Γ. Πολυχρονάκος: «μήνυμα στο Αθηνοκεντρικό Κράτος ότι στις Κυκλάδες υπάρχουν πολίτες με δικαιώματα».

Τους επιμέρους τομείς για τους οποίους το ΠΑΣΟΚ έχει συγκεκριμένες εφαρμόσιμες προτάσεις όσον αφορά στη νησιωτική πολιτική ανέπτυξε στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση και παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, που διοργάνωσαν η Ν.Ε. Κυκλάδων και η Τ.Ε. Τήνου, ο υπ. βουλευτής Κυκλάδων και αν. Τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννης Πολυχρονάκος, στην Τήνο . 

Συγκεκριμένα ο κ. Πολυχρονάκος αναφέρθηκε στα εξής:

 • Η Επαναφορά του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ άμεσα, καθώς υπάρχει νομιμοποιητική βάση και αυτή είναι η ακρίβεια. Έχουμε τη δυνατότητα ως χώρα να θεσπίσουμε ένα νέο καθεστώς ΦΠΑ για τις νησιωτικές περιοχές από το 2025.
 • Ο ειδικός αναπτυξιακός νόμος για τα νησιά με ενίσχυση επιχειρηματικών σχεδίων που επενδύουν στην ποιότητα στον τουρισμό, σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού, στην αναβάθμιση των τουριστικών καταλυμάτων, στην ψηφιοποίηση της τοπικής οικονομίας και στη σύνδεση του πρωτογενούς με τον τριτογενή τομέα.
 • Η καθιέρωση της έννοιας «διπλή νησιωτικότητα», καθώς η Ευρωπαϊκή ένωση έχει καλέσει τις χώρες που έχουν νησιά στην Επικράτειά τους να πάρουν μέτρα για να αμβλυνθούν οι ανισότητες έναντι των Ηπειρωτικών περιοχών. Η εθνική διεκδίκηση του όρου διπλή νησιωτικότητα θα δώσει τη δυνατότητα για συγκεκριμένη ετήσια κρατική επιχορήγηση σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης κάθε χρόνο για δωρεάν μετακινήσεις ενδοκυκλαδικά.
 • Τα κίνητρα για την ενίσχυση των δομών υγείας στα νησιά. Χρειάζονται μισθολογικά κίνητρα, κίνητρα μοριοδότησης, κίνητρα στέγασης και επαγγελματικής εξέλιξης για τους γιατρούς που επιθυμούν να έρθουν στα νησιά των Κυκλάδων. Το κόστος σε ετήσια βάση για το δημόσιο των αεροδιακομιδών που οι περισσότερες γίνονται γιατί δεν υπάρχουν γιατροί, δεν υπάρχουν οργανωμένες δομές δημόσιας υγείας στα νησιά μας είναι τεράστιο. Μία αεροδιακομιδή κοστίζει έως και 6.000 ανά ώρα, ποσό που αντιστοιχεί στο μηνιάτικο τριών γιατρών.
 • Ο Σχεδιασμός για τη στήριξη της οικονομίας, καθώς αρκετοί άνθρωποι απειλούνται με πλειστηριασμούς και κατασχέσεις, όπως και επιχειρήσεις που χτυπήθηκαν ανελέητα από την οικονομική και την ενεργειακή κρίση. Ακόμα, μικρές επιχειρήσεις είναι αποκλεισμένες από τα αναπτυξιακά προγράμματα.

Το ΠΑΣΟΚ, επεσήμανε ο κ. Πολυχρονάκος, έχει προτάσεις και θα τις επιβάλλει ως όρο για τη συμμετοχή του σε ενδεχόμενη Κυβέρνηση την επόμενη μέρα:

 • 120 δόσεις για όλους αυτούς που έχουν οφειλές στο Δημόσιο από μηδενική βάση και κούρεμα της τάξης του 30% της οφειλής, με την προϋπόθεση της συνέπειας.
 • 240 δόσεις στις τράπεζες και δυνατότητα αγοράς του δανείου από τον δανειολήπτη και όχι από τα Funds.
 • Δυνατότητα κατάθεσης προσφοράς διακανονισμού από τον πολίτη προς την τράπεζα όπου θα διενεργείται με ανεξάρτητο διαμεσολαβητή.
 • Προστασία της πρώτης και κύριας κατοικίας και της αγροτικής γης για τους αδύναμους από πλειστηριασμούς και κατασχέσεις.
 • Ρύθμιση οφειλών για όσους οφείλουν ποσά έως 10.000 ευρώ προκειμένου να μπορούν να πάρουν σύνταξη.
 • Σχέδιο που να περιλαμβάνει τη χρηματοδότηση από το ταμείο ανάκαμψης για μεμονωμένους αγρότες και κτηνοτρόφους και όχι μόνο για επιχειρήσεις και συνεργατικά σχήματα.
 • Αύξηση ποσοστού κάλυψης εφοδίων και ζωοτροφών, στήριξη στο θέμα των σφαγείων.
 • Φορολογικά κίνητρα για νέους αγρότες και κτηνοτρόφους για τα 5 πρώτα χρόνια της επαγγελματικής τους δραστηριότητας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.