"του Αη Γιάννη αχ πόσα ξέρεις και μου λες"
Σύλλογος Γυναικών Άνδρου – Photo: Β. Λινού

Ανάψανε φωτιές στις γειτονιές” και κάηκαν οι Μάηδες και τα μαρτάκια που φορούσαμε στα χέρια για να μην μας κάψει ο ήλιος.

"του Αη Γιάννη αχ πόσα ξέρεις και μου λες"
Πλατεία Κορθίου Photo: Ιωάννα Σαραβάνου

Και επίσημα πια καλοκαίρι, με την θερμοκρασία να ανεβαίνει, τους συλλόγους να διοργανώνουν γιορτές για τον Κλήδονα με παραδοσιακά ακούσματα γλέντι και χορούς. Στην Χώρα ο Σύλλογος Γυναικών, στο Συνετί οι Φίλοι του Λαογραφικού Μουσείου, οι τοπικοί στην πλατεία του Κορθίου είναι μερικές από τις γιορτινές εκδηλώσεις.

"του Αη Γιάννη αχ πόσα ξέρεις και μου λες"
Συνετί Photo: Α.Μ.Β.

Στην παραλία του Χαλκολιμνιώνα, “γιορτάστηκε” σήμερα το πρωί (24.6.2023) ο Αης Γιάννης ο Πρόδρομος -ως είθισται- με πανηγυρική θεία Λειτουργία μετ΄αρτοκλασίας.

"του Αη Γιάννη αχ πόσα ξέρεις και μου λες"
Ξωκκλήσι, ήλιος, Αιγαίο, ελληνικό καλοκαίρι και η πίστη στο Φως του Κυρίου. Εικόνες από μια Ελλάδα που είναι ακόμη εδώ. Χαλκολιμνιώνας 2023.

Συνειρμικά το γνωστό τραγουδάκι του Μάνου Ελευθερίου σε μουσική Δήμου Μούτση θα ζωγραφίζει πάντα μια εποχή που έφυγε ανεπιστρεπτί:

“Η σούστα πήγαινε μπροστά
κι ο μάγκας τοίχο τοίχο
δεν έτυχε στα χρόνια αυτά
τίποτα να πετύχω

Ανάβουνε φωτιές στις γειτονιές
του Αη Γιάννη αχ πόσα ξέρεις και μου λες
αχ πόσα τέτοια ξέρεις και μου λες
που `χουν πεθάνει

Με βάλαν πάνω στην κορφή
στ’ αγριεμένο κύμα
στης Σμύρνης την καταστροφή
στ’ άδικο και στο κρίμα”.

Και του χρόνου!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.