Η κίνηση του καλοκαιριού με τα στοιχεία του Λιμεναρχείου Άνδρου
Προχωρημένο φθινόπωρο με καλοκαιρινό καιρό και τα σκάφη των επισκεπτών δένουν ακόμη στην μαρίνα του Μπατσίου. Photo: V.S.

Αυξητική είναι η τάση της τουριστικής κίνησης στο νησί μας, όπως αναγράφονται στην σχετική ανακοίνωση που ευγενώς μας παραχώρησε το Λιμεναρχείο Άνδρου. Και του χρόνου καλύτερα λοιπόν!

Η ενημερωτική ανακοίνωση του Λιμεναρχείου

Με αφορμή την ολοκλήρωση της θερινής περιόδου, από την Λιμενική Αρχή Άνδρου ανακοινώνονται τα ακόλουθα Στατιστικά Στοιχεία της κίνησης των επιβατών, που κατέφθασαν με Δρομολογημένα Πλοία στο νησί της Άνδρου κατά τη θερινή περίοδο (Ιούνιο – Σεπτέμβριο) 2023, όσο και των οχημάτων που φορτώθηκαν εκφορτώθηκαν σε αυτά κατά την ίδια χρονική περίοδο, ενώ παρατίθενται και συγκριτικά στοιχεία με την αντίστοιχη περίοδο του 2022.

Από τα στοιχεία αυτά προκύπτει μια αύξηση τόσο των κατάπλων των δρομολογημένων πλοίων (17,63%), όσο και των αφιχθέντων επιβατών στο νησί της Άνδρου της τάξης του 5,26 % (+9.234), οι οποίοι ωστόσο αναχωρούσαν μετά από ολιγοήμερη παραμονή τους στο νησί. Αξιοσημείωτη επίσης είναι και η δυναμική που παρουσιάζει η αλληλεπίδραση της νήσου με την Πάρο, την Σύρο και την Τήνο, καθώς σε αυτά τα τρία νησιά σημειώθηκε σημαντική αύξηση της διακίνησης επιβατών από αυτούς τους προορισμούς.  Συγκεκριμένα οι επιβάτες που αφίχθησαν στην Άνδρο από το νησί της Πάρου, σημείωσαν αύξηση της τάξης του 17,85%, από το νησί της Σύρου αύξηση της τάξης του 14,6%, ενώ από το νησί της Τήνου παρουσίασε αύξηση της τάξης του 10,27%.

 Ιδιαίτερη σημασία αξίζει να δοθεί στη σύνδεση της  Άνδρου με την Νάξο, καθώς δεν ήταν μικρό το ενδιαφέρον των τουριστών που συνδύασαν τις διακοπές τους στην Άνδρο με αυτές της Νάξου, καθώς για πρώτη χρονιά φέτος υπήρξε τακτική σύνδεση των δύο νησιών με δρομολογημένο πλοίο.     

Ακολουθούν οι πίνακες των στατιστικών στοιχείων, προσδοκώντας στην εποικοδομητική αξιοποίηση αυτών και στην εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων.

      ΠΙΝΑΚΑΣ Ι

                       Η κίνηση του καλοκαιριού με τα στοιχεία του Λιμεναρχείου Άνδρου                                               ΠΙΝΑΚΑΣ ΙΙ 

Η κίνηση του καλοκαιριού με τα στοιχεία του Λιμεναρχείου Άνδρου

Η κίνηση του καλοκαιριού με τα στοιχεία του Λιμεναρχείου Άνδρου        

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.