Άρης στο Ζυγό: Η αλεπού της ερήμου

Ο Άρης μπαίνει στο Ζυγό στις 27 Αυγούστου και θα παραμείνει εκεί έως τις 12 Οκτωβρίου που θα περάσει στον Σκορπιό.

Θα επηρεάσει κυρίως τα ζώδια του Παρορμητικού σταυρού, δηλαδή αυτούς που έχουν γεννηθεί στον Κριό, στο Ζυγό, στον Καρκίνο ή στον Αιγόκερω ή έχουν σε αυτά τα ζώδια τη Σελήνη, τον Ωροσκόπο ή το Μεσουράνημα.

Άρης στον Ζυγό - Πώς θα επηρεάσει

Ο Άρης εκφράζει οξείες καταστάσεις που ξεκινούν δυναμικά, κορυφώνονται και τελειώνουν γρήγορα, πάντα με μεγάλες αυξομειώσεις. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά μεγεθύνονται κατά το πέρασμά του στο Ζυγό.

Είναι συνηθισμένο να κατηγορείται αυτός ο Άρης για δειλία και μια γενικότερη δυσλειτουργία. Τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι και είναι προτιμότερο να μην μένουμε στις «ταμπέλες».
Αυτό το βασίζουμε σε πολυάριθμα παραδείγματα που δείχνουν ακριβώς το αντίΆρης στον Ζυγό – Πώς θα επηρεάσει θετο! Ανάμεσα σε αυτά, ο μεγαλύτερος αθλητής μικτών πολεμικών τεχνών (MMA) Fedor Emilianenko, αλλά και ένας από τους μεγαλύτερους στρατηγούς όλων των εποχών, ο αρχιστράτηγος των Γερμανών στο μέτωπο της Αφρικής στον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο, Edwin Rommel. Χαρακτηριστικά του ήταν πως πολεμούσε ο ίδιος πάντα στην πρώτη γραμμή, οι ιδιαίτερα επιθετικές και παράτολμες τακτικές που εφάρμοζε, συχνά αψηφώντας τις εντολές των ανωτέρων, αλλά και η ανεξάντλητη πονηριά του με την οποία ξεγελούσε τα συμμαχικά στρατεύματα και ήταν αυτή που του έδωσε το παρατσούκλι «η αλεπού της ερήμου»!

 

Αυτά είναι απαραίτητα για να γίνει κατανοητό πως η διπλωματικότητα αυτού του Άρη, δεν είναι δεδομένη. Ούτε η υποχωρητικότητά του.
Φυσικά με το πέρασμα του Άρη στο Ζυγό, αρχικά θα προωθηθούν συμβιβαστικές λύσεις σε κάθε αντιδικία. Θα βρεις πολιτισμένο τρόπο να εκφράσεις τις αντιρρήσεις σου. Ενδεχομένως να εκτονωθείς με την ειρωνεία. Ωστόσο η κρυφή ή παθητική επιθετικότητα που μπορεί να την πεις και επιθετική διπλωματία, εύκολα μεταλλάσσεται σε φανερή και μετατρέπεται σε κατά μέτωπο επίθεση, σε χρόνο και τόπο που δεν την περιμένεις και δι’ ασήμαντον, φαινομενικά τουλάχιστον, αφορμή. Γιατί ο Άρης στο Ζυγό θα δώσει τη μάχη στο γήπεδό του, δηλαδή με τις καλύτερες γι αυτόν προϋποθέσεις!
Επομένως έχεις όλο αυτό το πολύπλοκο… ρεπερτόριο να διαχειριστείς στις σχέσεις σου. Δύσκολη αποστολή για δύο λόγους: τα μεγάλα σκαμπανεβάσματα και το κακό timing. Το δεύτερο είναι το σημαντικότερο. Αν καταφέρεις να αντιδράσεις με τον κατάλληλο τρόπο στη σωστή στιγμή, μπορεί να λύσεις οποιοδήποτε πρόβλημα και να βρεθείς σε πλεονεκτική θέση!
Και κάτι ακόμα: μην προσπαθείς να εκμηδενίσεις τον «αντίπαλο» και μείνε στα κεκτημένα. Αν προσπαθήσεις να κατακτήσεις τα πάντα, κινδυνεύεις να τα χάσεις όλα!

Σε κοινωνικό επίπεδο θα δούμε έντονες πολιτικές αντιπαραθέσεις που άνετα μπορούν να καταλήξουν σε κάποια διάσπαση ή κάποιες διαγραφές.
Ένα γεγονός που θα ταράξει τα νερά στο χώρο της μόδας, μπορεί να έχει κάλλιστα θετική ή αρνητική χροιά είτε αφορά σε πρόσωπα είτε σε εκπομπές είτε σε νέες τάσεις.
Ο δυσαρμονικός γενέθλιος Άρης της Τουρκίας στο Ζυγό ενεργοποιείται όπως είναι φυσικό και μπορούμε να περιμένουμε νέες προκλήσεις και επιθετικές ενέργειες το Σεπτέμβριο. Ειδικά μέσα στο πρώτο δεκαήμερο που ενεργοποιούνται ταυτόχρονα και οι πολύ σημαντικές για την Ελλάδα, πρώτες μοίρες των Παρορμητικών ζωδίων. Το ίδιο ισχύει και για την Κύπρο με έμφαση περισσότερο στο δεύτερο δεκαήμερο. Είναι «προεόρτια» για τη συνέχεια που θα έχουμε με τις εκλείψεις του Οκτωβρίου και τη Νέα Σελήνη του Νοεμβρίου.
Αστροχαρτογραφικά ο Άρης, στον αστρολογικό χάρτη που προκύπτει κατά την είσοδό του στο Ζυγό, μεσουρανεί πάνω από τη Νιγηρία, το Νίγηρα, την Αλγερία και τη Γαλλία δηλαδή όλες τις κύρια εμπλεκόμενες χώρες σε αυτό το νέο πολεμικό μέτωπο που ετοιμάζεται. Αυτό μάλλον δε χρειάζεται να το αναλύσω περισσότερο…
Γενικότερα σε διεθνές επίπεδο, κάθε προσπάθεια ειρηνικής διευθέτησης που θα εμφανιστεί αυτό το διάστημα, κρύβει πίσω της κάποιο σχέδιο για να κερδηθεί χρόνος και να γίνει προετοιμασία για το επόμενο στάδιο του πολέμου.

Στις 24 Σεπτεμβρίου αντικρύζει απέναντι το Χείρωνα στον Κριό. Εδώ τα προβλήματα εντοπίζονται στις οικογενειακές σχέσεις ή με τους γείτονες, αλλά και σε μικροζημιές στο χώρο του σπιτιού. Με κάποια αφορμή, θα δημιουργηθούν ακόμη πιο έντονες διαμάχες για το προσφυγικό, εθνικές διεκδικήσεις αλλά και ρητορική μίσους με εθνικιστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο. Δεν μιλώ μόνο για την Ελλάδα αλλά γενικότερα.
Στις 4 Οκτωβρίου πραγματοποιεί πάλι μια αντίθεση, αυτή τη φορά με την Έριδα. Θέματα υγείας που μπορεί να σε ταλαιπωρήσουν, δεν θα έχουν μεγάλη διάρκεια. Η διαμάχη γύρω από κάποιο ιατρικό ζήτημα, μια ενδεχόμενη πανδημία ή κάτι παρόμοιο, έρχεται στην επικαιρότητα. Είναι πολύ πιθανή μια ιατρική ανακοίνωση που θα αναφέρεται σε θεραπεία των νεφρών ή παθήσεων του εγκεφάλου.
Στις 9 Οκτωβρίου το τετράγωνο του Άρη με τον Πλούτωνα μυρίζει μπαρούτι! Πολλά απωθημένα βγαίνουν απότομα στην επιφάνεια και θα χρειαστείς μεγάλα αποθέματα ψυχραιμίας και αυτοσυγκράτησης για να αποφύγεις τη σύγκρουση. Χαρακτηριστική θα είναι μια απροσδόκητη πολεμική ενέργεια με ιδιαίτερα «ύπουλο» χαρακτήρα που πιθανότατα να συνοδεύεται από εντυπωσιακή έκρηξη! Η είδηση μιας αυτοκτονίας ή εγκληματικής ενέργειας, ίσως και με συναισθηματικά κίνητρα, θα μας σοκάρει!

Η θέση του Άρη σε οποιοδήποτε ζώδιο δείχνει τις φοβίες. Δεν υπάρχει άλλος λόγος να πολεμήσει κάποιος αν δε φοβάται. Αν δεν απειλείται πραγματικά ή αν δε φαντάζεται πως απειλείται. Άρα το πέρασμα αυτό του Άρη από το Ζυγό, σε ένα ανώτερο επίπεδο διαχείρισης, έχει να κάνει με την άκρη του νήματος που οδηγεί στις αιτίες του φόβου. Όχι οποιουδήποτε φόβου αλλά αυτού που τελικά παίρνει την έκφρασή του στο πρόσωπο κάποιου εξωτερικού εχθρού που βαφτίζουμε ή αποδίδουμε όλοι, ατομικά ή κοινωνικά, σε κάποια συγκεκριμένα πρόσωπα ή έθνη, φυλές, ιδεολογίες, ομάδες κλπ.
Είναι μια «προβολή» που με την τωρινή διέλευση του από το ζώδιο αυτό, καλούμαστε να ανιχνεύσουμε, συνδυάζοντας «γενναιότητα» και «διπλωματία». Το απόλυτο κριτήριο της επιτυχίας, είναι η υπομονή στην άσχημη συμπεριφορά των άλλων. Για να προλάβω κάποιες σκέψεις, αυτό είναι διαφορετικό από το μαζοχισμό.
Ο Άρης αυτός μπορεί να διδάξει την αξία της υποχώρησης! Άλλο υποχώρηση και άλλο δειλία. Ή ακόμη καλύτερα, την «τέχνη της παραφύλαξης» που θα έλεγε και ο Carlos ο Castaneda…
Τι είναι αυτό που μας «προσβάλλει» στη συμπεριφορά των άλλων; Υπάρχει κάτι προσβλητικό αντικειμενικά ή η άσχημη συμπεριφορά τους ξεσηκώνει ένα δικό μας εσωτερικό προβληματικό κομμάτι; Τελικά τι είναι αυτό που πρέπει να υποχωρήσει μέσα μας σε μια εξωτερική πρόκληση και πόση γενναιότητα χρειάζεται να δείξει κάποιος για να το κάνει;
Ειρηνικός πολεμιστής δεν υπάρχει. Όλα στη φύση είναι πόλεμος. Το θέμα είναι να εντοπίσουμε τον πραγματικό εχθρό!

Θανάσης Ματσώτας

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.