Εμπειρία κατοίκου στο Δημοτικό Συμβούλιο

Το επάγγελμα μου ως νομικού, με έχει βοηθήσει στο να αποκτήσω εξειδικευμένη γνώση στα δημόσια έργα και τις σχετικές δαιδαλώδεις διαδικασίες , με αποτέλεσμα να κατανοώ τα προβλήματα και να διαχειρίζομαι την επίλυσή τους, εντός του προβλεπόμενου νομοθετικού πλαισίου.

Να μιλάμε ειλικρινά στο τόπο μας

Πρόσφατα, με την απλή ιδιότητα του δημότη του Δήμου μας, παρακολούθησα την δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού μας συμβουλίου. Θέλησα να παρευρίσκομαι, προκειμένου να διαπιστώσω τον τρόπο που η σημερινή δημοτική αρχή χειρίζεται θέματα του τόπου μας, καθώς και της συμπεριφοράς μέσα στο ΔΣ. Με καλή πίστη λοιπόν παρακολούθησα μια συνεδρίαση που αφορούσε ανάμεσα σε άλλα, θέματα του οδικού μας δικτύου.

Η εισήγηση και η επ ΄αυτής συζήτηση, προς μεγάλη μου έκπληξη, αποκάλυψε ένα τρόπο πρόχειρης και αποσπασματικής αντιμετώπισης του θέματος. Όπως επίσης η συμπεριφορά εκ μέρους του προέδρου του ΔΣ, επιεικώς, δεν ήταν η πρέπουσα όπως θα άρμοζε μεταξύ ανθρώπων οι οποίοι εκπροσωπούν το πλήθος των δημοτών της Άνδρου. Ειπώθηκαν επίσης διάφορες αιχμές από τον δήμαρχο, προς συμβούλους, που ήταν στα όρια της νομιμότητας. Η έκφραση «υπόγειες διαδρομές» που ειπώθηκε από τον δήμαρχο άγγιζε τα όρια της συκοφαντίας και εμένα προσωπικά μου προκάλεσε αρνητική εντύπωση για την συμπεριφορά του δημάρχου. Στη καλύτερη περίπτωση, ο όλος χειρισμός από την δημοτική πλειοψηφία, άφηνε πολλά ερωτηματικά, που δεν μπορούσα να κατανοήσω, ούτε με την εμπειρία  μου ως νομικός, ούτε ως Ανδριώτης, που ενδιαφέρομαι για το νησί μου, για τα κοινά του τόπου μου και την καλή συνεργασία μεταξύ των δημοτικών συμβούλων.

Εύλογα λοιπόν, έθεσα μέσω του προέδρου της συνεδρίασης, θεμελιωμένα ερωτήματα που αφορούσαν το χειρισμό του κυρίαρχου θέματος της συνεδρίασης, την καθυστέρηση του έργου της οδοποιίας, με την απαιτούμενη ευγένεια, καθώς και έθεσα την ερώτηση τι εννοούν με την έκφραση «υπόγειες διαδρομές».

Ο πρόεδρος του ΔΣ δεν μου έδωσε το λόγο προφασιζόμενος νόμους και άρθρα με απαξιωτικό τρόπο και στη συνέχεια προς μεγάλη μου έκπληξη, μου έδειξε τον δρόμο της εξόδου από την αίθουσα, γιατί δημιουργούσα προβλήματα στη λειτουργία του συμβουλίου και εντυπώσεις στους παρισταμένους δημότες και συμβούλους.

Εξεπλάγην και αποχώρησα ήρεμα αλλά με θλίψη, καθώς όλα τα ανωτέρω έρχονται να επιβεβαιώσουν αυτά που λέγονται επί 3 χρόνια περί αυταρχισμού, απρεπούς συμπεριφοράς και κακής συνεργασίας της δημοτικής αρχής με κατοίκους που έχουν αντίθετη άποψη, αλλά και τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, οι οποίοι είναι συμπολίτες μας με μεγάλο έργο στην κοινωνία της Άνδρου.

Περισσότερο από ποτέ, σήμερα δεν χρειαζόμαστε μόνο αλλαγή προσώπων, αλλά κυρίως απαιτείται ποιοτική μεταβολή, δηλαδή αλλαγή νοοτροπίας, συνήθειας, ανοιχτές διαδικασίες, ελεύθερο δημόσιο διάλογο με κανόνες σεβασμού.
Επιβάλλεται να αρχίσουμε ξανά να μιλάμε ειλικρινά και αυθεντικά για τον τόπο μας.

ΔΗΜΗΤΡΟΣ ΠΟΛΕΜΗΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Κάτοικος Χώρας Άνδρου

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αυτή είναι η ντροπιαστική εικόνα της Άνδρου τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.