Αντίο Τέλη Αστρά

Από την περίοδο που ασχολήθηκε με την ακτοπλοΐα ως πράκτορας, στην μετέπειτα σταδιοδρομία του, μέχρι την ενασχόλησή του με τα κοινά σε κάθε μετερίζι ως την τελευταία μέρα της δυνατότητάς του ο Τέλης Αστράς ήταν ακάματος, παθιασμένος και γελαστός. Με το τσιγάρο στο χέρι, τα χαμογελαστά μάτια, την εύστροφη σκέψη, την γρήγορη απόφαση.

Καλό σου ταξίδι Τέλη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά σου.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί την Κυριακή 12 Μαρτίου 2023 ώρα 11:30′ από τον Ι. Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών, Υψηλού Άνδρου.

 
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΥΡΟΥ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗ ΥΨΗΛΟΥ ΑΝΔΡΟΥ

ΨΗΦΙΣΜΑ

   Ο πρόεδρος και τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Ταξιάρχη Υψηλού σε έκτακτη συνεδρίαση που έλαβε χώρα την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023 επί το θλιβερό αγγέλματι της εκδημίας του επί πολλά έτη Εκκλησιαστικού Επιτρόπου και Προέδρου της Κοινότητας Λαμύρων

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΑΣΤΡΑ

αποφάσισαν ομοφώνως τα κάτωθι:

  1. Να εκφράσουν τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια προς τους οικογενείς του εκλιπόντος.
  2. Να χτυπήσουν πένθιμα οι καμπάνες του Ταξιάρχη.
  3. Να σταλεί στεφάνι στην μνήμη του εκλιπόντος
  4. Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.
  5. Να αναγνωστεί το παρόν ψήφισμα προ του πέρατος της Εξοδίου Ακολουθίας και να επιδοθεί στους οικογενείς του εκλιπόντος.

Τα αποτυπώματα της αγάπης του Αριστοτέλη για το χωριό του και τον Ταξιάρχη θα μείνουν ανεξίτηλα χαραγμένα στις καρδιές μας.

ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ

 Ο πρόεδρος και τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου

του Ιερού Ναού Ταξιάρχη Υψηλού.

 
Ο Γιάννης Βρούτσης αποχαιρετά τον Τέλη Αστρά

Αντίο Τέλη Αστρά

Σήμερα, πληροφορήθηκα με θλίψη την απώλεια του σπουδαίου ανθρώπου και φίλου Αριστοτέλη (Τέλη) Αστρά. Μια απώλειά, που αναμφίβολα καθιστά την οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας στην Άνδρο και τις Κυκλάδες φτωχότερη.

Ο Τέλης Αστράς υπήρξε Πρόεδρος της Δημ.Τ.Ο. Ν.Δ. Άνδρου, αλλά και της Δημοτικής Κοινότητας Υψηλού-Λαμύρων Άνδρου. Έδωσε μάχες πολλές για τις αρχές και τις αξίες της παράταξης μας, σε δύσκολα χρόνια και κάτω από αντίξοες συνθήκες. Ένας πραγματικός μαχητής, που αγαπούσε και στήριζε πάντα οτιδήποτε αφορούσε την Άνδρο.

Ξεχώριζε για την απλότητα, την εργατικότητα, την εντιμότητά και το ήθος του. Πάνω από όλα, όμως, υπήρξε ένας πολύτιμος φίλος και συναγωνιστής.

Ο Τέλης θα λείψει σε όλους μας, στην παράταξη και στην κοινωνία της Άνδρου.

Αποχαιρετώ έναν αγαπημένο φίλο και εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά και τους οικείους του.

Καλό σου ταξίδι αγαπημένε μου Τέλη. Σε ευχαριστώ πολύ που με τίμησες με την αγάπη σου και την φιλία σου!

Η Κατερίνα Μονογυιού αποχαιρετά τον Τέλη Αστρά

Αντίο Τέλη Αστρά

Με μεγάλη λύπη πληροφορήθηκα τον θάνατο του αγαπητού μου φίλου Αριστοτέλη Αστρά. Ο Τέλης υπηρέτησε την τοπική αυτοδιοίκηση με αφοσίωση, ανιδιοτέλεια, ήθος, απόλυτη συνέπεια και αγωνιστικό πνεύμα. Υπήρξε σε όλη του τη ζωή ένας μαχητής των ιδεών του και η διαχρονική προσφορά του στην Άνδρο είναι αδιαμφισβήτητη. Ως Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Άνδρου, αγωνίστηκε με σθένος και πάθος για την προώθηση των ιδεών και των πολιτικών της Νέας Δημοκρατίας. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του και τους οικείους του.

Συλλυπητήρια δήλωση Φίλιππου Φόρτωμα 

Με λύπη πληροφορήθηκα σήμερα την απώλεια του Αριστοτέλη (Τέλη) Αστρά, ενός από τα πιο άξια στελέχη της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας αλλά και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στις Κυκλάδες.

Ο Τέλης, ο οποίος ήταν Πρόεδρος της Δημ. Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Άνδρου και της Δημοτικής Κοινότητας Υψηλού-Λαμύρων Άνδρου, υπήρξε πάντοτε αγωνιστής της ζωής και σπουδαίος άνθρωπος. Με ανιδιοτέλεια και ήθος, προσέφερε επί πολλά έτη τις υπηρεσίες του, σε όποια θέση εκλέχθηκε, προς όφελος των συμπολιτών του αλλά και της παράταξης.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της αγαπημένης του Άνδρου που θα τον σκεπάσει.

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ
ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΑΣΤΡΑ  

 Με την  αναγγελία του θανάτου του Αριστοτέλη Αστρά, ο Δήμαρχος Άνδρου Δημήτριος Λοτσάρης και το Δημοτικό Συμβούλιο Άνδρου, σε έκτακτη δια περιφοράς συνεδρίαση σήμερα, Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023 και από ώρα 11:00 έως 11:30,  αποφάσισαν ομόφωνα :

Εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη τους για την απώλεια του εξαιρετικού ανθρώπου της Άνδρου 

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΑΣΤΡΑ

Ο οποίος επί σειρά ετών υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση της Άνδρου, με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα, ως μέλος Επιτροπών του Δήμου Άνδρου, του Διοικητικού Συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου Τήνου- Άνδρου, Κοινοτικός Σύμβουλος, ενώ ήταν εν ενεργεία Πρόεδρος της Κοινότητας Λαμύρων.

Εγκρίνουν την έκδοση του παρόντος ψηφίσματος :

Να διατυπώσουν τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια τους προς την οικογένεια του εκλιπόντος.

Να κυματίσουν μεσίστιες οι σημαίες στα Δημοτικά Καταστήματα Άνδρου μέχρι την ημέρα της κηδείας.

Να παραστεί αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου στη νεκρώσιμη ακολουθία.

Να αναγνωστεί στην εξόδιο ακολουθία το παρόν ψήφισμα από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα του Δήμου και να δημοσιευθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Τα έξοδα κηδείας ανέρχονται στο ύψος των 1.000€ και θα καλυφθούν με δημοτική δαπάνη.

 Αιωνία του η Μνήμη

Ο Δήμαρχος Άνδρου Δημήτριος Λοτσάρης 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Ελευθέριος Μπάλλας

Τα μέλη του Δ.Σ. Δήμου Άνδρου»

 

Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος “Ο Άγιος Νικόλαος”

Βαθιά θλίψη και πόνο προκάλεσε σήμερα στο Σύλλογο,  η είδηση του θανάτου του  αγαπητού μας Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Λαμύρων ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΑΣΤΡΑ.

Ο Τέλης ήταν η ψυχή για τα τέσσερα χωριά μας, ήταν ο ικανός, ο ακούραστος, ο δυναμικός, ο δοτικός και ο δίκαιος Άνθρωπος που ” έσκυβε ” στα προβλήματα των συγχωριανών μας και όλης της Κοινότητας.  Ήταν ο άνθρωπος που υπεραγαπούσε τον τόπο του και αγωνιζόταν για μια καλύτερη και ποιοτικότερη καθημερινότητα στην Άνδρο.  Ήταν ο άνθρωπος που θα μας λείψει από το αγαπημένο μας καφενείο του Μπόνη και την πλατεία του Γηροκομείου που θα μας λείψει επίσης πολύ και από τον Άγιο Ταξιάρχη που διετέλεσε μέλος της ενοριακής επιτροπής επί πολλά χρόνια,  στο αγαπημένο του χωριό,  τα Υψηλού. 

Ήταν ο άνθρωπος που ανηφόριζε κάθε μέρα στις Στραπουργιές,  στους Μύλους και στις Εβρουσιές για να φροντίζει να έχουμε επάρκεια νερού όλοι οι κάτοικοι και οι παραθεριστές, το καλοκαίρι και όλο το χρόνο. 

Ήταν ο άνθρωπος… που πρόσφερε πολλά στα χωριά μας, ένας άξιος συνεργάτης, που άφησε τη σφραγίδα  του στην Άνδρο και θα είμαστε ευγνώμονες πάντα. 

Καλό σου ταξίδι Πρόεδρε στη γειτονιά των Αγγέλων και η μνήμη σου ας είναι Αιωνία!

Εκφράζουμε τα βαθιά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του!

Είθε ο Θεός να τους χαρίζει Υγεία, Δύναμη και Μακροημέρευση.       

Η Πρόεδρος & τα Μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
Το Δ.Σ του Εξωραϊστικού Συλλόγου Στραπουργιών – Λαμύρων – Μεσαθουρίου – Υψηλού Άνδρου “Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ” συνήλθε σήμερα 10/03/2023 εκτάκτως, με αφορμή το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΑΣΤΡΑ, Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Λαμύρων, εκλεκτού μέλους του Συλλόγου μας, αγαπητού συγχωριανού μας από τα Υψηλού και αποφάσισε ομόφωνα:
• Να εκφράσει την βαθιά του θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια του Συλλόγου στην οικογένεια του εκλιπόντος.
• Να παρευρεθεί σύσσωμο το Δ.Σ. στην κηδεία του εκλιπόντος.
• Να διατεθεί αντί στεφάνου, δωρεά στο Σύλλογο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου.
• Να αναβληθούν οι εκδηλώσεις του Συλλόγου για το προσεχές διάστημα, λόγω πένθους
• Να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στον Ανδριακό και ηλεκτρονικό Τύπο.
Άνδρος 10/03/2023
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΑΡΩ ΔΑΝΙΟΛΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ ΤΟΥΝΤΑ
 

Η νεκρώσιμη Ακολουθία θα τελεστεί την Κυριακή 12 Μαρτίου 2023 και ώρα 11:30′ στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στα Υψηλού Άνδρου.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΝΔΡΟΥ
ΣΕ ΕΝΔΕΙΞΗ ΠΕΝΘΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΑΣΤΡΑ.

Η Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας Άνδρου , σήμερα με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκε την απώλεια του αγαπημένου της Προέδρου Αριστοτέλη Αστρά, τον Τέλη μας .
Ως πρόεδρος της Τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας Άνδρου αλλά και ως πρόεδρος της κοινότητας Λαμύρων , διετέλεσε με αφοσίωση , αδιάκοπη προσφορά, και σθένος όλα
αυτά τα χρόνια για το αγαπημένο του νησί. Ο Τέλης πολέμησε πολλές φορές με το ΔΕΝ και το ΑΔΥΝΑΤΟΝ και τα κατάφερε με επιτυχία .

Πρόεδρε , σε αποχαιρετούμε με αγάπη και σεβασμό .
Τιμώντας την προσφορά και την μνήμη του , η Δημ.Τ.Ο. Ν.Δ.
Άνδρου, ψηφίζει ομόφωνα :
– Να εκφραστούν τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους
του,
– Να αναρτηθεί το ψήφισμα αυτό στα τοπικά μέσα ,
– Να σταλεί στεφάνι εις μνήμιν του εκλιπόντος,
– Να παραστούν στην κηδεία τα μέλη .
Αιώνια σου η μνήμη .
Η απόφαση αυτή πήρε αριθμό πρακτικού 22/2023 Έγινε, αποφασίσθηκε και υπογράφεται.

Η Αντιπρόεδρος Τουντασάκη Σοφία 

Ο Γεν . Γραμματέας Παπαδάκης Γεώργιος
& τα μέλη

Άνδρος , 10 /03/2023

ΛΕΣΧΗ ΑΝΔΡΙΩΝ

Ψήφισμα για την εκδημία του Αριστοτέλη Αστρά

Με μεγάλη λύπη μας πληροφορηθήκαμε της απώλεια του Τέλη Αστρά, μέλους της Λέσχης Ανδρίων. Ο Τέλης υπήρξε πάντα παρόν στα κοινά της Άνδρου και κυρίως για την Λέσχη Ανδρίων υπήρξε ένας από τους στυλοβάτες που την υποστήριξαν και κατάφερε για διατηρηθεί στην δύσκολη, για αυτήν, περίοδο της μετεγκατάστασής της στον παρόντα χώρο της που οδήγησε στην αναβίωσή της. Ο Τέλης υπήρξε μια ήρεμη δύναμη και ένας συνδετικός κρίκος μεταξύ πολλών ανθρώπων. Η απώλειά του σημαδεύει ένα ακόμα τέλος εποχής για την Άνδρο.
 
ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΟΜΟΦΩΝΑ:
1. Να εκφραστούν τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του.
2. Να κατατεθεί, αντί στεφάνου, χρηματικό ποσό στον «Φιλανθρωπικό Σύλλογο Αποικίων» στη μνήμη του.
3. Να κυματίσει μεσίστια η σημαία της «Λέσχης Ανδρίων».
4. Να παραστεί η διοίκηση της «Λέσχης Ανδρίων» στην κηδεία του.
5. Το παρόν ψήφισμα να δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της «Λέσχης Ανδρίων» και να κοινοποιηθεί στα τοπικά ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Αιωνία του η μνήμη!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.