Ο στόχος της υποψηφιότητας Θ. Σουσούδη

Με αφορμή της ανακοίνωσης της εκ νέου υποψηφιότητας του γιατρού και πρ. δημάρχου Θεοδόση Σουσούδη ξεκινήσαμε μια αρχική συζήτηση θέτοντας μόλις τέσσερα (4) ερωτήματα. Έπεται συνέχεια, ή όπως λέγεται αγγλιστί stay tuned… 

 

Κύριε Σουσούδη, πρόσφατα ανακοινώσατε πως θα είστε και πάλι υποψήφιος για την Δημαρχία της Άνδρου. Ποιος είναι ο στόχος αυτής της υποψηφιότητας;

Η Άνδρος και οι πολίτες της, τα τελευταία 4 χρόνια, έχουν έρθει αντιμέτωποι με μία πρωτόγνωρη κατάσταση. Όλοι μας διαπιστώνουμε καθημερινά την απαξία με την οποία αντιμετωπίζει η σημερινή Δημοτική Αρχή τους κατοίκους, ακόμη και τους τοπικούς προέδρους, οι οποίοι αν και έχουν εκλεγεί -τους έχουν επιλέξει οι πολίτες- ο κ. Λοτσάρης τους αγνοεί παντελώς. Ακόμα, βλέπουμε έργα γεμάτα κακοτεχνίες, κακοδιαχείριση στην πλειονότητα των τομέων και κατασπατάληση πόρων. Αλλά το χειρότερο από όλα είναι το κλίμα διχασμού που επικρατεί και η διοίκηση με το «έτσι θέλω», η αλαζονεία και η ειρωνεία, που βάζει το νησί μας σε μπελάδες.

Στόχος, λοιπόν, δικός μας -γιατί έχουμε να κάνουμε με έναν συλλογικό στόχο- είναι να μπει ένα τέλος σε αυτή την κατάσταση. Δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς υπό τέτοιες συνθήκες. Η Άνδρος μας πρέπει να είναι αυτή που θα μπει στο επίκεντρο. Να μπει στην άκρη το ατομικό συμφέρον και να προτάξουμε το συλλογικό. Το νησί μάς χρειάζεται για να πάει μπροστά. Για να μπορέσει να προχωρήσει χρειάζεται δουλειά και σοβαρότητα, χρειάζεται συνέπεια και ενότητα, για να σημάνουμε την επανεκκίνησή του.

Η υποψηφιότητά σας, αλλά και το ψηφοδέλτιο είπατε πως είναι ιδιαίτερα ανανεωμένα αυτή τη φορά. Μιλήσατε για νέα πρόσωπα, για ανοιχτά μυαλά και ιδέες.

Ακριβώς. Ερχόμαστε με συγκεκριμένες προτάσεις και σκέψεις για το μέλλον της Άνδρου. Είχαμε καταφέρει να εξυγιάνουμε και νοικοκυρέψουμε τα οικονομικά και τη διοίκηση-οργάνωση του Δήμου και τώρα έπεται η συνέχεια. Ερχόμαστε να διεκδικήσουμε τη διοίκηση με συγκεκριμένους στόχους, με αποφασιστικότητα και σύμπνοια.

Όσοι κατοικούμε, εργαζόμαστε και πονάμε αυτό το νησί δεν έχουμε τίποτα απολύτως να χωρίσουμε. Η διχόνοια δεν είναι κάτι που μας ταιριάζει. Δεν ταιριάζει και σε μένα τον ίδιο. Προσβλέπουμε στο να ενώσουμε τους πολίτες. Θέλουμε να μπει ένα τέλος στις αλληλοκατηγορίες και τις συκοφαντίες, στους καυγάδες και τις φωνές στα δημοτικά συμβούλια. Να επιστρέψει η ηρεμία και η συνεννόηση μεταξύ μας. Να τελειώνουν τα ψέματα και ο λαϊκισμός και να δουλέψουμε σκληρά, ώστε να δώσουμε προοπτική στην Άνδρο. Οι πολίτες κουράστηκαν να ακούνε κραυγές, κατηγορίες και λόγια. Χρειάζεται επιτέλους σοβαρότητα, συνέπεια και σχέδιο για την επόμενη μέρα.

Για όλους αυτούς τους λόγους, παλαιά και νέα στελέχη αποφασίσαμε να δουλέψουμε για το κοινό όραμα, για το νησί μας. Ακόμη και ορισμένοι που συμμετείχαν σε άλλες παρατάξεις κατά το παρελθόν. Επαναλαμβάνω πως δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Άλλωστε και το νέο όνομα του συνδυασμού μας αυτό πρεσβεύει. Έχουμε «Ανοιχτούς Ορίζοντες» για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε χωρίς αποκλεισμούς. Έχουν έρθει μαζί μας νέα πρόσωπα και νέα παιδιά που μας εμπιστεύονται και μας στηρίζουν, όλοι αυτοί μαζί με τα έμπειρα στελέχη, αποτελούν την δύναμη ανανέωσης και την εγγύηση ενότητας, που έχει ανάγκη ντο νησί μας.

Ο κοινός στόχος είναι ένας: η πρόοδος της Άνδρου. Θέλουμε να χτίσουμε ξανά ένα μέτωπο εμπιστοσύνης, κοινής λογικής, προκοπής και ελπίδας για το νησί μας.

Ψηφίζοντας εσάς, τι ψηφίζουν οι Ανδριώτες; Πώς διαρθρώνεται το πρόγραμμά σας;

Ψηφίζουν την ενότητα, τη σοβαρότητα και τη συνέπεια. Αυτές είναι οι βασικές αξίες που διέπουν την παράταξή μας και φυσικά πάνε χέρι-χέρι με τη Δημοκρατία και τη διαφάνεια. Ψηφίζουν εκείνους που ζουν για την Άνδρο και όχι από την Άνδρο.

Ήδη οι πολίτες της Άνδρου είδαν από εμάς μία ολοκληρωμένη αυτοδιοικητική πρόταση, που αναπτύσσεται σε έξι βασικούς άξονες.

Θα σας τους αναφέρω επιγραμματικά για να μην μακρηγορήσω και σύντομα θα τους αναλύσουμε λεπτομερέστερα.
– Πρώτον, δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στις υποδομές και την υγεία.
– Δεύτερον, στο περιβάλλον και την ποιότητα ζωής, όπου ανάμεσα στα άλλα φροντίζουμε να μην γίνει η Άνδρος ένα ανεξέλεγκτο πάρκο ανεμογεννητριών.
– Τρίτον, θέλουμε να ενισχύσουμε την παραγωγή, την επιχειρηματικότητα και την αλληλεγγύη στο Δήμο μας, με ενημέρωση για νέους που θέλουν να μπουν στο επιχειρείν ή να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα, ενώ ενισχύουμε και τις κοινωνικές μας δομές.
– Τέταρτον, η Ναυτιλία. Η Άνδρος μπορεί να γίνει ένα Ναυτιλιακό Κέντρο, με Σχολή και παραρτήματα εταιριών και ένα Ναυτικό Μουσείο που να ξεχωρίζει.
– Πέμπτον, ο Τουρισμός, ο Πολιτισμός και ο Αθλητισμός. Αποτελούν μοχλούς ανάπτυξης και δείκτη ποιότητας ζωής και τους ενισχύουμε με κάθε δυνατό τρόπο.
– Έκτον, δίνουμε έμφαση στην διαφάνεια, την συνεργασία και την αξιοπιστία, ώστε οι πολίτες να εμπιστευθούν και πάλι την διοίκηση.

Ποια θεωρείτε ότι είναι τα τρία σημαντικότερα προβλήματα της Άνδρου και πώς θα τα αντιμετωπίσετε;

Αναμφίβολα τα προβλήματα δεν κατηγοριοποιούνται και είναι πολλά σε ένα μεγάλο νησί σαν την Άνδρο. Δίνουμε τον αγώνα μας με πολλή δουλειά προκειμένου να λύνουμε προβλήματα, βάζοντας προτεραιότητες και στοχεύοντας σε διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία. Θα αναφερθώ όμως σε τρία από τα πιο βασικά ζητήματα.

– Το πρώτο μεγάλο ζήτημα που αντιμετώπιζε και συνεχίζει ακόμα πιο έντονα να αντιμετωπίζει η Άνδρος είναι αυτό της διαχείρισης των απορριμμάτων. Θα έλεγα ότι η διοίκηση Λοτσάρη με πρωτοστάτη τον ίδιο κυριολεκτικά «έκαψε» το θέμα των απορριμμάτων. Δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα και το νησί μας, τα επόμενα 3 τουλάχιστον χρόνια, θα αντιμετωπίσει τεράστιο πρόβλημα και μαζί με αυτό, όλοι οι αιρετοί που θα συμμετέχουμε στην διοίκηση του Δήμου μας. Κινδυνεύουμε τα επόμενα χρόνια να μην έχουμε καμία λύση για το θέμα των σκουπιδιών με τους ανεύθυνους χειρισμούς του κ. Λοτσάρη. Η μικροπολιτική τακτική, τα προεκλογικά ψεύδη και οι επικίνδυνοι χειρισμοί, της χειρότερης διοίκησης που πέρασε από τον Δήμο Άνδρου, μας βάζουν σε μπελάδες.

– Επιπλέον, ένα άλλον μείζον ζήτημα είναι αυτό του οδικού δικτύου. Όπως γνωρίζεται το επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο είναι σε άθλια κατάσταση. Ο νυν δήμαρχος επί 4ετία και πρώην έπαρχος επί 5 χρόνια κ. Λοτσάρης δεν έκανε απολύτως τίποτα για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου. Το μόνο που κατάφερε είναι να ασφαλτοστρώσει κακήν κακώς κάποιες εκατοντάδες μέτρα μέσα στη Χώρα και τη Μεσαριά κατασπαταλώντας δημόσιο χρήμα με απευθείας αναθέσεις, για έργα γεμάτα κακοτεχνίες που ήδη φάνηκαν από τους πρώτους μήνες.

Σε αυτό θα επικεντρωθούμε, ώστε να αποκαταστήσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα τις όποιες ζημιές ή κακοτεχνίες του παρελθόντος και παράλληλα σε συνεργασία με την Περιφέρεια να προχωρήσουμε τμηματικά σε ασφαλτοστρώσεις ποιότητας. Έτσι θα εξασφαλίσουμε καλύτερες οδικές υποδομές στο σύνολό τους.

– Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε την Υγεία. Διότι ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ για τα νησιά ο τομέας της υγείας έχει ιδιαίτερη βαρύτητα. Εάν έχουμε αναβαθμισμένη πρωτοβάθμια περίθαλψη οι κάτοικοι του νησιού, αλλά και οι επισκέπτες αισθάνονται περισσότερη ασφάλεια. Συνεπώς θα δουλέψουμε προς αυτή την κατεύθυνση, σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία, προκειμένου να ενισχύσουμε πρωτίστως το Κέντρο Υγείας σε ιατρικό προσωπικό και σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Όλες αυτές οι πολιτικές που σας ανέφερα δεν είναι καινούργιες. Ωστόσο, εκλείπουν από το νησί μας. Διότι τα τελευταία χρόνια χαρακτηρίζει την Άνδρο η εσωστρέφεια και η έλλειψη διαλόγου και αυτό πρέπει να αλλάξει. Πρέπει να αλλάξει προς όφελος των κατοίκων και των επιχειρηματιών του νησιού. Η Άνδρος δεν είναι τσιφλίκι κανενός, έχουμε χρέος απέναντι στο όνομα του νησιού μας και όλους εκείνους που δούλεψαν για να την κάνουν Αρχόντισσα στο Αιγαίο. Η Άνδρος είναι ένα μεγάλο νησί με πολλές δυνατότητες. Αρκεί να τις αξιοποιήσουμε σωστά και φυσικά προς όφελος όλων των Ανδριωτών. Και προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε με σοβαρότητα, συνέπεια και αποτελεσματικότητα.

“Α”

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.