Δήμος Άνδρου: να περιοριστεί  αλόγιστη χρήση του νερού

Σήμερα, 21 Ιουνίου “μπαίνει” και τυπικά το καλοκαίρι, καθώς η ημέρα φθάνει στην μεγαλύτερη διάρκειά της και λαμβάνει χώρα το θερινό ηλιοστάσιο.

Ο ήλιος «στέκεται» σήμερα στο βορειότερο σημείο του στον ουρανό, όπως τον παρατηρεί κάποιος από το βόρειο ημισφαίριο του πλανήτη μας, όπου βρίσκεται και η Ελλάδα. Όμως στο άνω άκρο του ημισφαιρίου μας, στη Β. Σκανδιναβία πάνω από τον Αρκτικό κύκλο, σήμερα δεν θεωρείται η αρχή αλλά μάλλον το μέσον του καλοκαιριού, καθώς στη διάρκεια του θερινού ηλιοστασίου υπάρχει το φαινόμενο του «ήλιου του μεσονυκτίου».

Τα ηλιοστάσια και οι ισημερίες, που ορίζουν αστρονομικά τη διάρκεια των εποχών του έτους, συμβαίνουν επειδή οι ημέρες του έτους δεν έχουν ίση διάρκεια μεταξύ τους. Η αιτία είναι ότι η Γη περιφέρεται γύρω από τον Ήλιο και ο άξονας περιστροφής της παρουσιάζει κλίση σχεδόν 23,4 μοιρών. Αν δεν υπήρχε αυτή η κλίση, δεν θα υπήρχαν οι εποχές και η μέρα θα διαρκούσε πάντα 12 ώρες, ενώ ο Ήλιος θα ακολουθούσε κάθε μέρα το ίδιο «μονοπάτι» πάνω από τη Γη.

Τυπικά λοιπόν αλλά και ουσιαστικά ο Δήμος Άνδρου απευθύνει έκκληση στους χρήστες προκειμένου να είναι φειφωλοί στην κατανάλωση του νερού και προειδοποιεί για ενδεχόμενες διακοπές στην υδροδότηση.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΝΕΡΟΥ

Με την παρούσα ανακοίνωση, απευθύνουμε έκκληση προς όλους τους: επαγγελματίες, μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες – ώστε να περιοριστεί  αλόγιστη χρήση του νερού. Η χρήση του σε ποτίσματα κήπων ή άλλων καλλιεργειών από το δίκτυο ύδρευσης, το πλύσιμο κοινόχρηστων χώρων κλπ, είναι απαραίτητο να περιοριστούν στο ελάχιστο.

Συνείδηση όλων μας στην κατανάλωση του νερού.

Είναι κοινωνικό αγαθό, έχουμε ευθύνη όλοι στην προσπάθεια για την εξοικονόμησή του, ώστε  να μη λείψει το νερό σε κανένα σπίτι.

Ο Δήμος μας, ξεκινά την παρακολούθηση των μετρητών ύδρευσης μέσω των υδραυλικών του, για τυχόν υπερκαταναλώσεις. Σε τέτοιες περιπτώσεις θα υπάρξουν οι ανάλογες κυρώσεις, βάσει του ισχύοντος κανονισμού ύδρευσης.

Σε περίπτωση ανάγκης, ο Δήμος θα προχωρήσει σε εκ περιτροπής διακοπή της υδροδότησης, κυρίως κατά τις νυχτερινές ώρες, ώστε να αναπληρώνεται στις υδροδεξαμενές μέρος του νερού.

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΠΟΣΟΥΣ ΤΟΝΝΟΥΣ ΝΕΡΟΥ ΑΦΗΣΑΤΕ ΝΑ ΧΑΘΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ; ΠΟΣΟΥΣ ΤΟΝΝΟΥΣ ΝΕΡΟΥ ΑΦΗΣΑΤΕ ΝΑ ΧΑΘΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ;

    Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και φέτος δεν έβρεξε αρκετά. Το νερό πρέπει να χρησιμοποιείται λελογισμένα, από όλους, κύριοι του Δήμου.
    Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να επιβάλλονται πρόστιμα σε αυτούς που το ξοδεύουν πλένοντας τοίχους και αυλές καθημερινά, όπως πολύ καλά ξέρετε τόσα χρόνια που διοικείτε και δεν έχετε κάνει το παραμικρό!!! Οι διαρροές νερού πρέπει να αντιμετωπίζονται άμεσα και αποτελεσματικά και όχι να εκτρέπετε τα νερά που χάνονται στους δρόμους (όπως στον Άγιο Σπυρίδωνα) μόνο και μόνο για να μην είναι σε κοινή θέα. Όταν και ΑΝ συμπεριφερθείτε όπως οφείλετε ως Δήμος, θα δικαιούστε να υποδεικνύετε σεβασμό του νερού από τους δημότες. Προς το παρόν αυτά που λέτε είναι υποκριτικά και κανείς δεν τα υπολογίζει!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.