Με 1,5εκ. ευρώ ενισχύονται τα λεργα οδοποιίας

Επιπλέον 1.500.000€ έρχονται να προστεθούν στα 2.300.000€ ήδη συμβασιοποιημένα και προς εκτέλεση έργα οδοποιίας του Επαρχιακού οδικού δικτύου.

Μετά την από 27/9/2023 υπογραφή σύμβασης ‘Βελτίωση οδικού δικτύου της Π.Ε Κυκλάδων’   συνολικού ύψους 6.425.312,81€, σήμερα δεχτήκαμε και τον ορισμό επίβλεψης του έργου, για τη νήσο Άνδρο. Επιβλέπων μηχανικός   ορίστηκε η προϊσταμένη τεχνικών υπηρεσιών του Επαρχείου κα. Ε.Κερετζή όπου με την μελέτη που συνέταξε η ίδια,  εξασφαλίσαμε έργα για την ασφάλεια του Επαρχιακού οδικού δικτύου Άνδρου, ύψους 1.500.000€, ποσό που αγγίζει το 25% του συνολικού ποσού της μελέτης που συντάχτηκε για τα 24 νησιά των Κυκλάδων.

Το εν λόγο έργο, που μετά τον ορισμό επίβλεψης θα ξεκινήσει άμεσα, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

  • 15 χιλιόμετρα στηθαία ασφαλείας (περίπου 150 νέα σημεία των 100μέτρων)
  • Διαγράμμιση οδοστρώματος σε όλο το Επαρχιακό δίκτυο
  • Επισήμανση με ανακλαστικές οριολωρίδες, όλων των τεχνικών φρεατίων του Επαρχιακού Δικτύου
  • 1400 πλαστικούς οριοδείκτες
  • Πληροφοριακές πινακίδες οικισμών, τοπωνύμιων, και αξιοθέατων
  • 320 πινακίδες ρύθμισης ΚΟΚ

Το παραπάνω συνολικό ποσό 3.800.000€ των δυο μελετών που εκπονήσαμε για το ταλαιπωρημένο Επαρχιακό δίκτυο,  είναι αποτέλεσμα  κόπου και σκληρής δουλειάς που έκανε αθόρυβα το Επαρχείο Άνδρου εξ ολοκλήρου  κατά τη  θητεία 2019-2023. Πρόκειται για σύνταξη μελετών, δημοπρατήσεις  διεθνών  διαγωνισμών, και μακροχρόνιες διαδικασίες του δημόσιου λογιστικού,    και σε καμία περίπτωση απευθείας προεκλογικές  αναθέσεις, όπως αρέσει σε κάποιους να επικαλούνται. Έρχονται να μας δικαιώσουν και να μας δώσουν δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας, με όλες μας τις δυνάμεις.

Τέλος, να ενημερώσουμε τους πολίτες μας πως με επιπλέον μελέτη  72.000€ και με τη διαδικασία της απευθείας διαπραγμάτευσης,  ξεκίνησαν οι καθαρισμοί αυτοφυούς βλάστησης σε χαντάκια και επούλωση λακκουβών του οδικού δικτύου Κορθι-Χώρα. Ο σύμβαση ήταν έτοιμη από αρχές καλοκαιριού αλλά λόγω επικινδυνότητας κατά τους θερινούς μήνες, ξεκίνησε στα μέσα Σεπτέμβρη.

Συνεχίζουμε γιατί μπορούμε, έχουμε σχέδιο, ορθολογική σκέψη και γνώσεις δημόσιας διοίκησης που αποφέρουν καρπούς

 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΕΠΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

 

Με 1,5εκ. ευρώ ενισχύονται τα λεργα οδοποιίας Με 1,5εκ. ευρώ ενισχύονται τα λεργα οδοποιίας

 

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Όλα στο Βωμό της Κάλπης των εκλογών.
    Δεν σας πιστεύει κανείς πλέον.
    Έχετε γίνει Ξεφτίλες.
    Θα σας πάρουμε με τις πέτρες ,Μαυρογιαλουροι

  2. Μήπως θα μπορούσε ο κύριος Λάσκαρης να μας εξηγήσει γιατί έμεινε ακαθάριστο το επαρχιακό δίκτυο από την βλάστηση, με αποτέλεσμα μέχρι και σήμερα να οδηγάμε στην μέση του δρόμου, με κίνδυνο να τρακάρουμε; Μήπως επίσης μπορεί να μας πει τι έκανε για τις διαγραμμίσεις που έχουν σβηστεί; Δεν πρόλαβε στα τέσσερα χρόνια να ασχοληθεί ούτε με αυτό;

  3. Αρλούμπες και δικαιολογίες είναι ότι δεν έγιναν καθαρισμοί το καλοκαίρι ,για μα μη πω
    τις λέξεις Μα…….και Πα…… @!

  4. Μια βόλτα στο κεντρικό οδικό δίκτυο, Γαύριο -Χώρα- Κόρθι αποκαλύπτει τα χάλια των ακαθάριστων χαντακιών. Από θαύμα δεν πήραμε φωτιά και δεν έγινε κανένα σοβαρό τροχαίο. Εγκληματική ανευθυνότητα, αδιαφορία και στο τέλος ψέματα, ψέματα και ψέματα. Δεν υπάρχει ίχνος ντροπής, δεν ακούστηκε ούτε συγνώμη και στο τέλος διαψεύδουν την πραγματικότητα τόσο ο κύριος Λάσκαρης όσο και ο συνοδοιπόρος του κύριος Λοτσάρης. Τσίπα δεν υπάρχει.

  5. Ήλθε η ώρα του Επαρχου δύο μέρες πριν τις εκλογές να μα πει ποια έργα θα θα θα θα …..γίνουν .
    Σας πήραμε είδηση Μαυρογισλουροι .Δεν σας πιστεύουμε.
    Μετά από τέσσερα χρόνια απραξίας , τι προσπαθείς να υποσχεθεις ,έχετε γίνει ο Περίγυρος της Άνδρου με τα ταξιματα σας

  6. Στο κίτρινο ιστοτοπο με Τίτλο ” σεμνά και ορθολογικά…..” προσπαθεί ο Επαρχος να μας πει τα έργα που ΘΑ. ΘΑ ,ΘΑ ,ΘΑ γίνουν ………
    Τέσσερα χρόνια το έργο του ήταν ΜΗΔΕΝ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.