Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Ανοικτό Θέατρο Χώρας Άνδρου, την Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2023, εκδήλωση προς τιμήν του ΣΕΔΑ (Σύλλογος Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου), που συνδιοργάνωσε ο Δήμος Άνδρου και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και στήριξαν τοπικοί Σύλλογοι του νησιού.

Στη βράβευση παραβρέθηκαν επίσημοι προσκεκλημένοι και πλήθος κόσμου, αποδεικνύοντας την ευγνωμοσύνη όλων των Ανδριωτών στην καθημερινή προσφορά των εθελοντών του ΣΕΔΑ στο νησί μας.

Seda 2023-1

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης άνοιξε με τις ομιλίες του Επάρχου Άνδρου, Δημήτρη Λάσκαρη, του Προέδρου ΣΕΔΑ, Νίκου Χαζάπη, του Προϊσταμένου του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Άνδρου, Δημήτρη Πρινιωτάκη και του Δημάρχου Άνδρου, Δημήτρη Λοτσάρη. Όλοι οι ομιλητές υπογράμμισαν την πολύτιμη σημασία του ΣΕΔΑ για το νησί μας. Μάλιστα, ο Δήμαρχος Άνδρου, Δημήτρης Λοτσάρης, ανακοίνωσε δυο προσωπικές του πρωτοβουλίες, ως έμπρακτη ένδειξη ευχαριστιών για το έργο τους:
1. Τη δημιουργία θεσμικού πλαισίου απαλλαγής των ενεργών μελών του ΣΕΔΑ από τα δημοτικά τέλη, και
2. Την επίτευξη έκπτωσης στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια μετακίνησής τους.

Από την πλευρά του, ο κ. Χαζάπης αναφέρθηκε στις δράσεις και διακρίσεις του ΣΕΔΑ από την έναρξή του μέχρι και σήμερα, παρουσιάζοντας το γενικό προφίλ δραστηριότητας του Συλλόγου· ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Άνδρου, καθώς και τον Έπαρχο Άνδρου, για τη συνεχή και πολύπλευρη υποστήριξή τους στο καθημερινό έργο των εθελοντών δασοπυροσβεστών.

Seda 2023-9

Για την προσφορά τους, οι Δήμαρχος και Έπαρχος Άνδρου απένειμαν τιμητική διάκριση σε σαράντα (40) ενεργά μέλη του ΣΕΔΑ, καθώς και τιμητική πλακέτα για τη συνολική συνεισφορά του Συλλόγου. Η εκδήλωση καλύφθηκε μουσικά από το σχήμα Νίκος Οικονομίδης – Κυριακή Σπανού και την ορχήστρα τους, ενώ οι Χορευτικός Όμιλος Υδρούσας και Χορευτική Ομάδα Κορθίου παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς.

Seda 2023-8Ο Δήμαρχος Άνδρου, Δημήτρης Λοτσάρης, σε σχετικές του δηλώσεις τόνισε: «Η αποψινή βραδιά αποτελούσε μια οφειλή της Ανδριώτικης κοινωνίας προς το ΣΕΔΑ. Τα μέλη του Συλλόγου προσφέρουν συνεχώς τις υπηρεσίες τους στο νησί μας καλύπτοντας και ενισχύοντας τον κρατικό μηχανισμό σε έκτακτα γεγονότα όπως φωτιές, πλημμύρες και άλλα, συμβάλλοντας την ίδια στιγμή στην καθημερινή λειτουργία του Δήμου και εν γένει της κοινωνίας, όπως στην κοπή δέντρων, μεταφοράς πόσιμου νερού, καθαρισμών πλατειών και πολλά άλλα. Εκ μέρους όλων των Ανδριωτών τους ευχαριστώ θερμά.

Ευχαριστώ την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και τον Έπαρχο Άνδρου για τη συνδιοργάνωση της εκδήλωσης, τους χορηγούς για την στήριξη στην εκδήλωση βράβευσης του ΣΕΔΑ και τα Χορευτικά σύνολα. Ευχαριστώ, επίσης, για τον χαιρετισμό που απέστειλε, το Χορευτικό του Συλλόγου Γυναικών Άνδρου, τα μέλη του οποίου δεν μπόρεσαν να παραστούν, λόγω συμμετοχής τους στο Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού Σύρου «Συριανοπατώ» τις ίδιες ημερομηνίες».

Seda 2023-3

Σε ειδική μνεία και ευχαριστίες προχώρησε ο Δήμαρχος Άνδρου προς τις ακτοπλοϊκές εταιρείες Golden Star Ferries και Fast Ferries για την αποδοχή του αιτήματός του για χορήγηση στα ενεργά μέλη του ΣΕΔΑ έκπτωσης ίδιας με των Σωμάτων Ασφαλείας.

Χορηγοί: Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες Golden Star Ferries, Fast Ferries και Seajets για τη μέριμνα χορηγίας εισιτηρίων μετακίνησης των μουσικών συντελεστών. Το SuperMarket “Market in” για την χορηγία μπουκαλιών νερού. Ο Χορευτικός Όμιλος Υδρούσας και η Χορευτική Ομάδα Κορθίου για τη συμμετοχή τους. Σύλλογοι Άνδρου, που στήριξαν την εκδήλωση. ΣΕΔΑ, για την ασταμάτητη δράση του.

Συντελεστές εκδήλωσης: Μουσική: Νίκος Οικονομίδης, Κυριακή Σπανού και η ορχήστρα τους. Ηχοφωτισμός: Αντώνης Κουτσούκος. Βασικός Φωτισμός Θεάτρου: Σταμάτης Ραΐσης. Οργανωτική επιμέλεια εκδήλωσης: Συνεργάτες Δημάρχου, στελέχη και προσωπικό του Δήμου Άνδρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.