Προορισμός με πριγκιπική σφραγίδα

Στο οικολογικό συμπόσιο που διοργανώθηκε χθες 29.5.2023   είχε τη «σφραγίδα» του πρίγκιπα Aλβέρτου.   Στην εκδήλωση που οργανώθηκε από τον σύλλογο Elafonisos Eco η Ελαφόνησος αναγορεύθηκε σε σημείο αναφοράς  ως εναλλακτικός προορισμός με οικολογικό χαρακτήρα. Παρών ήταν και ο δήμαρχος Άνδρου Δημήτρης Λοτσάρης εκπροσωπώντας την Άνδρο.

Συγκεκριμένα: Σε πρώτο πλάνο παγκόσμιας δημοσιότητας, για μια ακόμα φορά, βρίσκεται από τη Δευτέρα η Ελαφόνησος με αφορμή την έλευση στο νησί του Πρίγκιπα Αλβέρτου με τη «σφραγίδα» του οποίου καταξιώνεται ως κορυφαίος εναλλακτικός προορισμός με οικολογικό χαρακτήρα.

Προορισμός με πριγκιπική σφραγίδα

Ο ηγέτης του Μονακό έφτασε στο νησί το πρωί της Δευτέρας με ελικόπτερο. Τον υποδέχτηκαν η Δήμαρχος Έφη Λιάρου και η υπεύθυνη διοργάνωσης κ. Κατερίνα  Κοκκινάκη, παρουσία του προέδρου της ΚΕΔΕ δημάρχου Τρικάλων Δημήτρη Παπαστεργίου και μαζί με δημάρχους άλλων προορισμών συμμετείχε στο Οικολογικό Συμπόσιο που οργανώθηκε από το Σύλλογο Elafonisos Eco.

Αργότερα ξεναγήθηκε στο νησί και μετά το γεύμα που του παρατέθηκε, αναχώρησε για το Μονακό. Σημειώνεται ότι η επίσκεψη πραγματοποιείται έπειτα από επιθυμία του ίδιου του Πρίγκιπα να γνωρίσει την Ελαφόνησο που ,όπως δήλωσε , μετά την επίσκεψή του, τον γοήτευσε και υποσχέθηκε να επισκεφθεί και πάλι το νησί στο μέλλον.

Ο ηγέτης του Μονακό έχει αναπτύξει σειρά  πρωτοβουλιών για την προστασία του περιβάλλοντος και η Ελαφόνησος έχει αναγνωριστεί ως εναλλακτικός προορισμός με οικολογικό χαρακτήρα, πράγμα που αποτελεί τη βάση της στρατηγικής του Δήμου για την προβολή του νησιού. Υπενθυμίζεται ότι η καμπάνια του Δήμου έχει ως σύνθημα το Chosen by Nature (Επιλεγμένη από τη Φύση) που προσέδωσε στο νησί μεγάλη αναγνωρισιμότητα ακόμα και στην εποχή της πανδημίας όπου προβλήθηκε ως εναλλακτική πρόταση διακοπών με ασφάλεια.

Όπως αποκάλυψε πριν λίγες ημέρες ο βρετανικός Independent, στις νεότερες τάσεις που πρόκειται να επηρεάσουν τα ταξίδια του μέλλοντος με έναρξη από την εφετινή χρονιά, η φύση ως επίκεντρο των ταξιδιών βρίσκεται σε άνοδο εδώ και χρόνια.

Σε δήλωσή της η κ.Λιάρου τόνισε : «Ακολουθούμε τις διεθνείς τάσεις και ανταποκρινόμαστε σε αυτές ξεφεύγοντας από τυποποιημένες και ξεπερασμένες ιδέες τουριστικής προβολής του νησιού μας. Πολύ περισσότερο που, η Ελαφόνησος, διαθέτει όλα τα πλεονεκτήματα ενός προορισμού όπου οι άνθρωποι συνυπάρχουν αρμονικά  με το φυσικό τοπίο σε ξηρά και θάλασσα. Η τιμητική για εμάς επίσκεψη του πρίγκιπα Αλβέρτου αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση της ξεχωριστής αξίας του νησιού μας».

Νότης Μαρτάκης

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.