«Άνδρος Ανοιχτοί Ορίζοντες»: Η αλήθεια δεν παραποιείται

Η αλήθεια δεν παραποιείται όσο και να προσπαθεί ο κ. Λοτσάρης.

Η παράταξη «Άνδρος Ανοιχτοί Ορίζοντες» ασκεί κριτική, πάντα στο πλαίσιο του πολιτικού πολιτισμού, μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο. Αυτός άλλωστε είναι, μεταξύ άλλων, και ο ρόλος μας ως αντιπολίτευση στην απερχόμενη δημοτική αρχή. Η υποκριτική τακτική του κ. Λοτσάρη και οι εκφοβισμοί δεν αντέχουν σε κριτική. Ευτυχώς η ελληνική γλώσσα είναι σαφέστατη και οι έννοιες της κακοδιαχείρισης και της σπατάλης δημοσίου χρήματος είναι ξεκάθαρες. Επειδή μάλλον οι λέξεις αυτές προκαλούν αναστάτωση στον κ. Λοτσάρη και την παρέα του, φοβούμενοι το πολιτικό κόστος και το ότι θα κριθούν αυστηρά για τα κακώς κείμενα της διοίκησής τους, προσπαθούν να διαστρεβλώσουν το νόημά τους.

Δεν κατηγορούμε την διοίκηση για τα όποια έργα διατείνεται ότι κάνει -άλλωστε τα περισσότερα τα βρήκε έτοιμα- αλλά για τον τρόπο με τον οποίο τα υλοποιεί, κάνοντας δηλαδή κακή διαχείριση του δημοσίου χρήματος και σπαταλώντας πόρους τους οποίους θα μπορούσε να έχει εξοικονομήσει προς όφελος του δήμου μας!!!

Οι υπέρογκες, σε χρηματικό ποσό, απευθείας αναθέσεις, που έχει κάνει τα χρόνια της διοίκησής του, έχουν ζημιώσει τον Δήμο Άνδρου πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και τώρα με την καταγγελία και το πόρισμα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας εκθέτει και βάζει σε περιπέτειες τον Δήμο Άνδρου.

Παρά τις απαράδεκτες απευθείας αναθέσεις που έκανε με τη δικαιολογία του κατεπείγοντος και της έκτακτης ανάγκης, είναι ελάχιστα τα οφέλη που έχουν δει στην καθημερινότητα τους οι πολίτες. Ακόμα και από άποψη χρόνου τίποτα απολύτως δεν έχει προσφέρει η τακτική της απευθείας ανάθεσης αφού όλα σχεδόν τα έργα λιμνάζουν. Όπου ο κ. Λοτσάρης θυμήθηκε να τα προχωρήσει καθυστερημένα, μόλις μερικούς μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές, με το κατεπείγον του θέματος από τον Οκτώβριο του 2019!!

Τα συμπεράσματα δικά σας…

Σπατάλη δημοσίου χρήματος και φυσικά κακοδιαχείριση, είναι η απώλεια χρημάτων από τις εκπτώσεις που θα κέρδιζε ο δήμος αν γίνονταν διαγωνιστικές διαδικασίες. Σπατάλη και κακοδιαχείριση είναι όταν π.χ. ο δήμος ξοδεύει 74.000 ευρώ για ανακατασκευή ιστοσελίδας, χρήματα που δεν δαπανούν δήμοι με πολλαπλάσιες ανάγκες και πληθυσμό. Κακοδιαχείριση είναι όταν ο δήμαρχος δαπανά περισσότερα από 20.000 ευρώ, για μια ημερίδα ενημέρωσης για το λεμόνι Άνδρου.

Κακοδιαχείριση είναι όταν τα χρήματα που δίνει το κράτος για αντιμετώπιση covid19 σπαταλώνται για άλλους σκοπούς, όπως ενδεικτικά, – καύσιμα 62.000 ευρώ, -επισκευή αυτοκινήτου πλυντηρίου 20.500 ευρώ, το οποίο δεν ξέρουμε αν δουλεύει – επισκευή συστημάτων ύδρευσης 35.000 ευρώ. Κακοδιαχείριση είναι όταν επιμένει να μη δίνει χρήματα στους προέδρους των χωριών και σε πολλές περιπτώσεις να μην γίνονται ούτε τα αυτονόητα στα χωριά μας.

Και πολλά άλλα.

Οι σκόπιμες καθυστερήσεις, οι απευθείας αναθέσεις, οι κακοτεχνίες, η κακή διαχείριση των χρημάτων του Δήμου, μαζί με την αλαζονεία, τον λαικισμό και την παραπληροφόρηση, συνθέτουν μια τραγική εικόνα, η οποία χαρακτηρίζει την απερχόμενη διοίκηση. Κανένα ψέμα του κ. Λοτσάρη δεν μπορεί να κρύψει αυτή την τρανταχτή αλήθεια!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.