Δ. Λάσκαρης: Η αλήθεια για την φοροδιαφυγή στην Άνδρο

Οι έλεγχοι από την ΑΑΔΕ που επέβαλαν σχετικά πρόστιμα σε επιχειρήσεις στην Άνδρο, στάθηκε η αφορμή για τον Έπαρχο του νησιού να πάρει θέση όσον αφορά στην αποκατάσταση της αλήθειας. “Κακό χωριό τα λίγα σπίτια” λέει ο θυμόσοφος λαός μας. Και για την ιστορία ας θυμηθούμε ανάλογες δημοσιεύσεις που αφορούν μεγάλα κανάλια και site τα οποία σε αντίστοιχα περιστατικά αναφέρονται κάπως έτσι: “οι αρχές επέβαλαν πρόστιμο σε γνωστή επιχείρηση στο κέντρο της πόλης”. 

Η Επιστολή του Επάρχου

Εκφράζω τη δυσαρέσκεια μου και αναφέρω ως υπερβολικά, δημοσιεύματα έγκυρων (κατά τα άλλα) δημοσιογραφικών sites  όπου   επικαλούμενα ανακοίνωση  του Υπουργείου Οικονομικών (ΑΑΔΕ),  αναφέρουν  πως ‘έπεσαν βροχή τα λουκέτα στην Άνδρο’ και πως  ‘Άνδρος και Πάρος είναι πρωταθλήτριες στη φοροδιαφυγή’.

Επί της ουσίας και προς ενημέρωση όλων, το διάστημα  11 με 16 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι από την ΑΑΔΕ στην Άνδρο. Στην Άνδρο βάση στοιχείων των επιμελητηρίων, δραστηριοποιούνται περί τις 1400 επιχειρήσεις. Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, καταλογίστηκαν φορολογικές παραβάσεις μόνο σε πέντε (5) επιχειρήσεις όπου και τους επιβλήθηκε πρόστιμο και αναστολή λειτουργίας για 48 ώρες. Στην πλειοψηφία τους οι παραβάσεις αφορούσαν πρόβλημα επικοινωνίας  λόγω τεχνικού προβλήματος(ίντερνετ) των ταμειακών μηχανών με την πύλη της ΑΑΔΕ, με αποτέλεσμα να μην έχουν μεταφερθεί φορολογικά στοιχεία των επιχειρήσεων.

Σαφώς ως Έλληνες πολίτες,  θεωρούμε πως ορθώς πράττει  το Υπουργείο Οικονομικών  με εντεταμένους ελέγχους, αλλά δεδομένου ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ελέγχων και επιβολής προστίμων για την υπόλοιπη επικράτεια και λόγω του ελάχιστου ποσοστού παραβάσεων που βεβαιώθηκαν στην Άνδρο σε σχέση με το πλήθος επιχειρήσεων, θεωρούμε πως οι δημοσιογραφικές αναρτήσεις είναι τουλάχιστον άστοχες και υπερβολικές και εκθέτουν την επιχειρηματικότητα στο νησί μας.

 

Ο ΕΠΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΣΚΑΡΗΣ 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.