Προσωπικός Βοηθός για άτομα με αναπηρία

Από 10 Μαΐου 2023 έως και 11 Ιουνίου 2023 μπορούν να υποβάλουν αίτηση όλα τα άτομα με πιστοποιημένη αναπηρία, ηλικίας από 16 εως 65 ετών ,τα οποία θα λάβουν την υπηρεσία του προσωπικού βοηθού για ένα έτος.

Σε συνέχεια της αίτησης, οι ενδιαφερόμενοι θα αξιολογηθούν  από ειδικές διεπιστημονικές επιτροπές όπου θα λαμβάνουν υπόψη  τα κοινωνικά χαρακτηριστικά του υποψηφίου, την διάρθρωση της καθημερινότητάς του, την αναπηρία και τη λειτουργικότητά του. Με την απόφαση της επιτροπής, θα απονέμεται σε κάθε ωφελούμενο συγκεκριμένο ποσό ανά μήνα από τον Ο.Π.Ε.Κ.Α., το οποίο θα μπορεί να αξιοποιήσει για να λάβει Προσωπική Βοήθεια. Προς τούτο θα έχει πρόσβαση στο Μητρώο Προσωπικών Βοηθών, ώστε να επιλέξει τον Προσωπικό Βοηθό ή τους Προσωπικούς Βοηθούς της επιλογής του.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν:

  • την ταυτότητά τους ή το διαβατήριό τους ή την Κάρτα Αναπηρίας τους 
  • την ισχύουσα Πιστοποίησης Αναπηρίας τους, 67% και άνω
  • το πιο πρόσφατο Εκκαθαριστικό Σημείωμα της εφορίας για τον αιτούντα. Εάν είναι προστατευόμενο μέλος, θα αναρτάται το Εκκαθαριστικό Σημείωμα στο οποίο συμπεριλαμβάνετε ως προστατευόμενο μέλος. Εάν δεν έχει εισόδημα/δεν είναι υπόχρεος καταβολής φόρου, θα αναρτάται σχετική υπεύθυνη δήλωση, σύμφωνα με το υπόδειγμα που παρέχεται στην πλατφόρμα (μέσα στην φόρμα αίτησης) 
  • τα Εκκαθαριστικά Σημειώματα των λοιπών μελών του νοικοκυριού του
  • το έγγραφο από το οποίο αποδεικνύεται η σχέση Εκπροσώπησης, εάν το αίτημα υποβάλλεται από Εκπρόσωπο του ατόμου με αναπηρία και συγκεκριμένα: 
  • τον δικαστικό συμπαραστάτη του αιτούντος
  • τον ανάδοχο του αιτούντος (είτε είναι ενήλικος είτε ανήλικος)
  • τον γονέα, τον επίτροπο ή όποιον έχει την επιμέλεια του αιτούντος, εάν είναι ανήλικος
  • εξουσιοδότηση, εάν ο προσερχόμενος δεν είναι ο ίδιος ο αιτών ή Εκπρόσωπός του

Τα άτομα με αναπηρία θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Άνδρου καθημερινά από τις 08:00 ως τις 15:00 στα γραφεία  της Χώρας (2282360216) και του Μπατσίου (2282041343). Επίσης  οι ενδιαφερόμενοι μπορούν  υποβάλλουν ψηφιακά την αίτησή τους, στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://prosopikosvoithos.gov.gr. μέσω προσωπικών κωδικών(taxisnet).

Με τις ΚΥΑ  με αριθμούς 28458/2022 (Β’ 1427) και 28455/2022 (ΥΟΔΔ 242), όπως ισχύουν, καθορίζονται οι προϋποθέσεις και η διαδικασία για την υλοποίηση πιλοτικού προγράμματος.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.