"Αντίο" Δημήτρη ΛουκρέζηΤο τελευταίο “Αντίο” στον ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΟΥΚΡΕΖΗ είπαν συγγενείς και φίλοι σήμερα Τετάρτη 12 Ιουνίου 2023 από τον Ι.Ν. Ταξιαρχών Υψηλού Άνδρου, όπου ο εκλιπών υπηρέτησε ως Επίτροπος και ενορίτης.

Ένας γλυκός, ήσυχος άνθρωπος, καλός οικογενειάρχης από τους Ανδριώτες εκείνους της παλαιάς κοπής και ήθους. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της ανδριακής γης που σκέπασε τη σορό του.

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΥΡΟΥ – ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗ ΥΨΗΛΟΥ ΑΝΔΡΟΥ

ΨΗΦΙΣΜΑ

Ο πρόεδρος και τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Ταξιάρχη Υψηλού σε έκτακτη συνεδρίαση που έλαβε χώρα το Σάββατο 8 Ιουλίου 2023 επί το θλιβερό αγγέλματι της εκδημίας του επί πολλά έτη Εκκλησιαστικού Επιτρόπου και εξαίρετου οικογενειάρχη

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΛΟΥΚΡΕΖΗ

αποφάσισαν ομοφώνως τα κάτωθι:

Να εκφράσουν τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια προς τους οικογενείς του εκλιπόντος.

Να χτυπήσουν πένθιμα οι καμπάνες του Ταξιάρχη.

Να διατεθεί δωρεά αντί στεφάνου στον Φιλανθρωπικό Σύλλογο Αποικίων στην μνήμη του εκλιπόντος Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Να αναγνωστεί το παρόν ψήφισμα προ του πέρατος της Εξοδίου Ακολουθίας και να επιδοθεί στους οικογενείς του εκλιπόντος.

Ο Δημήτρης Λουκρέζης, ο άνθρωπος που σήκωνε στους ώμους του την Παράδοση με το μεράκι μίας περασμένης Ελλάδας δεν θα ήταν δίκαιο παρά να παραμείνει ανεξίτηλα χαραγμένος στο πιο ψηλό θρονί της καρδιάς μας.

Το ευθύ και ανεπιτήδευτο του χαρακτήρος του ανδρός, η απαράμιλλη έγνοια του για το χωριό του, τους συγχωριανούς του και τον Ταξιάρχη, το πλέον άδολο της ψυχής του και το αψεγάδιαστο του βίου του συνιστούν μία από τις πλέον αυθεντικές φωνές όχι μόνο του ξακουστού Υψηλού μα και της πολυφήμου και περιόπτου νήσου Άνδρου.

ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ

 Ο πρόεδρος και τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου

του Ιερού Ναού Ταξιάρχη Υψηλού

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.