοπάθεια» με την οποία έχεις αυτοχαρακτηριστεί  σε παλαιότερο σου κείμενο προς εμένα, «κυριαρχεί» για μια ακόμα φορά στα γραφόμενα σου.

Προσωπικοί απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί και ύβρεις.

Ερασιτεχνική προσπάθεια αποδόμησης  όχι των απόψεων και των θέσεων αλλά των προσώπων.

Χαρακτηριστικό γνώρισμα όσων δεν αντέχουν τον ευπρεπή πολιτικό διάλογο. Όσων δεν επιθυμούν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες για μια γόνιμη συζήτηση και προσπαθούν να δημιουργήσουν παγίδα έντασης ώστε όλα να χαθούν μέσα σ αυτήν.

Δεν θα σε ακολουθήσω. Θα επανέλθω στην ουσία την οποία προσπαθείς να αποφύγεις. Το βασικό πολιτικό σου αφήγημα είναι ότι η διοίκηση Δ Λοτσάρη προχωράει σε απ’ ευθείας αναθέσεις.

Ρώτησα και ρωτάω και τώρα. Όχι εσένα, αλλά την κοινωνία:

« Κάποιος που με μια απλή ΑΠΟΦΑΣΗ  ΔΗΜΑΡΧΟΥ σκόρπισε τουλάχιστον 9,6  εκατ ευρώ έχει το ηθικό δικαίωμα να εγκαλεί την σημερινή διοίκηση για απ’ ευθείας αναθέσεις» πραγματικών έργων;

Ποιος αρνήθηκε ότι και η σημερινή διοίκηση κάνει απ’ ευθείας αναθέσεις, όπως έκανες και εσύ και όπως κάνουν και όλοι οι Δήμοι της Χώρας. Σε ποιο σημείο του κειμένου μου λέω κάτι τέτοιο;

Πουθενά!

Απλά εσύ μια ανάθεση 100 χιλ € της διοίκησης Δ Λοτσάρη για έργο με μελέτη, αδειοδοτήσεις, ελέγχους και μετρήσεις για την πληρωμή την θεωρείς έγκλημα, ενώ 5 δικές σου αναθέσεις των 20 χιλ € τις θεωρείς «λειτουργικές ανάγκες» του Δήμου. Χωρίς μελέτες, αδειοδοτήσεις, ελέγχους!!!

Τι χαριτωμένα που τα λες!!!

Το ζήτημα  όμως είναι το ακριβώς αντίθετο

Ένα έργο που ανατίθεται απ’ ευθείας έχει μελέτη, άδειες, επίβλεψη από μηχανικούς και επιμέτρηση πριν τις πληρωμές.

Οι δικές σου κατατμήσεις τίποτα απολύτως. Μια ανάθεση και ένα τιμολόγιο για πληρωμή. Κλασική προσπάθεια εξαγοράς κοινωνικών συναινέσεων. Η οποία όπως διαπίστωσες το 2019 δεν λειτούργησε πολιτικά υπέρ σου.

Σε ρώτησα, λοιπόν, για να ενημερωθεί η κοινωνία, να μας πεις μερικά από τα έργα που έκανες με αυτόν τον πακτωλό εκατομμυρίων;

Καμία απάντηση…

Οι αναθέσεις της διοίκησης Δ Λοτσάρη έχουν συγκεκριμένο μετρήσιμο αποτέλεσμα. Είναι για παράδειγμα, το Επισκοπείο στην αγορά, τεχνικά απορροής ομβρίων, έργα ύδρευσης και ασφαλτόστρωσης. Tα γράφεις άλλωστε και μόνος σου!

Οι δικές σου; Ποιο είναι το έργο που άφησες;

Σε ρώτησα εγώ δημόσια. Κι απάντησες «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε». Σε ρώτησε ο δήμαρχος στο συμβούλιο κι απάντησες «η πεζογέφυρα του Νειμποριού»!!! Και γέλασαν όλοι γιατί ήξεραν ποιος την σχεδίασε, ποιος την υλοποίησε και ποιος την χρηματοδότησε…

Κάνε επιτέλους έναν απολογισμό όσων άφησε η 5ετια σου στη Άνδρο.

Σου ζήτησα να δημοσιοποιήσεις την λίστα με τους ανοιχτούς μειοδοτικούς διαγωνισμούς που έκανες στα 5 χρόνια της θητείας σου. Σαν κι αυτούς ντε, που ζητάς από την σημερινή διοίκηση. Σαν την λίστα με τα 23 εκατ € διαγωνισμών που δημοσιοποίησε η διοίκηση Δ Λοττσάρη.

Καμία απάντηση…

Άλλα ντ’ άλλων! Μιλάς για ελέγχους, βραβεύσεις από ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ!!! Αλλά για την ταμπακέρα τίποτα!

Ενδεικτικά σου αναφέρω ότι το 2018 είχες προχωρήσει σε απ’ ευθείας αναθέσεις 2.483.000€ και σε διαγωνισμούς 454.000€.

Ποια είναι τα έργα των 2.483.000 ευρώ;

 Μπορεί αυτοί οι αριθμοί να σου γκρεμίζουν το αφήγημά και να κάνουν κακό στο προφίλ σου. Δυστυχώς όμως αυτοί είναι. Αν έχεις άλλους δημοσιοποίησε τους.

Θα περιμένω

 Για τα περί βραβεύσεων, χρηστής δικής σου διαχείρισης και «άλλα τινά»  θα σου θυμίσω δύο μικρά αποσπάσματα του 2018 του σημερινού εταίρου και συνοδοιπόρου σου Γ Καπάκη.

Γράφει λοιπόν ο κ. Γ. Καπάκης τότε

«…υπόψη του γεγονότος ότι η διοίκησή σας είναι παντελώς αδύναμη να συντάξει εντός των νόμιμων προθεσμιών τον ετήσιο προϋπολογισμό του Δήμου μας… για το 2018 καταφέρατε να έχετε εγκεκριμένο προϋπολογισμό μόλις στις 27.03.2018 !!!!, από τους τελευταίους Δήμους στη χώρα !!!!.»

Και συνεχίζει ο κ. Γ. Καπάκης:

«…ποιος νοήμων άνθρωπος μπορεί καλόπιστα να σας εμπιστευθεί στην οικονομική διαχείριση του Δήμου μας;»

Για σένα τα λέει αυτά Θεοδόση, ο Γ. Καπάκης…

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Δεν έχω αναλάβει την υπεράσπιση κανενός. Δεν έχω την αρμοδιότητα να το κάνω και κανείς δεν χρειάζεται την βοήθεια μου γι’ αυτό. Γράφω γιατί έχω κουραστεί να βλέπω μια αντιπολίτευση:

  • Να μην έχει εδώ και 3,5 χρόνια αναγνωρίσει το εκλογικό αποτέλεσμα του 2019 απαξιώνοντας την βούληση της κοινωνίας στην επιλογή του Δημάρχου.
  • Να μην προτείνει τίποτα ουσιαστικό παρά μόνο να εκφράζει ευχές!
  • Να βγάζει βαρύγδουπες καταγγελίες περί απ’ ευθείας αναθέσεων όταν έχει κάνει πολύ περισσότερες.
  • Να συμμαχείς εσύ προσωπικά Θεοδόση με τους πάντες, ακόμα και με όσους σε πολέμησαν λυσσαλέα επί 5 χρόνια, μήπως και ξαναγίνεις Δήμαρχος!

Γράφω, γιατί όπως τόνισε πριν λίγες μέρες ο Λευτέρης Μπάλας:

«…και τα παιδιά του αγωγιάτη, του ταβερνιάρη και του ναύτη μπορούν να εκφράζουν τις απόψεις τους χωρίς  να δέχονται απαντήσεις γεμάτες ειρωνεία και ύβρεις. Δεν έχουν δικαίωμα άποψης και δεν δικαιούνται να αναλαμβάνουν θέσεις ευθύνης μόνο όσοι αισθάνονται γαλαζοαίματοι…!!!»

Ποτέ ο ευπρεπής πολιτικός διάλογος και η αλήθεια δεν έκαναν κακό. Επιζήμιο είναι μόνο το ψέμα, η αμετροέπεια και η αλαζονεία!

“Αλαζονεία έξις προσποιητή (εστί), αγαθών μη υπαρχόντων” (Η αλαζονεία είναι προσποίηση προτερημάτων που δεν υπάρχουν) Πλάτωνας

 Κυριάκος Θωμάς Οικονομολόγος

πρ. Δήμαρχος  πρ. Πρόεδρος Δ.Σ.

 

 

 

 

 

 

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Άνευ στοιχείων η πανικόβλητη απάντηση του κυρίου Θωμά, που εξακολουθεί να αποφεύγει τον τίτλο του Ειδικού Συμβούλου του κυρίου Λοτσάρη και αναφέρεται μόνο στα περασμένα του μεγαλεία. Για πάρτη του απολογείται, αφού συνδιοικεί, συναποφασίζει και καθοδηγεί τον κύριο Λοτσάρη σε όλα αυτά για τα οποία κατηγορείται. Προκλητικός αρθρογράφος ο ίδιος ενοχλήθηκε επειδή τεκμηριωμένα εκμηδενίστηκε το αστείο πρόσφατο πόνημά του; Ας πρόσεχε !

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.