Παραλειπόμενα...
Μονή Αγίας
Παραλειπόμενα...
Με την εικόνα από το παράθυρο
Παραλειπόμενα...
Η τελευταία αναζωπύρωση

“O Διοικητής της Σύρου ήταν ένας ευγενέστατος άνθρωπος ο οποίος μας εξήγησε σε μας και δύο τρεις άλλους πολίτες που ήταν εκεί ότι είχε σβηστεί η κεφαλή της φωτιάς την οποία μας την έδειξε που ήταν και το βασικό για να μην φύγει προς τα κάτω και εκείνη την ώρα είχαν ξεκινήσει να σβήνουν τις ουρές ή τα παρακλάδια της φωτιάς. Μας ηρέμησε δε όπως και την ηγουμένη που τον χαιρέτησε και έδωσε την ευχή της Παναγίας και την δική της σε εκείνον και σε όλους όσους βοηθούσαν από το παράθυρο με την εικόνα της Παναγίας μπροστά.

Είμαι πτώμα….αλλά νοιωθω ήσυχη την συνείδηση μου γιατί και το παιδί μου και άλλα νέα παιδιά που κινητοποίησαμε πήγαν εθελοντικά πρώτη φορά σε κατάσβεση και βέβαια έκαναν μόνο βοηθητικές εργασίες που τους έλεγαν οι πυροσβέστες έριχναν χώμα σε μικρές εστίες, βοηθούσαν με τους σωλήνες κατάσβεσης και προλάβαιναν τις αναζωπυρώσεις”.

Ελένη Πολίτου

Παραλειπόμενα...

Ευτυχώς η φωτιά έσβησε τα ξημερώματα το εκκλησάκι της φωτο ο Αγ. Ανδρέας στο Βιτάλι ευτυχώς σώθηκε όμως κάηκαν αρκετά στρέμματα, ζώα και μελίσσια.
Ποιούς να πρωτοευχαριστήσει κανείς για την άμεση επέμβαση; Πραγματικά έδωσαν μάχη όλοι. Μπράβο!
 
Μηνάς Γκούμας
 
 

Παραλειπόμενα...

Ο ναός του Παντοκράτορα στο Βιτάλι, που χρονολογείται απο το 1596. Ένα μνημείο που δεν πρέπει να αφεθεί στην μοίρα του! Photo: FB Dimitris Lotsaris

ΜΦΜ

 

Παραλειπόμενα... Παραλειπόμενα... Παραλειπόμενα... Παραλειπόμενα... Παραλειπόμενα... Παραλειπόμενα...

“Έκανα μόνο αυτό που ήξερα να κάνω ήμουν κοντά στα παιδιά και μιλούσα με το Κέντρο Επιχειρήσεων, πήγαινα φαγητό στους πυροσβέστες, ήμουν με τους Γάλλους και προσπαθούσα να μεταφράζω και να συνεισφέρω όπως μπορώ. Έκανα το καθήκον μου ως στρατιωτικός και ως άνθρωπος”.

 Έφη Βουτσινά Μαλταμπέ

ΥΓ. Αυτές είναι μερικές από τις μαρτυρίες, όλων όσοι ενεπλάκησαν για να μπορεί το νησί να αντιμετωπίσει την έκτακτη αυτή κατάσταση. Ας είμαστε λίγο γενναιόδωροι, ας μην τα μετράμε όλα με το υποδεκάμετρο. Δεν το έκανε ούτε η φωτιά.. (χιούμορ)

ΑΝΔΡΙΑΚΗ/andriakipress

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.