“Βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση…” η Άνδρος να δείτε…  ή «Πας μη ων μεθ’ ημών, καθ’ ημών» – “όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας”.

«Πρακτικό διαγραφής Δημοτικού Συμβούλου»...

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ» 

«ΑΝΔΡΟΣ Η ΠΡΩΤΗ ΜΑΣ ΣΚΕΨΗ» 

«ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ»

«Πρακτικό διαγραφής Δημοτικού Συμβούλου»

  • Στην Άνδρο, σήμερα, 22 Φεβρουαρίου 2023, συνήλθε σε Συνεδρίαση, στο γραφείο Δημάρχου, η Δημοτική Συμπαράταξη “ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ- ΑΝΔΡΟΣ Η ΠΡΩΤΗ ΜΑΣ ΣΚΕΨΗ-ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ”, μετά από κατεπείγουσα τηλεφωνική πρόσκληση του Δημάρχου με μοναδικό θέμα την πρόταση για την “διαγραφή και την επιστροφή της έδρας που κατέχει από μέλος της Συμπαράταξης του Δημοτικού Συμβούλου κ. Νικόλαου Μουστάκα” καθότι ο εν λόγω Δημοτικός Σύμβουλος έχει δημιουργήσει, με την συμπεριφορά του, σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της Δημοτικής Συμπαράταξης που διοικεί τον Δήμο Άνδρο την περίοδο αυτή.

Στην Συνεδρίαση συμμετείχαν:

  1. Ο Δήμαρχος Άνδρου Δημήτρης Λοτσάρης

και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι:

  1. Μπάλλας Ελευθέριος
  2. Βενετική Μαρία
  3. Τηνιακός Δημήτριος
  4. Μπιθικώτση Αναστασία
  5. Στεφάνου Νίκος
  6. Μακρή Αθήνα
  7. Γιαννίσης Δημήτρης

Ο Δήμαρχος εισηγούμενος την πρότασή του ανάφερε τα εξής:

Πριν από 3,5 χρόνια ξεκινήσαμε μία προσπάθεια για να αλλάξουμε την Άνδρο.

Βασική προϋπόθεση για να επιτευχθεί αυτό ήταν και είναι  πρώτα από όλα εμείς οι ίδιοι να γίνουμε το παράδειγμα της διαφορετικής πολιτικής συμπεριφοράς.

Αυτό που πρώτα έχει ανάγκη ο τόπος μας είναι μια άλλη νοοτροπία, μία άλλη πολιτική ηθική.

Η συμμετοχή κάθε μέλους στην παράταξη μας είναι εθελοντική και τιμητική, με στόχο την πρόοδο της Άνδρου. Για να προχωρήσουμε προς τα μπρος είναι απαραίτητη μια  νέα πολιτική αντίληψη να γίνει πραγματικότητα.

Ο τόπος μας έχοντας πολλά και ουσιαστικά ζητήματα να επιλυθούν, προοπτικές και προκλήσεις, που πρέπει να αντιμετωπιστούν, το τελευταίο που χρειάζεται είναι οι καιροσκοπικές, επιτηδευμένες και πολιτικάντικες προσεγγίσεις.

 Οι διαφωνίες, η κριτική, ακόμη και οι εντάσεις, που μπορούν να δημιουργηθούν από μια διαφορετική άποψη, είναι κάποιες φορές ζητούμενο και απαραίτητο, γιατί μέσα από την σύνθεση των διαφορετικών απόψεων έρχεται η βελτίωση.

Αυτό που δεν χρειαζόμαστε όμως και πολύ περισσότερο δε χρειάζεται το Νησί μας, είναι η παραπάνω περιγραφόμενη συμπεριφορά που μόνο διχάζει και παραπληροφορεί.

Οι στόχοι που όλοι μαζί θέσαμε τόσο με την ιδρυτική διακήρυξη της παράταξης όσο και κατά την ανάληψη της διοίκησης του Δήμου είναι δύσκολοι και απαιτούν σκληρή δουλειά και συνεργασία.

Έτσι, όταν διαπιστώσαμε ότι η πολιτική συμπεριφορά μέλους της παράταξής μας και συγκεκριμένα του Νίκου Μουστάκα ερχόταν σε αντίθεση με όλες τις παραπάνω αρχές που είχαμε ορίσει, οφείλαμε να δράσουμε.

Κανείς δεν μπορεί να συναρτά, και πολύ περισσότερο να εξαρτά, τη συμμετοχή του στην παράταξή μας «κατά το δοκούν και κατά περίπτωση».

Δεν μπορεί κανένας να βάζει το εγώ πάνω από το εμείς.

Ούτε είναι δυνατόν ως τοπικός Αντιδήμαρχος ο Νίκος Μουστάκας:

Να είναι απών στην καταστροφική φωτιά στην Κατάκοιλο.

Να είναι απών στην θεομηνία που έπληξε το Απροβάτου.

Να κάνει  εμφανώς επιλεκτικές σχέσεις με πολίτες και παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης προβάλλοντας και προωθώντας αποκλειστικά τον εαυτό του.

Να είναι ο μόνος από όλη την Διοίκηση που έβγαζε προσωπικά δελτία τύπου και ανακοινώσεις με την υπογραφή του και που τελικά κατάφερε μετά από 3,5 χρόνια να μην έχει καν υποβάλει ούτε μια αίτηση για Γαλάζια Σημαία. Για βράβευση φυσικά ούτε λόγος. Σε ολόκληρο το Νησί υπάρχει μια μόνο σημαία και αυτή με αποκλειστική πρωτοβουλία ιδιώτη.

Να είναι πλήρως αποξενωμένος από τους περισσότερους Προέδρους της περιοχής του οι οποίοι «τον βλέπουν και τον ακούν» μόνο για «πολιτικάντικη κουβέντα» όπως δηλώνουν.

Να φροντίζει μόνο ότι πιστεύει πως θα τον βοηθήσει στις επόμενες εκλογές.

Να μην ενδιαφέρεται για τα προβλήματα και τις ανάγκες των χωριών. Άλλωστε οι Πρόεδροι της περιοχής του ήταν και οι μόνοι που αγανακτισμένοι παραβρέθηκαν στην ψήφιση του φετινού προϋπολογισμού αφού εμφανώς αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες τους που είναι και οι βασικές ανάγκες των χωριών. 

Να «Πατάει σε δύο βάρκες» κατά την γνωστή λαϊκή ρήση, στην περίπτωση αυτή πολιτικές παρατάξεις, υποβαθμίζοντας την νοημοσύνη όλων μας στον συνδυασμό και κυρίως των Ανδριωτών οι οποίοι βλέπουν μια αλλόκοτη συμπεριφορά χωρίς καμία πολιτική καλαισθησία και λογική. 

Να επικαλείται συνεχώς την έλλειψη χρόνου. Έλλειψη χρόνου να συνεισφέρει και να συνεργαστεί με τους Προέδρους, έλλειψη χρόνου να εκτελέσει όλα του τα καθήκοντα, ανακύκλωση, Γαλάζιες σημαίες, αποκομιδή σκουπιδιών.

Του ζητήθηκε να ξεκαθαρίσει εάν θα στηρίξει τον Δήμαρχο και την Δημοτική Παράταξη υπογράφοντας την διακήρυξη την οποία υπέγραψαν και υπογράφουν υποψήφιοι, φίλοι , αλλά και απλοί υποστηρικτές.

Ο Νίκος Μουστάκας δεν δέχθηκε να υπογράψει ούτε ως απλός υποστηριχτής ή φίλος της παράταξης!!! Επικαλέστηκε και πάλι έλλειψη χρόνου και ζήτησε να το σκεφτεί για μερικούς ακόμη μήνες…….!!!

Να προσπαθεί να καρπωθεί αποκλειστικά την δουλειά που γίνεται συλλογικά στην επιτροπή Τουρισμού. Μια προσπάθεια όλης της παράταξης να την εμφανίζει ως προσωπική. Αποκρύπτει βέβαια ότι, η όλη οργάνωση γίνεται από έμπειρη εταιρεία που επέλεξε και αμείβει ο Δήμος. Όπως επίσης και το γεγονός ότι, ο Δήμος έχει μέχρι σήμερα καλύψει οικονομικά τα ταξίδια του στο εξωτερικό…..

Παράλληλα υπήρξε για πολύ μεγάλο διάστημα αμειβόμενος αντιδήμαρχος και υπεύθυνος όχι μόνο για τον Τουρισμό αλλά για εξίσου σοβαρά θέματα όπως η ανακύκλωση και σε τοπικό επίπεδο για όλα τα ζητήματα της ευρύτερης περιοχής Μπατσίου. Ο ίδιος επιλέγει να αναφέρεται μόνο στον τουρισμό και όχι σε όλα τ΄ άλλα στα οποία ήταν υπεύθυνος και για τα οποία υπάρχουν πολύ σημαντικά παράπονα από την τοπική κοινωνία η οποία διαπίστωνε απόλυτη αδιαφορία από μέρους του.

Να εμφανίζεται μόνο στις απονομές  και στις βραβεύσεις και ποτέ για να συνεισφέρει στην δουλειά που απαιτείται για την υλοποίηση των κοινών μας στόχων.

Η  συμμετοχή στην ομάδα μας πρέπει να είναι αποτέλεσμα συνειδητής πολιτικής επιλογής, με μοναδικό κίνητρο έναν κοινό συλλογικό στόχο: το να αλλάξουμε την Άνδρο μας προς το καλύτερο, υλοποιώντας το κοινό όραμα μας χωρίς προσωπικές βλέψεις και οφέλη.

Όποιος δεν συμμερίζεται αυτόν τον κοινό στόχο δεν μπορεί να έχει θέση ανάμεσά μας.

Για αυτόν τον λόγο βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να αποπέμψουμε τον κ. Νίκο Μουστάκα από την παράταξη μας και να τον διαγράψουμε από Δημοτικό Σύμβουλο της δημοτικής μας ομάδας.

Στην ομόφωνη απόφασή μας οδηγηθήκαμε από τις αντιδεοντολογικές πρακτικές εκ μέρους του κ. Ν Μουστάκα, οι οποίες βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τους κανόνες πολιτικής ηθικής, δεοντολογίας και νοοτροπίας που παραπάνω αναφέραμε.

Τους κανόνες αυτούς ο συγκεκριμένος Δημοτικός Σύμβουλος έχει εδώ και καιρό παραβεί συστηματικά και παρά τις πολλαπλές προσπάθειες συνέτισής του, από δημοτικούς συμβούλους της παράταξης μας , αλλά και από τον ίδιο τον Δήμαρχο, δεν υπήρξε αποτέλεσμα. Ως εκ τούτου, δεν έχει θέση πλέον στη Δημοτική μας Ομάδα.

Κατόπιν αυτών, και πολλών ακόμα που δεν χρειάζεται να αναφέρουμε, στη συνεδρίαση της Δημοτικής μας Ομάδας αποφασίσαμε ομόφωνα τη διαγραφή του από τη σύμπραξη των δημοτικών μας παρατάξεων..

Πραγματικά, μας είναι πολύ δυσάρεστο, που αποπέμπεται ένας συνάδελφος από την παράταξη μας. Όμως, αποτελεί υποχρέωσή μας να διαφυλάττουμε τη Δημοτική Αρχή και την τοπική κοινωνία από όποιον προσπαθεί να χρησιμοποιήσει το αξίωμα του Δημοτικού Συμβούλου για να αποσπάσει πολιτικά προσωπικά οφέλη με τρόπο αθέμιτο πολιτικά και ξεκάθαρα αντιδεοντολογικό.

Την ίδια στιγμή ζητάμε από τον Νίκο Μουστάκα να παραδώσει την δημοτική έδρα που κατέχει όπως ακριβώς ενυπόγραφα έχει εγκρίνει και ο ίδιος κατά την ιδρυτική διακήρυξη του συνδυασμού μας. Θέση που δεν σεβάστηκε ο Γιάννης Μπακέλας αν και την είχε υπογράψει.

Συνεχίζουμε το έργο μας με βάση όλα όσα πιστέψαμε και ονειρευτήκαμε, χωρίς να υπολογίζουμε το «περιβόητο πολιτικό κόστος». Χωρίς να υποχωρούμε και να διαπραγματευόμαστε  με οποιονδήποτε βάζει τις προσωπικές πολιτικές στρατηγικές του πάνω από τους κοινούς μας στόχους και πάνω από το καλό της Άνδρου μας.

Σύμφωνα με τη Νομοθεσία (διάταξη του άρθρου 66 παρ. 5 του ν. 3852/2010) εάν η Δημοτική Παράταξη έχει τουλάχιστον τρία μέλη, με αιτιολογημένη απόφαση και με πλειοψηφία των 2/3 αυτών, είναι δυνατόν να διαγραφεί Σύμβουλος, ο οποίος είναι μέλος της.

Η Δημοτική Συμπαράταξη μετά από διαλογική συζήτηση και αφού έλαβε υπόψη τα ανωτέρω, αποφασίζει την διαγραφή του Συμβούλου Νικόλαου Μουστάκα από Μέλος της, “ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ” και του ζητά την επιστροφή της έδρας που κατέχει, σύμφωνα με την ιδρυτική διακήρυξη της δημοτικής παράταξης, την οποία έχει εκλεγεί και έχει υπογράψει. 

Αναθέτει στον Δήμαρχο και επικεφαλή της Δημοτικής Συμπαράταξης, Δημήτρη Λοτσάρη να ενημερώσει κάθε αρμόδια αρχή για την απόφαση αυτή.

ΤΑ ΠΑΡΟΝΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ  «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ» – «ΑΝΔΡΟΣ Η ΠΡΩΤΗ ΜΑΣ ΣΚΕΨΗ» –            «ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ»

  1. ΛΟΤΣΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ
  2. ΜΠΑΛΛΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΝΔΡΟΥ
  3. ΓΙΑΝΝΙΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ
  4. ΤΗΝΙΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ
  5. ΜΑΚΡΗ ΑΘΗΝΑ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ
  6. ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ
  7. ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΝΙΚΟΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΌΣ
  8. ΒΕΝΕΤΙΚΗ ΜΑΡΙΑ, ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΌΣ

ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΟΤΣΑΡΗΣ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Το πρακτικό μιας συνεδρίασης αναφέρει τις θέσεις των συμμετεχόντων . Εδώ έχουμε one man show του κυρίου Λοτσάρη που προβάλλει το υπερεγώ του και σκούζει κατά κάθε μη υποταγμένου μέλους της παράταξης του. Μάλλον δεν καταλαβαίνει πως χάρη του έκαναν όσοι του πρόσφεραν στήριξη στα χρόνια της σκανδαλώδους δημαρχίας του.Μεγαλη χάρη που δεν μπορεί να συνεχιστεί για πάντα.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.