ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝ  ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ ΛΕΩΝΙΔΑ ΚΑΜΠΑΝΗ

Μνήμη Γιαννούλη Λ. Καμπάνη
Κατά την υπογραφή της δωρεάς για την αναστύλωση του Φάρου του Γαυρίου – Ιούλιος 2022

Το Δημοτικό Συμβούλιο Άνδρου συνήλθε εκτάκτως σήμερα 23/06/2023 ύστερα από το θλιβερό χθεσινό άγγελμα του θανάτου του καπετάν Γιαννούλη Λεωνίδα Καμπάνη από τις Στενιές και αφού άκουσε τον Δήμαρχο Άνδρου Δημήτρη Λοτσάρη, ο οποίος εξήρε την προσωπικότητα του εκλιπόντος, αναφερόμενος στο έμπρακτο ενδιαφέρον του για την πρόοδο και ευημερία της κοινωνίας και της νήσου Άνδρου, ιδιαίτερα με την πρόσφατη χρηματοδότηση της μελέτης του νέου Δημοτικού Σχολείου Άνδρου και των έργων αναστήλωσης του φάρου Γαυρίου, και με την αριθμό 91/2023 απόφασή του

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

Την έκδοση του κάτωθι ψηφίσματος :

  • Εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του καπετάν Γιαννούλη Λεωνίδα Καμπάνη, ενός επίλεκτου μέλους της Ανδριώτικης κοινωνίας με έμπρακτο ενδιαφέρον για την πρόοδο και την ευημερία της Άνδρου.
  • Διατυπώνει τα ειλικρινή συλλυπητήρια του προς την οικογένεια του εκλιπόντος
  • Να εκπροσωπηθεί ο Δήμος Άνδρου στην εξόδιο ακολουθία από τον Δήμαρχο Άνδρου και Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου
  • Να αναγνωστεί το παρόν κατά την εξόδιο ακολουθία και να δημοσιευτεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και την ιστοσελίδα του Δήμου Άνδρου
  • Να κυματίσουν μεσίστιες οι σημαίες σε όλα τα δημοτικά κτίρια την ημέρα της κηδείας
  • Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στην οικογένεια του εκλιπόντος

Αιωνία του η Μνήμη

Ο Δήμαρχος Άνδρου Δημήτριος Λοτσάρης 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Ελευθέριος Μπάλλας

Τα μέλη του Δ.Σ. Δήμου Άνδρου

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΔΡΟΥ

ΨΗΦΙΣΜΑ

Με αφορμή το θλιβερό άγγελμα θανάτου του καπετάν Γιαννούλη  Καμπάνη, η Διευθύντρια και οι εκπαιδευτικοί του 10/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Χώρας Άνδρου, συνήλθαμε σε έκτακτη συνεδρίαση, σήμερα Παρασκευή 23/06/2023.

 Η  προσφορά του εκλιπόντος στην ανέγερση του νέου σχολείου της Χώρας ήταν σπουδαία και καταλυτική. Χάρη στη γενναιόδωρη  χορηγία του εκτελέστηκαν οι οριστικές μελέτες για την ένταξη και τη χρηματοδότηση του έργου, έτσι ώστε σήμερα να βρισκόμαστε κοντά στην ολοκλήρωση ενός σύγχρονου καινούριου σχολείου για τη νεολαία και το μέλλον του νησιού μας.

Εκφράζουμε τη θλίψη μας για το αναπάντεχο γεγονός της απώλειάς του  και τα θερμά μας συλλυπητήρια  στην οικογένειά του. 

 

Η Διευθύντρια  Κορκοδείλου Μαργαρίτα

και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου

 

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΝΔΡΟΥ Δ. ΛΟΤΣΑΡΗ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ ΚΑΜΠΑΝΗ

Μνήμη Γιαννούλη Λ. Καμπάνη

Καπετάνιε Γιαννούλη Καμπάνη, σαλπάρισες για απάνεμα λιμάνια, χωρίς να μας προειδοποιήσεις.

Χωρίς να προλάβουμε να σου πούμε ένα στερνό αντίο.

Πριν  να προλάβουμε να σου πούμε ένα τελευταίο ευχαριστώ για όσα έκανες για τούτο δω το Νησί που τόσο αγαπούσες.

Για την χρηματοδότηση της μελέτης του Νέου Δημοτικού Σχολείου της Χώρας, που κάθε μέρα πλησιάζει όλο και περισσότερο στην στιγμή που θα δεχθεί «στην αγκαλιά του» τους μικρούς μαθητές.

Για την αναστύλωση του Φάρου του Γαυρίου που είναι σε εξέλιξη.

Για όλες μας τις συζητήσεις και τις πολύτιμες συμβουλές σου για το μέλλον της Άνδρου που τόσο αγαπούσες.

Εκπροσωπώντας την Άνδρο μας, σε ευχαριστώ για την ανεκτίμητη και συνεπή προσφορά σου.

Θερμά συλλυπητήρια στα παιδιά σου και στους υπόλοιπους συγγενείς.

 

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΠΑΡΧΟΥ ΑΝΔΡΟΥ

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια, για τον αιφνίδιο θάνατο του Ανδριώτη  cpt. Γιανούλη Καμπάνη. Στο άκουσμα του θανάτου του,  κλείνει άλλος ένας κύκλος  της νεότερης ιστορίας του νησιού, καθώς υπήρξε ευεργέτης για πολλούς συντοπίτες του, αλλά και χορηγός σε κοινωφελή έργα για όλο το νησί, με σημαντικότερα την μελέτη επέκτασης του Δημοτικού Σχολείου Χώρας Άνδρου και την ανακατασκευή του φάρου Γαυρίου

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει

 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΣΚΑΡΗΣ

ΕΠΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΣΟΥΣΟΥΔΗΣ
Ιατρός-πρ. δήμαρχος Άνδρου
 
Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς τα συναισθήματα για την απώλεια του Στενιώτη εφοπλιστή, Γιαννούλη Καμπάνη.
Γνώριζα τον καπετάν Γιαννούλη από τα παιδικά μου χρόνια ως συγχωριανός και η πρώτη φορά που διαπίστωσα και ο ίδιος την μεγάλη του αγάπη για το χωριό τις Στενιές και την Άνδρο ήταν το 1997 όταν ίδρυσε τον ΓΝΟΣΤΑ, το Γυμναστικό Ναυτικό Όμιλο Στενιών. Όπου ονειρευόταν οι Στενιές εκτός από χωριό της ναυτοσύνης να παίξει σημαντικό ρόλο και στον ναυταθλητισμό.
Έκτοτε διαπίστωνα συχνά, την μεγάλη του θέρμη για την ανάπτυξη του τόπου μας.
Υπήρξε ευπατρίδης, λάτρης της ζωής και λάτρης της Άνδρου.
Του άρεσε πάντα να διακρίνεται και να ξεχωρίζει.
Με ευεργεσίες σε όλο το νησί και πολλές χορηγίες όποτε χρειαζόταν η του το ζητούσαν, έδειχνε έμπρακτα την αγάπη του για το νησί που τον ανέδειξε.
Αγάπησε ακόμα όσο λίγοι τον αθλητισμό χρηματοδοτώντας αγώνες στα Γυάλια στις Στενιές απο τη δεκαετία του 90 χρηματοδοτώντας καλοκαιρινά πρωταθλήματα μπάσκετ 3 on 3 και με κύρια δράση του την διοργάνωση αγώνων τένις με σημαντικές συμμετοχές, τα τελευταία 10 περίπου χρόνια σε ιδιωτικό του χώρο, όπου προσέφερε άριστες εγκαταστάσεις και αμέριστη φιλοξενία σε αθλητές και καλεσμένους.
Όταν συναντιόμασταν διαπίστωνα πάντα την μεγάλη αγάπη του και ενδιαφέρον για την Άνδρο, κάνοντας πολύωρες συζητήσεις για τους τρόπους ανάπτυξης του νησιού.
Η απώλεια του είναι μεγάλη και ακόμα μεγαλύτερη για την όμορφη οικογένεια του.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στα παιδιά του που λάτρευε και σε όλους τους οικείους του.
Καλό σου ταξίδι καπετάν Γιαννούλη!!!
 
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΤΕΝΙΩΤΩΝ ΑΝΔΡΟΥ
 
Βαθιά θλίψη και πόνο προκάλεσε στο σύλλογο μας η είδηση του θανάτου του αγαπημένου μας συγχωριανού Γιαννούλη Καμπάνη! Ηταν ο άνθρωπος που υπεραγαπούσε τον τόπο του και πάντα ήταν δοτικός να καλύψει τις ανάγκες όποτε του το ζητούσαν!! Πρόσφερε πολλά στο χωριό μας! Αφησε τη σφραγίδα του στο χωριο μας και θα ειμαστε ευγνώμονες για πάντα!
Καλο σου ταξίδι καπτα – Γιαννούλη στη γειτονιά των Αγγέλων και η μνήμη σου ας είναι Αιώνια!! Θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στη οικογένειά του!
 
Η Πρόεδρος και τα μέλη του Δ. Σ. Στενιων Άνδρου!

 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΤΕΝΙΩΤΩΝ ΑΝΔΡΟΥ

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Στενιωτών Άνδρου σε έκτακτη συνεδρίαση την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023, αφού πληροφορήθηκε τον θάνατο του αγαπητού συμπατριώτη και δωρητή του Συνδέσμου

ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ Λ. ΚΑΜΠΑΝΗ

Εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη για την απώλεια ενός ανθρώπου με πλούσια δράση και αξιόλογη προσφορά στην Άνδρο, στις Στενιές, στον Σύνδεσμό μας και το κοινωνικό σύνολο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου αποφάσισε τα εξής:

Να εκφραστούν τα βαθιά συλλυπητήριά στην οικογένεια του εκλιπόντος

Να παραστεί η πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. στη νεκρώσιμη ακολουθία.

Να κατατεθεί στεφάνι στη σορό του μεταστάντος

Να δημοσιευθεί το παρόν στον τοπικό τύπο.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΑ ΧΑΖΑΠΗ

 
ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΓΑΥΡΙΟΥ
 

Το Διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου εκφράζει τα συλλυπητήρια του για τον θάνατο του καπετάν Γιαννούλη  Καμπάνη, του Αντριώτη  που με κάθε ευκαιρία έδειχνε την αγάπη του για το νησί μας, με τις ευεργεσίες  και τις  χορηγίες του για  έργα, σε διάφορες  περιοχές της Άνδρου.

Έτσι και για το Γαύριο , έδειξε την ευαισθησία του για τον  εμβληματικό  Φάρο  του λιμανιού το πρώτο μνημείο που αντικρίζει ο επισκέπτης, χρηματοδοτώντας την αναπαλαίωση του που βρίσκεται στη διαδικασία  υλοποίησης των έργων, σύμφωνα με την μελέτη – προσφορά του αρχιτέκτονα Ανδρέα Χαλά.

Μεγάλη η  απώλεια για την οικογένεια του και ιδιαίτερα σημαντική για την αγαπημένη του Άνδρο.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Η κηδεία του ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ ΚΑΜΠΑΝΗ θα τελεστεί την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023 και ώρα 13:00 από τον Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων Α΄Κοιμητηρίου Αθηνών.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.