Εθελοντική Φροντίδα Αδέσποτων Άνδρου: Δεν είμαστε υπάλληλοι

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 
Η ομάδα των εθελοντών μας και τα μέλη μας για άλλη μια φορά θα ήθελε να τονίσει ότι ΔΕΝ είμαστε υπάλληλοι κάποιου συστήματος, ούτε είμαστε το κράτος που αδρανεί πολλές φορές στο θέμα των αδέσποτων.
Εκφράζουμε τη λύπη μας για το περιστατικό που έγινε χτες Παρασκευή 19/5.
Αδέσποτος σκύλος που περιπλανιόταν από μέρες στο Μπατσί μετά από αναρτήσεις μας και επικοινωνία με φιλόζωους στην περιοχή, την Πέμπτη το βράδυ κοιμήθηκε με ασφάλεια μετά από πολλές μέρες στο σπίτι φιλόζωης.
Την ίδια ημέρα μάταια προσπαθήσαμε να έρθουμε σε επαφή με τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο κύριο Στεφάνου για την μεταφορά του στη Χώρα και στην κτηνίατρο με την οποία έχει ο δήμος υπογράψει σύμβαση για τα αδέσποτα.
Η πρόεδρος του σωματείου μας έδωσε στην κοπέλα που φιλοξένησε το σκύλο, το τηλέφωνο υπαλλήλου του δήμου, ο οποίος είναι και ο ίδιος φιλόζωος και έχει παρακολουθήσει το σεμινάριο της Zero Stray Pawject σχετικά με την επιμόρφωση για τη διαχείριση των αδέσποτων εκ μέρους των δήμων και κατοικεί στο Μπατσί, ώστε την επομένη ημέρα Παρασκευή με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο του δήμου να μεταφερθεί ο σκύλος στη Χώρα. Λυπούμαστε που δεν μπορούμε πάντα να χρησιμοποιήσουμε τα δικά μας αυτοκίνητα για τη μεταφορά τους και δεν είμαστε εκεί 24 ώρες το 24ωρο.
Συγχρόνως μεταφέρθηκε από υπάλληλο του δήμου και άλλο ένα σκυλάκι που την προηγούμενη μέρα και αυτό αδέσποτο είχε μείνει στο σπίτι της στο Κόρθι.
Η κτηνίατρος δεν δέχτηκε να τα ελέγξει, λόγω φόρτου εργασίας και μας έκλεισε ραντεβού για τη Δευτέρα 22/5, κάτι που θα κάνουμε εμείς οι εθελοντές.
Ο κύριος Στεφάνου ο οποίος είναι αρμόδιος για αυτό και δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμα, τις ευθύνες του, δεν σήκωνε πάλι το τηλέφωνο, ούτε καν στον υπάλληλο του δήμου.
Την Παρασκευή το πρωί λοιπόν ο υπάλληλος μας είπε ότι έχει δεμένα και τα δύο σκυλιά έξω από το δημαρχείο και δεν είχε πρόθεση να κάνει τίποτα άλλο για αυτά, λέγοντας ότι «έφερε το σκύλο με το αυτοκίνητο (του δήμου), του το κατούρησε και δεν έπρεπε να δώσω στην κοπέλα το προσωπικό του τηλέφωνο, οπότε δεν θα ασχοληθεί πλέον με τα σκυλιά, να πάμε να τα πάρουμε, αλλιώς θα έμεναν εκεί δεμένα». Υπ’όψιν ότι το δικό μας τηλέφωνο των εθελοντών, όταν προκύψει κάποιο περιστατικό με αδέσποτα το δίνουν ακόμα και από το δήμο, σε όποιον τους το ζητήσει, τονίζουμε το τηλέφωνο των εθελοντών δίνουν από το δήμο, να επιλύσουμε εμείς θέματα αδέσποτων. Δεν θεωρούμε ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος είχε κακή πρόθεση, για εμάς και τα αδέσποτά μας, απολύτως υπεύθυνος για τη διαχείριση του προγράμματος προστασίας των αδέσποτων και μέλος της πενταμελούς επιτροπής είναι ο κύριος Ν. Στεφάνου.
Εθελοντές μας αμέσως πήγαν στο δημαρχείο, πήραν τα σκυλάκια, δυο τρομαγμένα ήσυχα σκυλάκια, με τα μάτια τους γεμάτα απορία και τα πήγαν στο χώρο που φιλοξενούμε όλα τα αδέσποτα, σε χωριστό χώρο βέβαια από τα υπόλοιπα αφού δεν έχουν περάσει από κτηνιατρικό έλεγχο.
Δεν ισχυριζόμαστε ότι οι λίγοι εθελοντές που ασχολούμαστε με τη φροντίδα των αδέσποτων, είμαστε τέλειοι, δεν ζητήσαμε κανέναν έπαινο, δεν αυτοθαυμαζόμαστε, ούτε ζητάμε τον θαυμασμό άλλων.
Γνωρίζουμε ότι δεν θα λύσουμε εμείς το πρόβλημα των αδέσποτων στην Άνδρο.
Αυτό που ζητήσαμε από το δήμο ήταν η μεταφορά τους και κάποια συνεργασία στο να βρούμε μια λύση για αυτές τις δυστυχισμένες ψυχές που εγκαταλείφθηκαν, μέχρι να μπορέσουμε να τα αναλάβουμε πλέον εμείς.
Αυτό που κάνουμε υποκαθιστώντας το έργο που βάσει νόμου είναι υποχρεωμένοι οι δήμοι είναι να πηγαίνουμε καθημερινά, να τα φροντίζουμε με ότι συνεπάγεται αυτό, στο χώρο αυτό που εμείς φτιάξαμε, με την οικονομική στήριξη χορηγών φίλων του σωματείου μας και με όλες τις καιρικές συνθήκες. Την εκπαίδευσή τους να ενταχθούν στην ομάδα των υπόλοιπων αδέσποτων που ζουν εκεί, την καθημερινή βόλτα τους, τις προσπάθειες να υιοθετηθούν και τις περισσότερες φορές την μεταφορά τους στην Αθήνα ώστε να παραδοθούν στους νέους κηδεμόνες με δικά μας έξοδα και παρουσία.
Κάτι που δεν φαντάζονται ίσως αρκετοί είναι το πόσο ψυχοφθόρο είναι συγχρόνως το αφού φροντίζουμε αυτά τα σκυλάκια για καιρό και έχουμε δεθεί συναισθηματικά μαζί τους μετά να τα αποχωριζόμαστε όταν υιοθετούνται. Και βέβαια η χαρά μας υπερισχύει όταν ξέρουμε ότι βρήκαν το παντοτινό σπίτι τους, όμως η αγάπη μας για αυτά δεν έχει on-off, για πάντα μετά θα μας λείπουν και μιλάμε για 350 σκυλάκια.
ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΝΔΡΟΥ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.