Αναφορά Βρούτση για νέες ειδικότητες στο ΕΠΑΛ ΚορθίουΑναδεικνύοντας την αναγκαιότητα καθορισμού νέων ειδικοτήτων στο Παράρτημα του ΕΠΑΛ Άνδρου στο Κόρθι ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Κυκλάδων Ν.Δ. κ. Γιάννης Βρούτσης, κατέθεσε αναφορά στη Βουλή προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα. Νίκη Κεραμέως θέτοντάς της υπόψιν τη σχετική επιστολή (α.π. 3/22.09.2022) του Προέδρου της Κοινότητας Κορθίου κ. Ιωάννη Αντωνέλλου, στην οποία αιτείται να περιληφθούν οι ειδικότητες του Βοηθού Βρεφονηπιοκόμων και του Τεχνικού Εγκαταστάσεων Ψύξης – Αερισμού και Κλιματισμού στο ΕΠΑΛ Άνδρου (Κορθί) στην απόφαση της Υπουργού Παιδείας, που καθορίζει τους Τομείς/Ειδικότητες ανά ΕΠΑΛ για το σχολικό έτος 2023-2024.

Αίτημα που θεωρεί δίκαιο και εύλογο, καθώς η ικανοποίηση του αναμφίβολα θα συμβάλλει στην πρόοδο και την επαγγελματική αποκατάσταση πολλών νέων που κατοικούν στο νησί της Άνδρου και αναγκάζονται να μετακομίσουν στην Αθήνα ή σε άλλες πόλεις για να σπουδάσουν τις ανωτέρω ειδικότητες.

Με την κατάθεση του εν λόγω εγγράφου στη Βουλή, ο κ. Βρούτσης καλεί την κα Υπουργό να εξετάσει και να στηρίξει το συγκεκριμένο αίτημα, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της νησιωτικότητας, καθώς αποτελεί αδήριτη πλέον ανάγκη για την περαιτέρω ανάπτυξη του νησιού, αλλά και την επαγγελματική αποκατάσταση των νέων της Άνδρου.  

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.