Την δυνατότητα ένταξης σε χρηματοδότηση ποσού 40.000 € έχει ο Δήμος της Άνδρου στο πλαίσιο της πρόσκλησης του Υπουργείου Εσωτερικών για την υποβολή σχετικής πρότασης στο ΤΠΑ (Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης ) που αφορά την προτεραιότητα: «Πρόληψη και διαχείριση κινδύνων».

Στόχος της προτεραιότητας είναι η πρόληψη και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από κάθε είδους φυσική καταστροφή ένεκα σεισμών, πυρκαγιών, πλημμυρών, κατολισθήσεων, χιονοπτώσεων, παγετώνων κλπ. σε υποδομές αρμοδιότητας των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού και ειδικότερα στις πληγείσες περιοχές με κτηνοτροφικές μονάδες

Με ενέργειες Γ. Βρούτση, 40.000 € από το ΥΠΕΣ-ΤΠΑ για απώλειες από φωτιά σε κτηνοτροφικές μονάδες

Η ένταξη της Άνδρου έγινε με ενέργειες του Γιάννη Βρούτση στον αρμόδιο αν. υπουργό Εσωτερικών κ. Θ. Λιβάνιο, μετά από συνάντηση του αν. υπουργού Αθλητισμού βουλευτή Κυκλάδων με κατοίκους της περιοχής της Υδρούσας στο λιμάνι του Γαυρίου, μετά την καταστροφική πυρκαγιά του Αυγούστου 2023 σε Γίδες και Βιτάλι. Δυνητικοί δικαιούχοι είναι εκτός του Δήμου Άνδρου οι εξής δήμοι: Αλμυρού, Μάνδρας-Ειδυλλίας, Ρήγα Φεραίου και οι περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Θεσσαλίας και Νοτίου Αιγαίου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.