Και πασχαλινός προορισμός από την Feelhellas η Άνδρος

Την ΄”Άνδρο: το αρχοντικό νησί των Κυκλάδων” με την κλασσική πλέον φωτογραφία από το Κάστρο της Χώρας συστήνει η FEELHELLAS

“Μόλις 2 ώρες από τη Ραφήνα, στο νησί θα ζήσετε ένα αξέχαστο Πάσχα με τα παραδοσιακά έθιμα και την κατανυκτική ατμόσφαιρα.

Τη Μεγάλη Πέμπτη, μετά την ακολουθία της Σταύρωσης και τα 12 ευαγγέλια, ακολουθεί το στόλισμα των επιταφίων.

Τη Μεγάλη Παρασκευή παραδοσιακά οι κάτοικοι και επισκέπτες γυρίζουν στα χωριά του νησιού για προσκύνημα των επιταφίων. Το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, στη Χώρα, στο Γαύριο, στο Μπατσί, στο Κόρθι και σε όλα τα χωριά γίνεται η περιφορά, μέσα σε κλίμα κατάνυξης.

Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου γίνεται στη Χώρα η Γιορτή Λεμονιού με διάφορα γλυκά και ποτά με βάση το λεμόνι.

Το βράδυ του Σαββάτου η Ανάσταση στις ενορίες είναι εντυπωσιακή με βεγγαλικά και κροτίδες.

Την Κυριακή του Πάσχα αξίζει να γευτείτε ανδριώτικες γεύσεις, με τον παραδοσιακό «λαμπριάτη». Το απόγευμα της Κυριακής, στο χωριό Στενιές οι καραβοκύρηδες του χωριού διαθέτουν πολλά βεγγαλικά και κροτίδες κι όταν δίνεται το σύνθημα, τα «μάσκουλα», τα παλιά μαντεμένια κανόνια που βροντούν προς κάθε κατεύθυνση, σκάνε απ’ άκρη σ’ άκρη στο χωριό με εκκωφαντικό θόρυβο.

Αξίζει να βρεθείτε το Πάσχα στο Μπατσί, αλλά και στα ορεινά χωριουδάκια, στις Στενιές με τα αρχοντικά των καπεταναίων, τις Μένητες με τα τρεχούμενα νερά και τις παλιές βρύσες, αλλά και τα Αποίκια.

Στην Παλαιόπολη, στο Κόρθι, το Συνετί και σε άλλα χωριά το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα παίζουν στο δρόμο τα «τσούνια».

FEELHELLAS:ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.