ΑΝΔΡΟΣ ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ: Οι κάτοικοι καλούνται να πληρώσουν την αδιαφορία του κ. Λοτσάρη για τα σκουπίδια. Το ποσό των 240.000 ευρώ στοιχίζει στο Δήμο μας η αδιαφορία, η επιπολαιότητα και η αλαζονεία του κ. Λοτσάρη

Ένα ακόμα πρόστιμο καλείται να πληρώσει ο Δήμος Άνδρου και μάλιστα υπέρογκο, που δεν το αντέχει το ταμείο του Δήμου. Πρόκειται για το ποσό των 238.164,3 ευρώ με την αιτιολογία της μη συμμόρφωσής του στις συστάσεις της προϊστάμενης αρχής και κατ’ επέκταση για παράβαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας στο χώρο της εγκατάστασης της δεματοποίησης στην περιοχή της Σταυροπέδας (δείτε εδώ την απόφαση).(Επιβολή Διοικητικών Κυρώσεων για παράβαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας (Ν.1650/86, όπως τροποποιήθηκε με τον Ν.3010/02, και όπως ισχύει με τον Ν.4014/11), στον Δήμο Άνδρου για την απόθεση σε χύδην μορφή αστικών στερών αποβλήτων στο χώρο της εγκατάστασης της δεματοποίησης στη περιοχή “Σταυροπέδα” της ν. ‘Άνδρου, της Π Εν. Άνδρου, Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.)

Το πρόστιμο αυτό επιβλήθηκε στον Δήμο μας ύστερα από την αδιαφορία του κ. Λοτσάρη να προσκομίσει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου τα στοιχεία που ζητήθηκαν. Από έλεγχο που έγινε στις εγκαταστάσεις της μονάδας δεματοποίησης στην Σταυροπέδα, οι ελεγκτικές αρχές διαπίστωσαν ότι δεν γίνεται σωστή διαχείριση των απορριμμάτων. Αντίθετα τα σκουπίδια πετάγονται ανεξέλεγκτα και τις περισσότερες φορές καίγονται από άγνωστη αιτία. Φυσικά αυτό δεν αποτελεί καμία έκπληξη τόσο για εμάς ως παράταξη όσο και για τους κατοίκους της Άνδρου, διότι τα τελευταία χρόνια βρισκόμαστε θεατές στο ίδιο έργο: Tην ανεξέλεγκτη καύση των σκουπιδιών.

Η συστηματική αδιαφορία του Δημάρχου Άνδρου οδήγησε τις ελεγκτικές αρχές στην επιβολή προστίμου, με αποτέλεσμα ο Δήμος και οι κάτοικοι να καλούνται να πληρώσουν ποσό που φτάνει τις 240.000 ευρώ.

Ο κ. Λοτσάρης με την επιπόλαιη και ανεύθυνη τακτική που εφάρμοσε με τα σκουπίδια κυριολεκτικά έκαψε το θέμα και πλέον η διαχείριση των απορριμμάτων- ακόμα και το μεταβατικό στάδιο- είναι στον αέρα, χωρίς δεματοποίηση, χωρίς ανακύκλωση, με πολύ κακές επιπτώσεις για το νησί μας. Επιπτώσεις τόσο για την δημόσια υγεία με τις συνεχείς καύσεις, όσο και οικονομικές με την αδιαφορία προς την αποκεντρωμένη και την επιβολή προστίμων.

Οι πολίτες πλέον βιώνουν καθημερινά αδιαφορία από τη διοίκηση, που λειτουργεί εις βάρος τους. Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει για να γυρίσουμε σελίδα και να επιστρέψει στην Άνδρο η σοβαρότητα, η συνεργασία και η δουλειά προς όφελος των κατοίκων.

ΑΝΔΡΟΣ ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Τώρα τι έχει να δηλώσει ο κύριος Λοτσάρης και η παρέα του; Ήταν ανυπόστατες οι καταγγελίες της Αντιπολίτευσης; Αντιθέτως βλέπουμε πρόστιμα και ανακοινώσεις αξιόποινων πράξεων που επιβεβαιώνουν με δραματικό τρόπο τις καταγγελίες κι όπως φαίνεται θα υπάρχει και συνέχεια. Τα πρόστιμα όμως πρέπει με κάθε τρόπο να τα πληρώσουν αυτοί που τα προκάλεσαν με τις αποφάσεις και τις υπογραφές τους κι όχι οι Ανδριώτες. Φτάνει πιά!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.